X

[VIDEO] Reeducarea copiilor prin jucării: păpușa Barbie de GEN NEUTRU

papusa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Producătorii păpușii Barbie, Mattel, au lansat miercuri seria Creatable World, proiectată astfel încât să nu prezinte caracteristici specifice unui gen, permițându-le copiilor să-și transpună propria identitate, arată BBC. 

Seria Creatable World a fost promovată prin mesajul: “O linie de păpuși pentru toți, proiectată să țină departe etichetele”.

Potrivit companiei americane, păpușa poate fi fată, băiat, non-binară sau poate reprezenta ambele genuri.

Compania Mattel speră că păpușa va elimina stereotipurile privind jucăriile pentru copii, fiind proiectată astfel încât să nu trădeze caracteristici specifice unui gen.

Fiecărei păpuși din seria Creatable World îi pot fi adăugate accesorii și articole vestimentare diverse, precum peruci, hanorace și tricouri.

Astfel, păpușile din seria Creatable World au trăsături neutre pentru a le permite copiilor să le atribuie o anumită identitate și să își poată transpună propria imagine în ele.

Înainte de a lansa jucăria, Mattel a testat-o pe 250 de familii din șapte state, inclusiv pe 15 copii care au fost identificați drept transsexuali.

“Au fost câțiva copii care ne-au spus că le displace Crăciunul pentru că știu că găsesc sub brad jucării nepotrivite pentru ei. Asta este prima păpușă pe care o pot găsi sub brad și pot realiza că e pentru ei, pentru că este potrivită pentru oricine”, a declarat Monica Dreger, reprezentantă a companiei.

În ultimii ani, păpușa Barbie a fost supusă de mai multe ori unor transformări experimentale care au avut scopul de a încerca să găsească un public mai larg. La începutul anului, Mattel a lansat variante ale păpușii cu părul împletit afro, cu forme mai pline și cu dizabilități. O variantă a păpușii a fost pusă în vânzare cu un scaun cu rotile, alta cu o proteză de picior. Compania a încheiat parteneriate și cu diferite case de modă precum Christian Dior, Givenchy, Vera Wang, Ralph Lauren și Oscar de la Renta, pentru a crea păpuși speciale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Plesoianu: “Știați că locul 1 în lume în materie de site-uri pentru pedofili e deținut de… OLANDA, cu 37%!? Olanda, această țara dezastru în materie de prostituție și consum de droguri… Olanda, această țara care s-a opus mereu intrării noastre în Schengen… Olanda, această țară de unde provin tot felul de asistabili intelectual care ne dau lecții de democrație și “stat de drept”…
    …Și toate astea pentru că avem lideri politici care se comportă ca niște SLUGI!”
    https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/photos/a.1869389266611477/2325159191034480/?type=3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button