X

Trump, la Adunarea Generală a ONU: Viitorul nu aparține globaliștilor, ci patrioților

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele american Donald Trump i-a denunţat pe „globalişti” şi le-a adus un elogiu ”patrioţilor” marţi, la tribuna Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează AFP. 

”Viitorul nu le aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor. Viitorul aparţine naţiunilor suverane şi independente, care îşi apără cetăţenii şi îşi respectă vecinii”, a declarat, pe un ton grav, preşedintele Statelor Unite, în cursul celei de-a treia participări ale sale la această mare reuniune diplomatică mondială.

COMERŢUL CU CHINA ŞI ”MODUL DE VIAŢĂ DE DEMOCRATIC” AL HONG KONGULUI

El a avertizat China şi a dat asigurări că vremea ”abuzurilor” în domeniul comercial a ”trecut” şi a îndemnat Beijingul să apere ”modul de viaţă democratic” al Hong Kongului.

„Ani de zile, aceste abuzuri” în comerţul internaţional ”au fost tolerate, ignorate, chiar încurajate”, a denunţat el de la tribuna AG, punând în discuţie globalismul.
”În ceea ce priveşte America, aceste zile au trecut”, a subliniat locatarul Casei Albe.

Şeful statului american a dat asigurări că urmăreşte ”foarte îndeaproape” modul în care China gestionează criza de la Hong Kong.

”Lumea se aşteaptă ferm ca Guvernul chinez să-şi respecte tratatul constrângător” şi ”să protejeze libertatea” şi ”modul de viaţă democratic” al fostei colonii britanice.

Citiți și:

Trump confiscă NAