X

Vladimir Putin vs. Greta Thunberg

Adolescenta, activistă de mediu, devenită vedetă peste noapte, a deranjat mulți dintre liderii politici mondiali ai momentului.  Unul dintre ei este Vladimir Putin, care a declarat recent că nu împărtășește entuziasmul general legat de declarațiile și acțiunile Gretei Thunberg.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Activista adolescentă Greta Thunberg a devenit ținta președintelui rus Vladimir Putin, miercuri, când acesta a declarat în fața unui forum organizat pentru dezbaterea chestiunilor legate de energie că nu împărtășește entuziasmul privind discursul ei de la ONU, de luna trecută, scrie Reuters.

Suedeza de 16 ani a electrizat summitul de la New York, când a tras la răspundere liderii mondiali pentru eșecul de a gestiona problema schimbării climatice, spunându-le “Cum îndrăzniți?”

Putin, în timp ce prezida o sesiune a forumului pentru energie de la Moscova a comentat: “S-ar putea să vă dezamăgesc, dar nu împărtășesc entuziamsul comun legat de discursul Gretei Thunberg.”

“Nimeni nu i-a explicat Gretei că lumea modernă este complexă și diferită…și oamenii din Africa sau mulți din Asia își doresc să aibă același nivel de trai ca Suedia.”

Președintele american Donald Trump a luat-o peste picior pe Thunberg și pe parlamentarul canadian Maxime Bernier, numind-o alarmistă și instabilă psihic. Thunberg a spus că batjocura la adresa copiilor arată că mesajul ei a devenit “prea puternic și de nesuportat”.

Putin a declarat că tinerii pe care îi interesează chestiunile legate de mediu ar trebui susținuți, adăugând însă că “atunci când cineva folosește copii și adolescenți în interes personal, merită numai să fie condamnat.”

“Sunt sigur că Greta este o fată bună și sinceră. Însă adulții trebuie să facă totul pentru a nu aduce copiii și adolescenții în situații extreme.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. O fi aflat Putin ca Greta a fost invitata de Parlamentul Rus sa tina un speech, sau nu conteaza astfel de “amanunte”, ca mujicii nu se uita la “detalii”?

    Parlamentul Rusiei a invitat-o pe Greta Thunberg să le vorbească tinerilor ruși îngrijorați de situația mediului
    https://www.libertatea.ro/stiri/greta-thunberg-invitata-sa-tina-un-discurs-in-parlamentul-rusiei-membru-al-dumei-de-stat-nu-trebuie-sa-tacem-2760822
    ”Te invit să ții un discurs pentru tineretul rus în Duma de Stat la orice dată care îți convine”, i-a scris parlamentarul Vasily Vlasov lui Thunberg.
    https://newsweek.ro/actualitate/activista-greta-thunberg-invitata-sa-tina-un-discurs-in-parlamentul-rusiei

    1. Putin a mintit cand a spus: „Sunt sigur că Greta este o fată bună și sinceră.”

      Este evident ca nu este nici buna, nici sincera, iar Putin stie asta foarte bine, dar probabil ca-i apreciaza “calitatile” de politician.

  2. Iohannis a transmis un mesaj în cadrul reuniunii Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României: “există un pericol al contrapunerii identității pentru subminarea solidarității europene, prin manipularea demagogică și populistă a atașamentului la propria identitate.”
    https://moldova.europalibera.org/a/30197322.html

    Oare poate fi acuzat de tradare de tara cineva lipsit de identitate?

