X

Putin: Rusia are armament capabil să neutralizeze rachetele NATO din România

vladimir putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că odată ce un stat aderează la NATO nu mai are niciun cuvânt de spus în ceea ce privește armamentul amplasat pe teritoriul său, menționând că „acesta este cazul în România”.

Vladimir Putin a vorbit în cadrul unui interviu acordat posturilor arabe înaintea primei sale vizite în Arabia Saudită despre o posibilă „cursă a armelor” și despre modul în care Alianța Nord-Atlantică reprezintă o amenințare pentru Rusia. Potrivit liderului de la Kremlin, Rusia are armament capabil să neutralizeze orice fel de ameninţare provenită din locurile de desfăşurare a rachetelor NATO, în Polonia şi România.

„O cursă a armelor ar fi un lucru rău, nu va face bine lumii. Oricum, nu vom fi trași într-un joc de cheltuire a unor bugete exorbitante”, a declarat Putin, citat de Russia Today.

„Bineînțeles, simțim (că NATO este o amenințare). Am simțit mereu asta și ne-am manifestat îngrijorarea. Ne-au spus « Să nu vă fie frică. Nu voi sunteți ținta, nu aveți de ce să vă temeți. NATO se schimbă, nu mai este un bloc militar, nu are intenții ostile » și alte lucruri de acest fel. Între timp, Tratatul Nord-Atlantic rămâne în picioare, în special Articolul 5, dacă nu mă înșel, care garantează susținere militară pentru toți membrii”, a spus Putin.

„Este un bloc militar. Dacă infrastructura sa se mută aproape de granițele noastre, nu suntem fericiți”, a transmis președintele rus.

Vladimir Putin a criticat expansiunea NATO în apropierea granițelor Rusiei și a acuzat alianța că este „o unealtă de politică externă a Statelor Unite”.

Europa e conștientă de asta. O altă schemă este că odată ce un stat aderă la NATO, nu mai are nimic de spus în ceea ce privește armamentul amplasat pe teritoriul său. Acesta este cazul în România, cu sistemul antirachetă. Polonia îl va primi în curând. Va fi foarte aproape de granițele noastre, este clar o amenințare la adresa noastră”, a declarat Vladimir Putin.

Președintele rus consideră că acțiunile NATO sunt „o încercare de a neutraliza capacitățile nucleare strategice” ale Rusiei, dar a menționat că aceste eforturi sunt „sortite eșecului”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.