X

Arabia va amenda turiștii indecenți. Probabil nu au nici cazuri de pedofili olandezi

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Turiştii care încalcă regulile de decenţă în spaţiul public din Arabia Saudită, în special în ceea ce priveşte îmbrăcămintea sau comportamentul, vor fi amendaţi, au anunţat autorităţile saudite după ce regatul ultra-conservator şi-a deschis porţile celor dornici să îl viziteze. 

Regatul a început să emită vineri, pentru prima dată, vize turistice cu scopul de a-şi diversifica resursele, deocamdată depinzând în totalitate de petrol. Ministerul de Interne a menţionat 19 “delicte” într-un comunicat dat publicităţii, fără a specifica însă cuantumul amenzilor, scrie Agerpres citând AFP.

“Noua legislaţie impune bărbaţilor şi femeilor să se îmbrace într-o manieră modestă şi să se abţină de la a-şi manifesta în public afecţiunea. Femeile sunt libere să aleagă haine decente”, se arată în document. Această legislaţie ar trebui să permită “informarea vizitatorilor şi turiştilor din regat cu privire la legea privind comportamentul în public, astfel încât aceştia să se conformeze”, se menţionează în comunicat.

Vizele acordate online şi la sosirea în regat vor fi atribuite cetăţenilor din 49 de ţări, inclusiv Statele Unite, Australia şi mai multe ţări europene. Anterior deciziei, regatul acorda viză doar pelerinilor, oamenilor de afaceri şi muncitorilor veniţi din alte ţări şi, recent, spectatorilor la evenimente sportive sau culturale.

Directorul Comitetului pentru Turism şi Patrimoniu Naţional, Ahmed al-Khateeb, a afirmat vineri că regatul va relaxa codul vestimentar pentru turiştii străini de sex feminin pentru a le permite să meargă în public fără să poarte abaya – rochia tradiţională obligatorie în spaţiile publice pentru femeile saudite.

Bărbaţii şi femeile sunt sfătuiţi să evite să poarte “haine mulate” sau cu mesaje şi imagini “profane”, se precizează pe un site în limba engleză lansat vineri de autorităţile din domeniul turismului. Potrivit acestui site, “umerii şi genunchii” femeilor trebuie să fie “acoperiţi în public”.

Dezvoltarea turismului este unul dintre punctele principale ale programului de reformă “Vision 2030” al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, care are ca scop pregătirea celei mai mari economii din lumea arabă în vederea unei epoci post-petrol.

Regatul, care interzice alcoolul şi în care regulile sociale sunt foarte stricte, nu este în general considerat o destinaţie cu potenţial turistic. Însă, prinţul vrea să schimbe această percepţie şi a insuflat deja mai multe reforme liberale care au permis deschiderea unor săli de cinematograf şi organizarea concertelor sau a evenimentelor sportive.

Printre atracţiile turistice importante din acest regat ultraconservator se numără regiunea Al-Ula, oaza Al-Ahsa şi craterul Al Wahbah.

În ultimii ani, regatul a anunţat o serie de mega-proiecte în valoare de sute de miliarde de dolari. Printre acestea se numără crearea unei imense zone de dezvoltare economică (NEOM) în nord-vestul regatului, cu taxiuri zburătoare şi roboţi, potrivit autorităţilor. De asemenea, în 2017, autorităţile saudite au anunţat un proiect de mai multe miliarde de dolari pentru transformarea a 50 de insule din Marea Roşie în staţiuni balneare de lux. În 2018 a fost lansată construcţia unui “oraş de divertisment” în zona semi-deşertică Al-Qiddiya, lângă Riad, care va include parcuri tematice, terenuri sportive şi o zonă de safari.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

 1. Daca BOR isi facea datoria incepind cu anul 1990 fata de DUMNEZEU si CREDINCIOSI azi nu am fi fost o natie de destrabalati,homosexuali,pedofili,criminali,hoti vulgari,mincinosi,divortati si indecenti .
  ORTODOXIE inseamna SERIOZITATE .Dar la noi.a.devenit INDECENTA .
  Nici in Biserica Patriarhala femeile din corul bisericesc.nu poarta naframa si nu sint decente
  De credincioase mai mult.sau mai putin obisnuite,ce sa mai zicem?
  In ARABIA SAUDITA se poate.sa.se LEGIFEREZE SERIOZITATEA SI DECENTA,in ROMANIA,NU.
  Vai de acesta natie romana.satanizata in masa acum.!

