X

Cum vrea sistemul să ne limiteze libertatea de mișcare, folosind sperietoarea «încălzirea globală»: Vehiculele pe motorină și benzină ar putea fi INTERZISE în UE

mercedes s400 hybridDanemarca, susținută de alte 10 țări ale Uniunii Europene, a cerut interzicerea, la nivel european, a vehiculelor diesel și pe benzină până în 2040, pentru a combate schimbările climatice, relatează Euronews.

Danemarca a făcut propunerea în cadrul unei reuniuni a miniștrilor UE de mediu desfășurată la Luxemburg, informează mediafax.ro.

UE își propune să reducă emisiile de carbon cu 40% până în 2030, în timp ce Comisia Europeană intenționează să le reducă la zero până în 2050, pentru a ajuta la oprirea încălzirii globale.

„Trebuie să recunoaștem că suntem presați de timp”, a declarat ministrul danez al Climei și Energiei, Dan Jorgensen, după reuniune.

El a spus că interzicerea autoturismelor diesel și pe benzină va determina Comisia să propună eliminarea treptată a vehiculelor cu combustibil fosil din bloc în următoarele două decenii.

În octombrie 2018 guvernul danez a anunțat că va interzice vânzarea tuturor mașinilor cu combustibil fosili până în 2030, dar ulterior a renunțat la idee, deoarece acest lucru ar fi încălcat regulile UE.

Jorgensen a spus că, dacă UE va fi de acord cu privire la o interdicție la nivelul întregii uniuni, ar fi bine dacă fiecare dintre țări ar putea să pună în aplicare o astfel de măsură. „Planul A ar fi acela de a adopta o interdicție europeană”, a spus el.

Totuși, Lituania, Letonia, Slovenia, Bulgaria și alte câteva țări au sugerat că trebuie făcut mai mult pentru a opri vânzările de autovehicule second-hand din Europa de Vest către Est.

Jorgensen a spus că este important ca producătorii de automobile să fie informați în privința direcțiilor de politică ale blocului pe termen lung și că următorul pas al Danemarcei a fost formarea unei alianțe cu cele 10 state membre care susțin propunerea sa. „Atunci cred că vor urma și alții”, a spus el.

Categorii
Incalzirea globală
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Oare autonomia de mers ar fi singura problema cu aceste masini? Tesla deja este renumita pentru faptul ca isi spioneaza la maxim posesorul (cam asta fac toate lucrurile „smart”: smart-phone, smart-frigider etc.).

  2. In ROMANIA ar trebui INTERZIS absolut tot TRANSPORTUL RUTIER timp de 30 de ani, pina vor murii toti conducatorii auto, instructorii scolilor de sofer si SISTEMUL SECURISTO-POLITIC care a sters ROMANIA din istorie in cei 30 de ani de DEPRAVARE SI IMORALITATE generalizata postdecembrista. Caruta, calul si TRENUL, ar fi singurele mijloace de transport valabile pentru romanii ajunsii in stadiu de pitecantropi.
    E BOMBA NUCLEARA un sofer roman,PERICOL pentru disparitia omului pe pamint.

  3. Danemarca nu produce autovehicule, asa ca poate sa vina cu orice fel de aberatii, dar daca stranuta Germania, Danearca face gripa si ajunge la spital.
    Apoi, daca pentru scumpirea benzinei, Franta a fost zguduita de vestele galbene, ce ar putea merge rau daca se interzic autovehiculele ne electrice? Vor neaparat sa declanseze o revolutie si un haos global?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.