X

UDMR încearcă să izoleze Aeroportul din Oradea, în favoarea celui din Debrecen

Și mai vrea ceva: inscripții în maghiară, în loc de engleză!

Un scandal imens a izbucnit la Oradea, unde fostul manager al Aeroportului local, Gheorghe Pasc, îl acuză pe președintele CJ Bihor, Pasztor Sandor (UDMR)(stînga în foto jos, alături de Pasc) de încercare deliberată de a prejudicia aeroportul din Oradea.

Pasc susține că demersul ar face parte dintr-o strategie a UDMR de a limita numărul de curse pe aeroportul din Oradea, astfel încât cel din Debrecen să rămână cel mai important la nivel regional, adică peste cele din Oradea și Kosice.

„Am fost chemat la preşedinte şi a venit de la el o reacţie pe care nu am înţeles-o. Mi-a spus: «cât timp sunt preşedinte, vă interzic să mai discutaţi cu vreo companie aeriană». Lângă mine era domnul Bimbo. Am întrebat de ce şi le-am spus că orice dispoziţie se dă în scris. Mi-a spus: «vă interzic să discutaţi cu Wizzair sau Ryanair, puteţi să discutaţi eventual cu Tarom sau cu alte companii». În condiţiile acestea, le-am zis, eu nu pot să îmi îndeplinesc mandatul, îl depun şi plec de la Aeroport”, a declarat Pasc.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În semn de protest, Pasc și-a depus mandatul…

„Nu a fost o demisie, ci o depunere a mandatului. Am renunţat la mandat pentru că nu mă lăsau să îmi îndeplinesc atribuţiunile. Abia acum îmi dau seama că este ceea ce apare în presă: trebuie ca Oradea să nu mai aibă zboruri, din moment ce mi se interzice să vorbesc cu companiile aeriene”, a declarat Pasc.

Iar demersul UDMR nu se oprește aici, vor să schimbe semnalistica din aeroport, din punct de vedere lingvistic și să impună manager al Aeroportului o contabilă de la Palatul copiilor…

Aeroport bilingv – doar atât vrea UDMR la Oradea. Și o numire politică…PSD susține demersul

Fostul manager a protestat împotriva ideilor politruce ale reprezentanților UDMR…

„Nu au vrut să înţeleagă că vom fi primul aeroport din România în care inscripţiile vor fi şi în limba maghiară. E o hotărâre a CA din acest an. Eu mi-am spus punctul de vedere, că nu e în conformitate cu reglementarea europeană, care spune că inscripţionările se fac în limba oficială a statului şi în limba engleză, care este limba internaţională. Dacă se hotărăşte altfel, se face prin hotărâre a administraţiei locale. Le-am spus că nu e dreptul CA să hotărască cum se inscripţionează aeroportul. Eu înţeleg că e dreptul Primăriei pe raza căreia se află aeroportul. Să decidă CJ împreună cu Primăria Oradea. Nu au vrut, au hotărât ei, s-a comunicat constructorului că toate panourile se vor face şi în limba maghiară„, a relatat Pasc.

În ceea ce privește managerul pe care Pastor și ai săi udemeriști vor să-l impună politic, respective o doamnă contabil, fără pic de experiență în domeniul managementului aviatic, acest aspect a stârnit inclusive furia primarului Bolojan…

Am căzut din lac în puț”, a declarat Primarul Bolojan (PNL) și i- a acuzat pe șefii CJ Bihor de iresponsabilitate și premeditare. Acesta a precizat că spera că ”vor fi selectaţi oameni cu experienţă”, nu „după chipul şi asemănarea conducerii CJ”. În schimb UDMR vrea să impună politic o persoană perfect incompetent…

Aleasa UDMR – contabila ce va conduce un Aeroport!

Bolojan cere UDMR și PSD să anuleze concursul, care are un singur candidat – omul UDMR-ului, doamna contabilă…

Dacă până acum i-am bănuit de lipsă de competenţă, acum pare că duce a premeditare. Mă mir că nu le crapă obrazul de ruşine domnilor Pasztor şi Mang pentru ce se întâmplă la Aeroport. Eu aş intra în pământ de ruşine. Ce fac acolo este o chestiune de iresponsabilitate. Le cer să intre în parteneriat cu Primăria şi să anuleze acest concurs, pentru că situaţia este gravă”, a spus Ilie Bolojan.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button