  1. In Arabia Saudită:
   1_Barbatii pot avea pana la 4 sotii.
   2_Femeile nu aveau dreptul sa sofeze pana in 2018.
   3_De la 12 ani fetele sunt obligate sa poarte hijab, iar femeile adulte trebuie sa poarte abaya.
   4_Femeile nu se pot casatori fara acordul scris al tatalui lor
   _etc
   Asta nu e seriozitate si decenta, e ABUZ, iar Arabia Saudita nu e un exemplu de societate.

   1. Daca ai gindi ORTODOX (adica DESTEPT, INTELEPT si matur) si nu logic si modern, adica dezmatat, cu mintea cazuta care este podul dracilor, ti-ai da seama ca toate aceste patru puncte nu sint deloc un ABUZ ci este IDEALUL gindirii corecte umane, asa cum a fost in istorie de sase mii de ani, si lumea a fost citova la minte,mult mai asezata si inteleapta, PENTRU CA FAMILIA ERA SFINTA SI CELULA DE BAZA A SOCIETATII, unde copiii deveneau OAMENI DE NADEJDE SI SERIOSI,cu respect fata de parinti, bunici, unchi si matuse (chiar daca trebuia sa joace teatru ceea ce era mult mai sanatos, decit SFIDAREA) , ca regula, nu facultativ, INDEMINATICI SI RESPOSABILI, si nu ZOMBI ca azi, nemernici, puturosi, buni la nimic, TUPEISTI SI RECALCITRANTI, IRESPOSABILI, eventual transexuali sau lgbt, drogati sau sinucigasi si psihopati sau depresivi . .
    1.MASCULUL roman ARE 44 DE AMANTE la fel cum femela are 43 de AMANTI si apoi divorteaza sa ia alt FRIER/A.
    2.E un lucru pozitiv ca femeia sa nu fie sofer, deci chiar indicat pe sosele, atit pentru femeie cit si pentru barbat. .
    3.Decit despuiate ca la noi ca sa fie violate si omorite ca la CARACAL,si nu numai, mai bine fetele – femeile romance(occidentale) si-ar trage cu NICESITATE SI MULTA PLACERE SI SIRGUINTA saci de tort pe cap pina la pamint, FERITE astfel de ORICE RAU, si-ar trai in propria ograda ferite de orice privire ca REGINELE (cum sint araboicele in batatura proprie) fara sa SMINTEASCA pe nimeni, mai ales SEFII la serviciu.
    4.Decit sa te casatoresti din asa zisa “dragoste” care tine cica teoretic “trei ani” ,si apoi ajungi la divort iar copiii marfa de SANTAJ ontre doi HANDICAPATI MINTAL (mama-tata) mai bine ti se face educatie solida inca de la nastere, ca sa nu mai umbli dupa DEPRAVARI – indragosteli/abureli , iti alege tatal barbatul si tu, DEVII INTELEAPTA si BUNA MAMA, un adevarat MENEGER al propriei gospodarii, nu o frustrata vesnica din barbat in barbat(exceptiile intaresc regula)sau SINGURA/HOLTEI .
    ORICUM, MUSULMANII ne sint net superiori, pentru ca sint cu adevarat ORTODOCSI sadea in fapte nu doar habotnici in CORAN ! Pe cind ortodocsii sint mai pagini ca pitecantropii in fapte iar in BIBLIE si SFINTA TRADITIE sint AFONI/BOTA/BUFONI .

   2. si principalul finantator al miscarilor terorist jihadiste din Siria/Yemen. ps.
    pentru senzatii tari,probabil, turistii pot asista si la executiile publice prin decapitare..

