X

Mitr. schismatic Epifanie slujește nestingherit cu un papistaș

Preotul catolic Vasile Plahotka (ultimul din dreapta) în altarul bisericii BOaU.  Imagine: pomisna.info

Parohul comunității catolice din orașul Varaș, Vasile Plahotka s-a rugat  împreună cu “episcopatul” și “preoții” Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La 13 octombrie 2019 liderul BOaU Epifanie Dumenko a “sfințit” o biserică din orașul Varaș, regiunea Rivne, în cinstea Acoperământului Maicii Domnului, relatează site-ul oficial al BOaU.

Pe câteva imagini postate pe site-ul organizației religioase nou înființate apare un preot catolic care se roagă împreună cu “preoția” BOaU, inclusiv în altarul bisericii “sfințite”.

Preotul catolic Vasile Plahotka se roagă cu “preoții” BOaU și cu Epifanie Dumenko la altarul bisericii. Imagine: BOaU

UJO a aflat că acest preot a fost parohul bisericii Adormirea Maicii Domnului a Bisericii Romano-Catolice din orașul Varaș Vasile Plahotka. El a fost îmbrăcat într-o stolă (panglică de mătase cu cruci, elementul distinctiv alveșmintelor liturgice ale unui preot catolic), iar fotografia a fost postată în galeria evenimentului de pe site-ul oficial al BOaU.

Vasile Plahotka era îmbrăcat într-o stolă, un element al veșmintelor liturgice ale unui preot catolic. Imagine: BOaU

Pe lângă faptul că preotul catolic s-a rugat în altar, el a ajuns să stea în rând cu “preoții” BOaU spre sfârșitul “liturghiei”, înainte de otpust.

Vasile Plahotka, după ce a ieșit din altar, s-a situat în rând cu “preoții” BOaU. Imagine: BOaU

Este de remarcat faptul că în ajunul evenimentului  “sfințirii”  bisericicii BOaU, Vasile Plahotka a postat pe pagina de Facebook a comunității catolice un mesaj, potrivit căruia la 13 octombrie el și enoriașii au fost invitați la o rugăciune comună cu BOaU, cauză pentru care s-a schimbat timpul obișnuit al mesei:

“Mâine, duminică, 13 octombrie, ne vom uni cu frații noștri, enoriașii Bisericii Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, în rugăciune comună cu ocazia sfințirii bisericii de către Preafericitul Mitropolit al Kievului și al întregii Ucraine Epifanie. Din această cauză Sf. Mesă parohială din biserica noastră va fi săvârșită la orele 13.00”.

Anterior UJO a scris că un cleric al BOaU a coslujit împreună cu un preot catolic în Slovenia.

Amintim că Epifanie Dumenko a declarat că cheia unificării BOaU cu BUGC se află la Roma și la Constantinopol.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. OFF TOPIC:
    Polonia: O nouă lege votată de parlamentarii conservatori tratează educația sexuală drept „pedofilie”. „Educatorii sexuali” riscă să ajungă în spatele gratiilor

    Câștigarea alegerilor de către conservatorii din Partidul Lege și Justiție (PiS) a venit la pachet cu promovarea unei noi legi prin care se dorește interzicerea educației sexuale în școli. Parlamentarii polonezi au votat, miercuri, în favoarea unui proiect de lege pentru incriminarea „promovării activității sexuale ale minorilor”. Acțiune considerată de unii drept un efort guvernamental de a pune umărul la interzicerea educației sexuale din școli, idee care i-a indignat pe liberali, informează Reuters.

    Potrivit săptămânalului polonez „Newsmagazine Wprost”, noul proiect de lege, denumit „Stop pedofiliei”, ar urma să trimită educatorii sexuali în spatele gratiilor, aceștia riscând condamnări de până la cinci ani de închisoare.

    În timpul votului, în afara Parlamentului sute de protestatari au afișat afișe pe care scria „Educația ne protejează de violență” și „Interzicerea educației sexuale este viol”.

    ”Încercarea de a limita accesul la educație este un atac direct asupra tuturor”, a declarat Anton Lewandowska, de 23 de ani, din partea Ponton Group, o organizație de voluntari care oferă educație sexuală.

    În școlile poloneze nu există, oficial, ore de educație sexuală, dar îi învață pe elevi „să se pregătească pentru viața de familie”. Unele orașe, gestionate de partide mai liberale, au permis programe de educație sexuală în școli, fiind criticate de PiS și de Biserica Catolică.

    https://www.activenews.ro/externe/Polonia-O-noua-lege-votata-de-parlamentarii-conservatori-trateaza-educatia-sexuala-drept-„pedofilie-.-„Educatorii-sexuali-risca-sa-ajunga-in-spatele-gratiilor-158361

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button