X

Universitatea Duke din Marea Britanie nu va recunoaște Asociația Creștină Young Life ca organizație de studenți din cauza politicii LGBTQ

025418_springwest005.jpg

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conducerea Universității Duke a refuzat să recunoască o organizație național-creștină ca grup oficial de studenți din cauza poziției sale față de comunitatea LGBTQ.

Senatul studențesc a votat în unanimitate împotriva Young Life săptămâna trecută, informează Duke Chronicle.

Young Life, cu sedii locale în Durham și Chapel Hill are o regulă care interzice persoanelor LGBTQ poziții de conducere, potrivit ziarului studențesc. Senatul studențesc Duke a spus că încalcă regula Comitetului de Finanțare a Organizațiilor Studențești, potrivit căreia fiecare grup de studenți trebuie să includă o declarație de nediscriminare în regulamentul său.

Politica Asociației Young Life pentru conduită sexuală spune că nu exclude persoanele „care practică un stil de viață homosexual să asiste la slujbe”, cu toate acestea, „astfel de persoane nu trebuie să servească ca membri sau voluntari în misiunea și în activitatea asociației”.

„Nu au o clauză de nediscriminare în regulamentul asociației lor; aceștia au de fapt o clauză de discriminare”, a declarat Senatorul Studențesc Jackson Kennedy la o ședință anterioară a studenților, unde a fost ridicată problema.

Regulile comitetului studențesc impun ca fiecare organizație de studenți „să afirme spiritul declarației de nediscriminare a Universității”. Declarația Oficiului pentru Echitate Instituțională spune că Universitatea Duke interzice „discriminarea bazată pe identitatea de gen, orientarea sexuală și expresia de gen”.

Studenții Duke deja colaborează cu Asociația Young Life din Durham și Chapel Hill, dar grupul a dorit să devină o organizație recunoscută în campus pentru a recruta mai mulți studenți și pentru a primi sprijin din partea Conducerii Universității. Duke este o universitate seculară cu legături istorice cu confesiunea Metodistă Unită.

În cadrul ședinței, Tommy Hessel a cerut Conducerii Asociației Duke Young Life să-și modifice regulile pentru a se conforma politicii de nediscriminare, potrivit Publicației Duke Chronicle. Drept răspuns, Jeff Bennett, candidat la Master la Școala Duke Divinity și membru al Young Life, a declarat că nu poate încălca politicile naționale ale asociației.

Așadar, Senatul Studențesc a respins cererea asociației Young Life de înscriere ca şi Asociaţie Studenţească Duke.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button