    1. Sigur ca nu luam exemplu de la aceasta tara, pentru ca putem si singuri sa ne facem regulil NORMALE, DE BUN SIMT, , dupa atita experienta din cei 30 de ani de IAD postdecembrist.
     Ori sintem cu satanistii catolici ociidentalo-americani, si ajungem zombi ca ei azi, ori revenim la buna traditie ortodocxa de BUN SIMT prin care nu suparam SFTNTA TREIME, DEVENIM INTELEPTI SI FERICITI si primim si mintuirea cind plecam cu piciorele inaite.
     Iresposabilitatea sexului in afara casatoriei,deci CRIMINALA INFIDELITATE, pentru care eu as introduce PEDEAPSA CU MOARTEA, libertinajul sexual, fara VIRGINITATE inaintea casatoriei si DIVORTUL a dus la DEMONIZAREA natiei.
     Cine incalca o porunca, le-a incalcat pe toate.
     DRAMA tineretului roman si a societatii rezulta din depravarea FARA RUSINE a parintilor si bunicilor.
     Tu nu vezi parinte/bunic , cum iese fata/baiatul ta/tau imbracat/a la scoala!?De unde bani?! Parintele este EDUCATOR, STAPIN, nu prieten si neputincios in fata odraslei.
     Daca o vezi, si nu te asculta, da-i foc la intreaga vestimentatie, da-i o pereche de pijamale sa se imputa il ele , ia-i telefonul si arunca mincarea la gunoi.
     Nu pricepe, da-o afara pe USA in pijamale , si nu o reprimesti decit daca se DISCIPLINEAZA .Omul serios si destept gaseste METODE.
     Asta daca tu ai ceva rinduri in pantaloni si glagorii la purtator.
     .
     P. S.
     CIca “nu naframa”….
     ba chiar purtatul naframei este O REGULA DREAPTA care te canalizeaza usor sa le RESPECTI PE TOATE cele DREPTE , si normalul va curge asa cum a curs pina acum 30 de ani, cind omenirea era capabila sa faca diferenta intre bine si rau.
     FECIORA MARIA este CU NAFRAMA!
     Regula, nu facultativ. Si sigur sint explicatii subtile, a regulii, nu SUPERFICIALE! (asa a ajuns sa para azi, o aberatie in aparenta ,dar cu consecinte nefaste mai tirzi ca efect al neascultarii regulii aparent nenecesare)
     UNDE-I MUSAI, CU PLACERE, spune INTELEPTUL!
     “Toate iti sint ingaduite, dar nu toate iti sint de folos.
     Toate iti sint ingaduite, dar NIMIC sa nu puna stapinire pe tine. ”

     , P. S.
     un prieten la sasee luni dupa nunta a stat in spital trei saptamini snopit in bataie de tiaca-su, cu un retevei de lemn pina l-a desfigurat si i-a rupt si niste coaste , pentru ca il anuntase ca vrea sa divorteze, fara ca nora sa aibe
     ideie sau vreo vina. .
     Mirosise taica-su ca adulmeaca din nari si ii spusese inca inainte de nunta sa fie cu bagare de seama pentru ca la ei in familie nu exista infidelitate si divort. “Ia-o, e fata exceptionala, parintii sint demni de noi, incepem traditia.”
     L-a lasat lesinat in casa, s-a dus la cuscrii si i-a spus ca daca cumva nu si-a educat bine FATA, si – i vin pofte nesanatoase, de la el din familie va iesii cu picioarele inainte. SI toti stiau ca nu glumeste.L-a gasit ma-sa dupa ce a auzit masina iesind in tomba si a chemat salvarea. In afara de noi trei, nimeni nu a stiut cum” a cazut” zevzecu in cap, in casa , gata sa dea ortul popii. Astia sint parintii SERIOSI. ATENTIE, asa se face educatia sanatoasa cu magarii care se pun in unghii si asa a ajuns omenirea pina aici, ca de-acum e pe sfirsite….

