X

Mitr. Serafim de Kythira: Patriarhul Bartolomeu a dezbinat Sinodul grec, Muntele Athos și va dezbina Sinodul Arhieresc

Mitropolitul Serafim de Kythira și Antikythera.  Foto: pravoslavie.ru

Mitropolitul Serafim consideră că acordarea “autocefaliei” a împărțit poporul ucrainean, a divizat Sinodul Bisericii din Grecia și va dezbina Sinodul Arhieresc.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mitropolitul Serafim de Kythira și Antikythera al Bisericii Ortodoxe din Grecia a declarat că Tomosul a dezbinat profund societatea ucraineană, Bisericile Ortodoxe Locale, Muntele Athos și Sinodul Bisericii Ortodoxe Grecești, a informat “RIA Novosti“, citând publicația greacă “Vima Orthodoxias”.

Potrivit mitropolitului Serafim, “problema ucraineană” divizează Biserică în ansamblul ei. Mitropolitul este sigur că Patriarhul Constantinopolului nu a avut dreptul să ia decizii cu privire la acordarea Tomosului de autocefalie BOaU, deoarece prin această decizie a invadat teritoriul canonic al Bisericii Ruse, în a cărei jurisdicție se află Biserica Ortodoxă Ucraineană de mai bine de 300 de ani. Astfel de cazuri, este convins Mitropolitul Serafim, se dezbat doar la Sinoadele Ecumenice.

Mitropolitul a declarat totodată că “Decizia pripită (privind problema ucraineană), sub presiunea liderilor laici și a puterilor mondiale, în scopul promovării proiectelor geopolitice și geostrategice, a dezbinat profund poporul ucrainean, a împărțit Bisericile Ortodoxe autocefale, deoarece ele în totalitate nu sunt de acord cu acordarea necanonică a autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei; a împărțit Sfântul Sinod Permanent, a semănat discordie în Sfântul Munte, și cu siguranță va diviza Sinodul Arhieresc al Greciei.

Anterior UJO a scris că Mitropolitul Serafim de Kythira și Antikythera al Bisericii Ortodoxe din Grecia i-a îndemnat pe ierarhii Bisericilor Ortodoxe Locale să nu participe la slujbele săvârșite în comuniune cu schismaticii din BOaU.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button