X

Riscul de cancer cauzat de apa de la robinet este mult mai mare decât se credea până acum…

Este într-adevăr curată apa pe care o beți?

Image: Cancer risk from tap water much higher than previously believed… is your water truly clean?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O nouă cercetare publicată în jurnalul „Helyion” dezvăluie că apa potabilă, de la robinet, nu este atât de potabilă până la urmă, întrucât s-a constatat ca aceasta conține de multe ori substanțe chimice cancerigene care cresc riscul de cancer la persoanele care o consumă. 

Grupul de control pentru mediu (EWG), cei care au desfășurat cercetarea avertizează chiar, că simplă expunere la apa de la robinet, plină de substanțe cancerigene, ar putea fi relaționată cumulativ cu aproximativ 100.000 de cazuri de cancer, pe parcursul vieții.

Chiar dacă, apa de la robinet îndeplinește din punct de vedere tehnic, regulile federale de siguranță, cercetătorii EWG au descoperit că nivelurile actuale ale cancerigenilor precum arsenicul dar și produsele reziduale ale radionuclidelor precum uraniul și radiul, contribuie în fapt la apariția cancerului.

„Marea majoritate a sistemelor de apă comunitare îndeplinesc standardele legale de siguranță. Cu toate acestea, cele mai recente cercetări arată că, contaminanții prezenți în apă, la acele concentrații perfect legale, încă pot dăuna sănătăți umane”, a declarat Olga Naidenko vicepreședinte pentru investigații științifice la EWG.

Așadar, ca măsură de precauție, se recomandă instalarea unui filtru la robinet.

Contaminanții care provoacă cancer sunt prezenți în aproape 50.000 de sisteme comunitare de apă din Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul finanțării din partea fundației Park, studiul EWG a identificat un număr de 22 de contaminanți diferiți, cu risc cancerigen, în 48.363 de sisteme comunitare de apă din SUA.

Pe baza calculelor, s-a stabilit că sistemele de apă contaminate investigate alimentează 86% din populația Statelor Unite ale Americii, ceea ce înseamnă că 4 din 10.000 de persoane din America vor suferi de cancer, la un moment dat în viața lor, ca urmare a expunerii la apa de la robinet.

Un studiu anterior al grupului EWG, în ceea ce privește siguranța apei de la robinet, desfășurat în California, a ajuns la concluzii similare, identificând cancerigenii din apa de la robinet, ca motor principal al declanșării cancerului.

„Apa potabilă conține amestecuri complexe de contaminanți, însă agențiile guvernului evaluează acum pericolele reprezentate de fiecare poluant în parte, din apa de la robinet,” notează Sydney Evans, autoarea principală al studiului.

„În viața reală, oamenii sunt expuși la combinații de substanțe chimice, motiv pentru care este important să începem să evaluăm impactul acestora asupra sănătății, analizând efectele combinate ale poluanților multipli”, a adăugat ea.

Fluorul adăugat în apă de la robinet este o altă cauză majoră a cancerului

După cum a mai fost descoperit și în trecut, fluorul este un alt produs chimic care provoacă cancer. Acesta este adăugat în mod intenționat, în apa potabilă din SUA, sub pretextul „prevenirii cariilor dentare”.

Oficiul de evaluare a pericolelor pentru sănătatea mediului (OEHHA), din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) a stabilit că substanțele chimice artificiale, ca fluorul, provoacă cancer prin încorporarea acestuia în oase, unde „stimulează diviziunea celulară a osteoblastelor” (celule formatoare de oase).

De asemenea fluorul determină modificări genetice și alte modificări celulare care conduc la transferuri maligne și la răspunsuri celulare imune, care cresc riscul apariției osteosarcosmelor (tumori osoase maligne), a scris Agenția într-un raport intitulat „Evidența asupra carcinogenității fluorului și a sărurilor sale”.

Cu toate că, cei care sunt pro fluor, continuă să nege aceste „fapte”, un număr tot mai mare de americani încep să conștientizeze că rata cancerului crește în mod exponențial și își pun întrebări referitor la ce ar trebui sa facă.

Chiar dacă grupul EWG îndeamnă consumatorii să-și instaleze sisteme performante de filtrare a apei, pentru a diminua efectele nocive ale acestor dăunători, aceștia își doresc sa afle de ce și cum ajung aceste substanțe chimice în sistemele de apă.

„Trebuie să acordăm prioritate protejării surselor de apă pentru a ne asigura că acești contaminați nu vor intra în alimentarea cu apă potabilă” a spus Naidenko într-o declarație recentă.

Dacă sunteți preocupat de siguranța propriei ape de la robinet, Health Ranger Store are un kit foarte bun  de testare al apei, pe care îl puteți utiliza, pentru a identifica prezența metalelor grele și pentru a decide cum să procedați în continuare.

traducere de Nușca

Surse:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. “Așadar, ca măsură de precauție, se recomandă instalarea unui filtru la robinet.”
  Eu am un filtru din acesta si sunt foarte multumit de el, poate fi folosit pana la un an fara probleme:
  FILTRU DE APA AQUAPHOR TOPAZ CU MONTARE LA ROBINET, 750 LITRI

 2. Fraților, toate acestea mi se par niște prostii. Nu îmi este frica decât de cip. De ecumenism m-am îngrădit! Nu îmi este frica de moarte, ci de a fi despărțit veșnic de Dumnezeu!

 3. Escherichia Coli în apa de la Spitalul de Urgență din Vaslui. Toți pacienții internați în unitatea medicală, chiar și angajații, au fost în pericol să se îmbolnăvească, după ce apa de la chiuvete a fost contaminată cu periculoasa bacterie.
  https://evz.ro/apa-contaminata-bacterie-e.coli.html
  Miliarde de oameni din întreaga lume beau apă contaminată cu particule de plastic, 83% din mostre fiind poluate. Cea mai mare rată de contaminare este în SUA, cu 94% din mostre contaminate cu fibre de plastic.
  https://www.cotidianul.ro/apa-din-toata-lumea-contaminata/
  Drinking water serving 7.5 million Californians has been contaminated with toxic PFAS
  https://edition.cnn.com/2019/09/27/us/pfas-california-contamination-trnd/index.html

  Tap water contaminants linked with 100,000 cancer cases, US study finds
  Most of the risk is from naturally occurring arsenic
  https://www.theguardian.com/environment/2019/sep/19/tap-water-contaminants-linked-with-cancer-cases-study

 4. Frați și surori, întru Hristos Domnul ! Mă gândesc, cu mintea mea slabă, să arătăm și soluția la problemele apărute … Deasa Spovadă și Împărtășanie și Sfânta Cruce făcută pe noi și pe ce mâncăm ! Ajută – Ne Doamne ! … Iertați …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button