     A aflat la spital, UN MUNTE DE OM, care n-a indraznit sa ridice mina la taica-su, dupa ce si-a revenit din coma, atit de tare l-a lovit in cap cu lemnul, ca tocmai nevasta e gravida.
     Nici vocea n-o mai suporta, individei in calduri…. si e pe drum deja al treilea prislea…..

  2. Ca sa luam acest exemplu de la o tara islamica radicala imi pare mult spus!
   Acolo se comit si multe chestiuni care intr-o tara crestina sunt categorisite ca fiind abuzuri. Probabil ca @GHEORGHE a vrut sa spuna ca era bine sa se promovat decentza in sens crestin nu cea in stil musulman!
   Din punctul asta de vedere e adevarat! Se putea face mai mult pentru decentza!
   Din pacate si in Romania (dar nu numai), dupa 1990 s-a mers pe concepte atee si chiar anticrestine de tip neo comunist ! Daca se mergea pe idei national-crestine la ora asta stateam mult mai bine! E clar ca nu s-ar fi tolerat nici prostitutia la liber (de facto) asa cum e acum, nici pornografia si nici alte pacate existente la tot pasul in Romania actuala!

 2. Nu naframa lipsa de pe capul femeilor crestine a dus la dezastrul din societate…
  Eu nu pot sa inteleg misoginismul asta acut al unor barbati crestini-ortodocsi.
  Simptomatic e urmatorul fragment:
  “Dacă în familie soțul bea sau bate, acesta este un semn că în inima soției lui nu este destulă înțelepciune și iubire adevărată.”

  Extras din „Cum să întemeiem o familie ortodoxă”, București, Ed.. Cartea Ortodoxa, 2011, pag. 126-127

  1. Sunt curioasa, ce parere au femeile din redactia portalului (daca exista) despre citatul de mai sus din “Cum sa intemeiem o familie ortodoxa”?

   1. @IOANA
    nu stiu ce ar spune o femeie despre acest citat,dar eu spun ca 100% acesta este un adevar care reflecta realiatea (exceptiile intaresc regula ) .cauza betiei si batailor domestce sint viclenia sotiei provocatoare si sint frustrarile barbatului ca raspuns la LIPSA de iubire din inima a sotiei ,concretizata in fapte extrem de evidente sau mai putin evidente dar simtite, ale sotiei INSENSIBILE (femeia care nu vrea sa fie gospodina/menegerul casei sau zimbeste in plus necontrolat pentru a provoca gelozie sau din indiferenta sfidatoare isi desconspira lipsa de iubire profunda pentru sot )dar care are tupeul chiar sa se victimizeze ,ea fiind ADEVARATUL CALAU al propriei familii ,victima fiind numai barbatul si copiii lor.barbat care in secunda doi ar trebui sa divorteze instant de o scorpie netratabila prin batai ,ci prin separare irevocabila ,pentru ca altfel ii va degrada ireversibil existenta fizica si psihica prin scaderea aprecierii de sine in momentul evadarii in betie si loviri domestce necontrolate .BARBATUL SLAB accepta sa loveasca ,ea intretinind intotdeuna atmosfera ,chiar provocind-o ,facindu-i placere diabolica ,sa domine prin sfidare ,creind un cerc vicios in care barbatul si copiii sint victimele,iar scorpiei ii face placere enegia negativa creata cu care se hraneste ,dezvinovatindu-se automat:”eu nu i-am zis/facut nimic ” …cind de.fapt si o simpla grimasa ,sau un gest minor al trupului poate deconspira dispretul pentru sotul umilit si PROVOCAT sa loveasca automat .
    Femeia REA trebuie ARUNCATA de la trupul barbatului ,ne-o spune Biblia.
    De ce spune BIBLIA sa nu ei UN SOT/IE DIVORTATA ?
    Pentru ca e LASATA musai de REA ce este ,exceptia e rara ca pasarea paradisului…

 3. La ei poligamia și / sau pedofilia se numesc căsătorie. De ce sa
  să cădem în extrema cealaltă? Să umble bărbații îmbrăcați în cearșaf și apoi mai vorbim

