X

Iohannis dovedește din nou că e preșul jidovilor: legea Muzeului Holocaustului a fost promulgată

Pentru jidovi se dă lege, pentru Sfinții închisorilor se dă cenzură

Klaus Iohannis a vorbit despre importanța Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din RomâniaKlaus Iohannis a vorbit despre importanța Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia ceremoniei de promulgare a legii privind înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, că, prin acest muzeu, România apără istoria, moștenirea și cultura celor care au contribuit la devenirea națiunii române.

„Patrimoniul evreiesc este reprezentativ pentru cultura națională, iar viitorul Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România va avea misiunea de a-l pune în valoare. Prin realizarea acestui muzeu, România apără cu tărie istoria, moștenirea și cultura celor care au contribuit la devenirea națiunii noastre. Veți fi cu toții de acord că muzeul trebuie să fie o instituție a viitorului, un aliat al educației împotriva ignoranței, o fortăreață a solidarității și patriotismului civic în fața intoleranței, antisemitismului și discriminării. Cine îi va trece pragul va fi mai câștigat, pentru că va înțelege câteva lucruri care vor rămâne în inima și în sufletul său: că indiferența poate ucide, că responsabilitatea de cetățean înseamnă a-l apăra pe cel defavorizat, că diversitatea nu e toxică, ci necesară, că fragilizarea democrației înseamnă atentat la pacea socială, că toleranța și buna înțelegere încep cu învățătura.

Și astfel, în mod natural, acest muzeu va fi poate nu un răspuns, ci, cum a spus cineva, un semn de întrebare. Ce a fost și cum a fost posibilă uciderea de bătrâni, femei și copii, închiși în trenurile morții de la Iași, asasinați în Basarabia și Bucovina ori aruncați în pustietatea de peste Nistru? Aceasta este, cred, și misiunea fundamentală a viitorului muzeu, aceea de a ne asigura că va fi protejată și respectată memoria tuturor celor care, cu demnitatea călcată în picioare, căzuți pradă frigului, foametei și bolilor, au fost torturați și, în final, uciși”, a mai spus șeful statului.

Iohannis a mai declarat că muzeul „va deschide, totodată, un nou capitol al asumării și recunoașterii trecutului istoric ca element fondator pentru înțelegere, progres și pentru omagierea tuturor celor care au trudit pentru valorile României de astăzi”.

„A fost nevoie de un drum lung și de multe străduințe pentru ca ideea înființării muzeului să ajungă în această etapă. Sunt profund recunoscător tuturor celor care au contribuit la acest demers de anvergură, inițiat de domnul deputat Silviu Vexler și sprijinit de toate partidele politice din Parlamentul nostru. Am încredere că Institutul „Elie Wiesel” are puterea și priceperea de a organiza noua instituție la cele mai înalte standarde. În opera sa temerară de a cultiva nevoia de memorie și de amintire, muzeul va fi ghidat de un Consiliu de Onoare, a cărui primă întrunire voi fi bucuros să o găzduiesc, dacă se acceptă, la Palatul Cotroceni”, a spus președintele.

Pe 11 septembrie, Camera Deputaților a adoptat legea de înființare a Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, ce are ca scop promovarea istoriei culturii comunităților evreiești, protejarea memoriei victimelor holocaustului, precum și combaterea antisemitismului.

Muzeul se va afla în subordinea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Ellie Wisel”.

Sediul Muzeului va fi în București, în Calea Victoriei, nr. 218. Clădirea se află în prezent în proprietatea Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Macar sunt cat de cat cu constiinta impacata, l-am ajutat pe Mihai (Tociu) cat am putut. Imi pare rau si ca unii camarazi care, spun ei, doreau sa se implice, n-au mai facut-o motivand ca nu sunt de acord cu persoana lui Mihai Tociu. Intrebarea vine de la sine, de ce n-au facut separat un demers, o manifestatie, o campanie de informare, ceva? Sau nu puteau totusi sa treaca peste animozitate doar gandindu-se ce palma morala inseamna acest muzeu? Aici nu era vorba de a-l agrea sau nu pe Mihai, ci de a incerca sa arati o minima demnitate de român si crestin – ortodox.

  2. Cu tot respectul pentru Admin și pentru cititori ,așa ceva înjositor nu pot sa comentez in duhul ortodoxiei drept pentru care am sa comentez pe alte siteuri .

  3. iar pentru spioni se da “extractie” din Romania la Bruxelles ca sa nu fie anchetati!
    Basescu despre numirea lui Kovesi: “nu a venit niciodată nici ambasador, nici Biden, nici vreun șef de stat să-mi propună numirea. Însă, este cert că ei și-au recuperat-o, ca să nu spun altfel, după ce a fost numită, iar acum au extras-o frumos și au pus-o la păstrare la Bruxelles”
    https://www.bugetul.ro/traian-basescu-provoaca-un-cutremur-pentru-cine-a-lucrat-in-realitate-kovesi-acum-au-extras-o/

  4. Poate mă lămurește careva referitor la citatul acesta a lui Klaus Johannis: “că, prin acest muzeu, România apără istoria, moștenirea și cultura celor care au contribuit la devenirea națiunii române.” Sunt puțin… Nu înțeleg?! Ce vrea să spună mai exact, că România este un stat ce a devenit națiune datorită jidanilor /jidovilor și nu a eroilor neamului care au s-au sacrificat pentru noi și neamul nostru? Sunt stupefiat sau nu înțeleg eu, și vorbește Klaus Johannis pe mai multe limbi (înțelesuri). Sănătate și mântuire! Doamne Ajută! ✝️

  5. Ne concureaza puternic bozgorii la pupat pantofii stapanilor si nu ne permitem sa pierdem competitia.
    A planned new Holocaust museum in Budapest has divided Hungary’s Jewish community and triggered international concerns that it will downplay the wartime role of Hungarians in the persecution and deportation of Jews.
    https://www.stuff.co.nz/travel/destinations/europe/115986051/budapest-hungary-one-of-the-worlds-saddest-sights
    Hungary’s Jewish Community Celebrates New Synagogues
    https://www.youtube.com/watch?v=MaA0C3vCgp8

  6. Atenţie la evoluţia acestui conflict!
    Turcia a început războiul împotriva kurzilor din nordul Siriei
    Turcia a lansat azi ofensiva contra kurzilor din zona de nord a Siriei. Din păcate, un oraș este atacat chiar în momentele acestea, iar sute de civili fug din calea bombardamentelor. Situația tragică abia a început. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a susținut, în cursul zilei de miercuri, lansarea operațiunii aferente. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu civilii care părăsesc orașul în care odată locuiau fără griji încă din primele 30 de minute de când a pornit războiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button