X

Putin încearcă să prevină un conflict dintre Turcia și Siria

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Daily Sabah

Preşedintele rus Vladimir Putin a discutat la telefon despre conflictul sirian cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan şi l-a invitat în Rusia „în zilele următoare”, a anunţat Kremlinul marţi seara, informează miercuri AFP, potrivit agerpres. 

„Vladimir Putin l-a invitat pe Recep Tayyip Erdogan pentru o vizită de lucru în zilele următoare. Invitaţia a fost acceptată”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, în care se adaugă că cei doi lideri au subliniat „necesitatea prevenirii unui conflict între unităţile turce şi siriene” în nordul Siriei, unde Ankara a lansat o ofensivă.

În timpul acestei convorbiri telefonice care a avut loc la iniţiativa Turciei, cei doi preşedinţi şi-au exprimat de asemenea dorinţa de a menţine integritatea teritorială a Republicii Siriene, potrivit Kremlinului.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a anunţat pentru agenţia RIA Novosti că vizita lui Erdogan ar putea avea loc „înainte de sfârşitul lui octombrie”, fără a face alte precizări.

Ankara a demarat în urmă cu săptămână o operaţiune militară în nordul Siriei, împotriva miliţiei kurde siriene Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), aliată a Occidentului în lupta antijihadistă.

Marţi, forţele regimului lui Bashar al-Assad au început să-şi desfăşoare efectivele în sectoare din nordul Siriei care se sustrag controlului lor, în urma unui acord încheiat cu autorităţile kurde din Siria, menit să contracareze ofensiva turcă. 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Doamne ajută Duhul Căpitanului,
   Turcia, Siria, si Rusia sunt aliați împotriva Israelului. Observați Turcia e împotriva SUA Populația kurdă existentă în spațiul dintre cele două state Turcia și Siria este un pericol pentru Turcia pentru că au încercat să își creeze un guvern și să pună bazele unui stat kurd care incomodează, în plus este un pretext bun. Turcia are tot interesul să pună baze cât mai aproape de granița cu Israel, alături de prietenii Ruși pentru a ocupa Israelul. Israelul este ținta unui viitor război foarte râvnită pentru petrolul descoperit în Înălțimile Golan + punctele strategice din zonă. Observați Israelul înconjurată de oști, americanii nu mai susțin pe israeliți, lupta a fost prorocită la Ezechiel. Vom vedea minuni. Dumnezeu luptă pentru israeliți și îi așteaptă să se întoarcă la adevăr. Rusia nu se va mulțumi doar cu Siria dorește și ceva din Israel și astfel se vor certa cu Turcii și le va aplica o corecție, fapt ce îi va favoriza Greciei să își recâștige Constantinopolul și Israel își va recăpăta Palestina. România dacă e de partea Israelului, poate și Americii dacă vor lupta în final pentru Israel avem numai de câștigat. Rusia pierde războiul, Turcia va fi distrusă. Astea sunt prorocii care par să se împlinească posibil în următorii 10 ani după a IV criză economică, până atunci se pregătesc și vor fi tensiuni continuu în zonă.
   Iertați-mă poate greșesc.

 1. STIREA IMPORTANTA:
  NYT: SUA au elaborat planuri de evacuare a bombelor atomice din Turcia, în contextul crizei siriene

  Administraţia Donald Trump a elaborat, în secret, planuri de evacuare a 50 de bombe atomice staţionate în Turcia, în contextul crizei generate de ofensiva turcă în Siria, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times, potrivit Mediafax.

  Oficiali din cadrul Departamentului de Stat şi Departamentului Energiei au revizuit, în ultimele zile, planurile de evacuare a celor 50 de arme atomice tactice pe care armata americană le deţine în Baza aeriană Incirlik, situată în Turcia, la circa 400 de kilometri de frontiera siriană, au declarat pentru NYT doi oficiali de la Washington.

  „Acum, aceste bombe sunt ţinute ostatice de preşedintele Recep Erdogan. Evacuarea acestor arme ar marca de facto încheierea alianţei dintre Turcia şi SUA. Menţinerea acestor arme în Turcia înseamnă perpetuarea unei vulnerabilităţi nucleare care ar fi trebuit eliminată de câţiva ani”, comentează cotidianul The New York Times

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/nyt-sua-au-elaborat-planuri-de-evacuare-a-bombelor-atomice-din-turcia-in-contextul-crizei-siriene-1201697

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button