X

Google stochează de 10 ori mai multe date despre tine decât a Facebook. Cum accesezi aceste date?

Arhiva ta din Google e de 10 ori mai mare decât a Facebook: cum o vezi

Când vine vorba de invadarea intimității, păstrarea și monetizarea unui volum imens de date legate de persoana ta, Facebook pare să fie principalul vinovat. Gigantul lui Zuckerberg a ajuns de foarte multe ori în ultimii ani în lumina reflectoarelor pentru un comportament dubios, când vine vorba de viața ta privată.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Google are însă o mai lungă istorie în acest domeniu și face o treabă mult mai elaborată în materie de monitorizare. Ca referință, Facebook știe fotografiile cu cina din weekend și, implicit, la ce restaurant ai fost. Google știe toate restaurantele la care ai vrut să mergi înainte pentru că le-ai căutat pe internet.

Știe restaurantul la care ai ajuns pentru că ai încetat căutarea și ți-a oferit traseul până acolo. În plus, îți vede rezervarea în email și fotografiile în Google Photos. Cu alte cuvinte, gigantul din Mountain View este mult mai omniprezent în viața ta decât ai crede.

Ca referință, un dezvoltator cu numele Dylan Curran a vrut să facă o comparație între volum de date pe care îl stoca Google despre viața lui și Facebook. Diferența dintre cei doi titani tehnologici a fost șocantă. Google are de 10 ori mai multe informații, ca număr de GB de date. În arhiva cu pricina găsit locațiile prin care s-a perindat, întregistări audio cu interacțiunile pe care le-a avut cu asistentul virtual, căutări web din ultimii zece ani și nu numai.

Cum vezi ce are Google despre tine?

Pentru a face și tu acest experiment, poți accesa secțiunea My Account din Google și să faci click pe Download your data. Pe noua pagină, du-te până la capătul de jos al listei, apasă pe Next Step, alegeți dacă vrei ca arhiva să fie împărțită în volume de câțiva GB și confirmă inițierea procesului. În funcție de activitatea ta online, procesul poate dura câteva ore sau câteva zile.

În cazul Facebook, îți poți descărca toate datele pe care le are compania despre tine prin accesarea acestei adrese. Fă un click pe Descarcă informațiile. În noua fereastră, apasă pe Creează fișierul. Din nou, trebuie să aștepți câteva ore sau câteva zile pentru crearea unei arhive complete cu toate datele tale. Vei primi o notificare în momentul în care este gata.

Google download data

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. ..inca folosesc google chrome, da’ am instalat preventiv Tor si Duck go , caci o sa vina vremea cand singurul refugiu al libertatii pe net o sa fie dark web, very soon. cand o sa cada si asta, ne ramane refugiul (fizic) in pustietati dupa cum scrie in Apocalipsa. departe de lumea satanizata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button