X

Patriarhia Moscovei va întrerupe comuniunea cu Biserica Greciei dacă va pomeni sau va recunoaște pe schismaticii ucraineni

mosxas ieronimos 1

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

S-a încheiat în urmă cu puțin timp ședința extraordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Rusiei, care s-a reunit în Mănăstirea Sfântului Daniil, sub președinția Patriarhului Chiril al Moscovei.

Sfântul Sinod s-a ocupat în detaliu de recenta hotărâre a Ierarhiei Bisericii Eladei de a recunoaște autocefalia noii Biserici a Ucrainei.

Potrivit informațiilor Romfea.gr, Biserica Rusiei a hotărât ca, atunci când Arhiepiscopul Ieronim va pomeni biserica schismatică a Ucrainei, va întrerupe  comuniunea euharistică și pomenirea din Diptice.

„Este regretabil faptul recunoașterii în pripă și unilateral a Bisericii schismatice a Ucrainei de către Arhiepiscopul Ieronim, recunoaștere care este bazată pe o serie de greșeli și argumente, care au fost combătute de ierarhi, cercetători, teologi și profesori” – a spus, printre altele, Sfântul Sinod.

În alt punct, Biserica Rusă subliniază că „declarația Arhiepiscopului Ieronim că „Biserica Ortodoxă a Ucrainei… întotdeauna a fost jurisdicție eclezială a Bisericii-Mame a Patriarhiei Ecumenice” – nu corespunde realității.

Informațiile relatează că Sfântul Sinod al Bisericii Rusiei l-a împuternicit pe Patriarhul Chiril al Moscovei să șteargă numele Arhiepiscopului Ieronim din Diptice, când acesta va începe să pomenească Biserica schismatică a Ucrainei.

În sfârșit, Sfântul Sinod al Bisericii Rusiei a hotărât să întrerupă comuniunea euharistică cu acei ierarhi eleni care vor intra în comuniune cu schismaticii.

Traducere: http://acvila30.ro/ , sursa: romfea.gr

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

18 comentarii

    1. Rusii vor sa-i mantuiasca pe venezueleni in schimbul petrolului lor.
      Rusia este gata sa preia controlul celei mai mari rezerve de petrol din lume!
      Venezuela ready to hand control of state oil company to Russia’s Rosneft
      https://tass.com/economy/1083631

      Ne-ar mantui si pe noi in schimbul petrolului si gazului din Marea Neagra.

    2. Iertat sa-mi fie, dar si Kiril e ecumenist si semnatar al consiliului mondial al bisericilor. Daca ziceai de bulgari sau georgieni puteam fi de acord.

      1. Daca Daniel era cu rusii nu s-ar fi dus si n-ar mai fi semnat erezii la Creta. Imediat o sa vina si comunicatul BOR care va recunoaste public, la fel, autocefalia Ucrainei.

  1. Sunt doar interese politice de ambele părți. Dorința de putere și control a vieții altora. “Mitropolia Basarabiei” dependentă de Rusia, înființată de bolșevici prin sânge și crime pt distrugerea românismului. Ce legătură a avut cu ortodoxia?
    Acum, Fanarul face agenda CIA, a noului curent globalist anticreștin. Cu intenție se provoacă dezbinare în Biserica Ortodoxă. Așa cum i-au făcut pe musulmani să se omoare între ei, folosesc aceași tactică la creștini. Să ne omorâm între noi, cu “binecuvântarea” unor ierarhi.

  2. Dar intreruperea comuniunii cu SS Bartolomeu, cel ce se crede papa (lapte) si face ce vrea muschii lui si care a adus atata tulburare in Biserica, pe cand tovarasi ?

  3. Bi serica Ucrainei a fost data în custodia Patriarhiei Moscovei doar pentru o perioada iar rusii se pare ca s-au făcut stăpâni de tot peste ucraineni. De asta s-a întâmplat ceia ce s-a întâmplat. Se pare ca și Bartolomeu are dreptate pe undeva și rusii în felul lor. Dar pana sa se înțeleagă cei mari, totuși schisma s-a făcut și nu este bine. Cine are dreptate? Cine este cu adevarul. Dar Cine este Adevărul? Hristos. Dar oare s-a împărțit Hristos. Nu oamenii au pierdut pe Hristos și se lupta pentru putere și mărire deșartă. Sa stam bine, sa luam aminte. Cine vrea sa stăpânească peste turma acela o va pierde. Amin.

    1. Nu prea aveti,cred eu idee clara cine dezbina.Dezbina cine stie ca dezbina,adica cine o face constient.Cu buna stiinta dezbina pt ca cu buna stiinta xalca canoanele!Conduita in Biserica e clar trasata si de secole.Ce nu e clar inca?

      1. Vrei s-o iei pe alatur?Nu te opreste nimeni!Esti liber,dogmatic vorbind dar tot dogmatic si canonic vorbind,nu sunt obligat sa te urmez si sa tin cont de tine!

    2. exista canoane, nu temporar, faptul ca noua structura schismatica are un singur ierarh care a plecat din biserica canonica e normal? si cine a cerut autocefalia? bactisti si fel de fel de secte de la conducere, cind vorbiti asa incercati sa va lamuriti in canoane si in genere in adevar

    3. da bartolomeu a primit foarte mari sume de bani pentru asta, si biserica canonica din ucraina avea doar legatura euharistica cu cea rusa prin pomenirea patriarhului, in rest ei erau independenti total, cind sa dus in schisma actualau “patriarh filaret” ierarhii ucraineni singuri siau ales alt mitropolit, si in genere denumirea de ucraina e un plan masonic ca sa dezbine rusia, nu sa botezat ucraina sa botezat rusia kieveana de catre marele cneaz Vladimir, aista e unicu adevar

  4. Iata ce voteaza pe shestake majoritarii nostri din senat !:
    profit.ro
    De azi este oficial și în România. Parlamentul a adoptat tacit uniunea persoanelor de același sex

    A fost adoptată tacit o inițiativă care legiferează uniunea consensuală, inclusiv între două persoan…
    (ziarul “adevarul”)

  5. @oarecine, eu îți vorbesc despre suflet, care are o valoare inestimabila, iar tu îmi vorbești despre petrol… Oricum, ești depășit complet de problemele duhovnicești! Rusii nu au semnat nici documentele “sinodului” din Creta și nici nu sunt în comuniune cu Bartolomeu. Pe când”bor”, da. Despre asta este vorba. Cei care vor rămâne în comuniune cu Bartolomeu se vor duce în fundul iadului. Te interesează?! Ție, când îmi spui despre bunuri materiale, ți se potrivesc de minune cuvintele evangheliei de la Luca:”nebunule, în aceasta noapte vor cere de la tine sufletul tău, iar cele ce le-ai pregătit tu, ale cui vor mai fi?!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button