 4. Cumpanasu spune ca nepoata sa, Alexandra Macesanu, a ajuns la arabi impreuna cu alte romance!

  Cumpanasu: “Am trimis în Orientul Mijlociu, în nordul Africii şi în Italia investigatori pe banii mei care să afle care este adevărul despre reţelele de trafic de carne vie care pleacă din România.”
  Investigatorii trimişi în Orientul Mijlocul, nordul Africii şi Italia au aflat că sunt trei reţele care acţionează dinspre sud-estul Europei. Una dintre ele, filiera arabă, ar fi cea care are legătură directă cu dispariţia Alexandrei Măceşanu.
  Alexandru Cumpănaşu susţine că victimele acestei reţele sunt luate din România şi duse în Italia, din Italia în Monaco şi mai apoi, în Tunisia.
  https://spynews.ro/monden/emisiuni-tv/alexandra-macesanu-victima-retea-tunisia-alexandru-cumpanasu-210108.html

  1. ‘Umanista” Ramona Ioana Bruynseels este revoltata de dezvaluirile lui Cumpanasu privind retelele de trafic de prostituate si ne promite „o Românie curată”!
   https://www.stiripesurse.ro/bruynseels-pune-tunurile-pe-cumpana-u-e-strigator-la-cer-sa-i-i-clade-ti-campania-pe-tragediile-din-via-a-unor-oameni-ce-spune-despre-ceilal-i-adversari_1388110.html
   Sa vedem cat de “curata” este individa asta care a devenit amanta bacherului Dominic Bruynseels in timp ce era casatorita cu Ioan Viorel Lohan!
   Ramona și Dominic Bruynseels, care formează un cuplu din 2008, s-au căsătorit civil în decembrie anul trecut, iar cununia religioasă a avut loc recent, în mai 2019. Cu un an înainte, în mai 2018, Tribunalul Ilfov a recunoscut divorțul Ioanei de fostul soț, Ioan Viorel Lohan, pronunțat în 2017 de o instanță de judecată din statul Illinois din SUA. Ramona Ioana și Ioan Viorel Lohan s-au căsătorit în 2010 la Chicago și erau separați din iunie 2012.
   Încă din 2015, Ramona Bruynseels, fostă Lohan, a deschis un proces prin care a solicitat instanței să constate și să certifice dreptul său de proprietate exclusiv asupra apartamentului, astfel încât acesta să nu fie inclus în masa de bunuri comune supuse partajului, așa cum cere fostul soț. Ea a pierdut însă ambele etape de până acum ale procesului, respectiv și fondul, și apelul (în aprilie 2018), fiindu-i deocamdată respinsă solicitarea.
   https://www.profit.ro/stiri/politic/ce-avere-are-bancherul-de-top-a-carui-sotie-fost-secretar-de-stat-si-consilier-la-guvern-candideaza-la-presedintia-romaniei-din-partea-partidului-lui-dan-voiculescu-19028514

 5. Luiza Melencu a fost văzută în Italia!
  “Pe Luiza am văzut-o în data de 28 iulie. Luiza era pe strada unde se face prostituţie. A văzut-o pe la ora 21:10. În localitatea Corigliano Rossano, Provincia di Cosenza. ”
  “Am recunoscut-o, am venit acasă şi la două zile, a apărut pe internet că Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu sunt dispărute şi i-am zis soţului meu că pe fata asta am văzut-o la prostituţie, pe strada S.S. 106. Acolo, ea era! Şi am zis că nu greşesc. Şi avea înălţimea 1.60, în jur de 62-63 de kilograme. Era speriată, se uita la fiecare maşină în parte, care erau oprite, că era o coloană mare.”
  https://a1.ro/acces-direct/stiri/luiza-a-fost-vazuta-in-italia-era-pe-strada-unde-se-face-prostitutie-am-recunoscuto-era-singura-si-speriata-id912521.html?utm_source=Website&utm_medium=a1ro-inedit&utm_campaign=RSS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button