  3. Pr. JOSEF MOES – Olanda: “Ce vă spun acum poate va şoca. Interesul meu pentru neomartirii români s-a iscat atunci când am înţeles câte asemănări sunt între blocul comunist de odinioară, care avea “centrala” la Moscova, în URSS, şi Uniunea Europeană de azi, cu centrul la Bruxelles.”
    “Tipic românesc este să amesteci cre­dinţa cu superstiţia.”
    “Rostul vieţii este ortodoxia. Sunt fericit când cineva înţelege asta.”
    – Aveţi o parohie multinaţională aici, în care sunt amestecaţi olandezi, români, greci, bulgari, ruşi, ucraineni, sârbi, georgieni… Se contopesc tradiţii şi obiceiuri diferite. Există totuşi un spe­cific al acestei parohii în privinţa trăirii credinţei?
    – Sunt diferenţe culturale care nu dispar, nu se nivelează în viaţa de parohie. De exemplu, sunt mulţi greci care sunt obişnuiţi să vorbească în tim­pul slujbei. Pentru ei e foarte normal, mergi la bise­rică şi vorbeşti. Specific grecesc. Am văzut şi în Grecia la fel. Tipic românesc este să amesteci cre­dinţa cu superstiţia sau, dacă vreţi, cu anumite cre­dinţe păgâne. Ruşii sunt întotdeauna interesaţi de ce au voie să mănânce în post. Le-am explicat şi o fac mereu: postul nu este neapărat de hrană, posteşti cu inima. Mâncarea puţină te ajută să poţi privi mai atent înăuntrul tău, să-ţi vezi păcatele şi sufletul suferind, dar nu te mântuiesc anumite alimente. Sco­pul postului este să câştigi smerenia, nu să slăbeşti. Ei, şi după câte un astfel de discurs, sunt întrebat abrupt: “Avem voie să consumăm ulei?”. (Râde)
    http://www.formula-as.ro/2019/1384/spiritualitate-39/pr-josef-moes-olanda-rostul-vietii-este-ortodoxia-sunt-fericit-cand-cineva-intelege-asta-25734

  4. Pr. JOSEF MOES – Olanda: “Atitudinea oamenilor se schimbă încet, de la indiferenţă la opoziţie faţă de creştinism. Generaţiile mai tinere au crescut în indiferenţă faţă de credinţă şi faţă de Dum­nezeu, dar acum părăsesc tot mai mulţi această poziţie, pentru a se manifesta deschis împo­triva credinţei creştine şi a lui Dumnezeu. Unii trăiesc credinţa la modul personal, nu la nivel comunitar, într-o Biserică, dar şi aceştia sunt tot mai mult presaţi să dea piept cu ce se în­tâmplă “în afară” şi, până la urmă, să cedeze. Eu unul mi-am asumat condiţia de ortodox şi nici nu se poate altfel. Îi îndemn pe toţi or­todocşii să facă la fel, nu există altă cale.”
    http://www.formula-as.ro/2019/1384/spiritualitate-39/pr-josef-moes-olanda-rostul-vietii-este-ortodoxia-sunt-fericit-cand-cineva-intelege-asta-25734

  5. Serviciile speciale ruse au încercat să provoace un conflict interetnic în Transcarpatia în 2018 pentru a rupe regiunea de Ucraina
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ucraina-serviciile-speciale-ruse-au-incercat-sa-provoace-un-conflict-interetnic-in-transcarpatia-1195920
    Urmeaza Transilvania!
    Organizațiile politice maghiare din Transilvania au semnat un plan comun de acțiune pentru a pune în aplicare principiile autonomiei
    https://www.g4media.ro/organizatiile-politice-maghiare-din-transilvania-au-semnat-un-plan-comun-de-actiune-pentru-a-pune-in-aplicare-principiile-autonomiei.html
    Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), va depune o plângere către procurorul general pentru o eventuală infracţiune care ar fi fost comisă de Guvernul Dăncilă, prin acceptarea de imigranţi din zona Africii.
    „Noi considerăm că afirmaţiile legate de mutarea unui grup de populaţie străină în România reprezintă o infracţiune, se încalcă Constituţia şi astfel nu este de acceptat. Suntem curioşi dacă şi procurorul general consideră la fel, dacă acest lucru înseamnă încălcarea Constituţiei”.
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/liderul-unui-partid-maghiar-depune-plangere-penala-impotriva-guvernului-dancila-pentru-acceptarea-de-imigranti-1184825

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button