X

Romania printre primele în plutonul de execuție a propriilor cetățeni: 5G va fi implementat la nivel național în 2020

Image result for 5g romaniaImplementarea tehnologiei 5G în România va începe  în anul 2020, iar până la sfârșitul acestui an va fi finalizată licitația pentru a locarea noilor frecvențe, a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu. Acesta a fost prezent în cadrul conferinţei anuale pe teme de securitate cibernetică, organizată la Palatul Parlamentului, de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

“Aşa cum a fost planificat de la sfârşitul anului trecut, începutul anului în curs, reglementatorul, adică autoritatea care are responsabilitatea în ceea ce priveşte parcursul licitaţiei pentru alocare frecvenţelor de 5G, ANRM a demarat deja procesul de consultare publică chiar pe site-ul instituţiei. Parcursul este în desfăşurare conform planului pe care noi ni l-am asumat şi aşteptăm ca, până la sfârşitul acestui an, această licitaţie să se finalizeze. În anul 2020, cu siguranţă vom începe implementarea tehnologiei 5G la nivelul României şi astfel ne putem situa în plutonul primelor ţări europene care implementează această tehnologie. Deja, licitaţia în sine s-a desfăşurat sau este în curs de desfăşurare într-un număr de ţări ca Germania, Italia, Austria, Ungaria.”, a afirmat ministrul.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ANCOM a anunţat, pe data de 7 iunie 2019, că procedura de licitaţie pentru acordarea resurselor de spectru disponibil în benzile desemnate pentru implementarea tehnologiei de noua generaţie 5G urmează să fie finalizată până la 31 octombrie, iar licenţele de utilizare vor fi acordate până la finalul anului. Calendarul aferent organizării licitaţiei pentru 5G a fost finalizat în data de 21 iunie în cadrul Consiliului Consultativ, iar documentul de poziţie se referă la acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil in benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Publicitatea bagata in sprijinul tehnologiei 5G este la fel de stupidă ca cea făcută cardurilor. Exemple: o trupă rock de tineri spălați pe creier, se bucură enorm ca datorita tehnologiei ăsteia pot sa fie văzuți live la repetiții din 10 poziții diferite (sau ceva de acest gen). Nimic serios care sa justifice existența acestei tehnologii. Nimic din ceea ce 4G poate face deja.
  In aceiasi notă, nu se arată cât de tare e sa faci plata cu cardul, fiindcă “economisești” timp. Si e mai facil. Si e mai cool. Si cardul poate avea poza cu câinele (sau nepotul) tau pe el.
  Stupizenii uriașe, care au prins la prosti intr-un mod care pe mine nu încetează să mă uimească. Vad babe la coada la magazine, care de abia merg in baston si care scot triumfătoare un card la casa.
  Suntem bine pregătiți pentru saltul fără parașută in abis.

  1. Subscriu!
   Este incredibil cit de rapid s-au mobilizat autoritatile ref la aceasta implementare 5G! Licitatii apoi ceilalti pasi pentru instalare si finalizare proiect 5G!!!
   Ma intreb: de ce nu s-au mobilizat autoritatile din RO, politicieni, presedinte, etc. pentru dezvoltarea Romaniei, pentru realizarea de autostrazi, pentru dezvoltarea agriculturii, industriei, turismului, pentru protejarea padurilor tarii noastre, etc?!?
   Nu ne spune nimeni cu ce ne ajuta mai mult 5G-ul fata de 4G!!!
   De ce nu se fac informari tv, radio, intilniri, expuneri, etc???
   Pe cine ajuta aceasta implementare 5G?!? Ce se ascunde in spatele acestei tehnologii!
   Am inteles, nu le pasa de cetateni insa ei, mai marii, ma intreb, cum se protejeaza de aceasta tehnologie catastrofala!?! Sau pentru ei conteaza doar banii, bogatia ….. si nu ce e mai frumos si bun si plapind si gingas pe acest pamint – oamenii – !

 2. 5G-ul asta este bun, ca nu este de la chinezii aia rai, ci de la Trump!
  Ala de la Huawei nu era de incredere, ca era prea ieftin, dar asta este teapa originala, cu dedicatie de la Trump!

 3. Suntem carne de tun din cauza indiferentei față de poruncile lui Hristos! Oricum, cei de jos vor fi mai indulgent judecați decât cei ce au trădat în Creta! Soluția:întoarcerea la Hristos din toată inima (măcar a celor mici, deoarece de la “ierarhie” nu mai avem nădejde). Dar, asa, serios, cum vedem că se întoarce poporul rus în “sarea pământului”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE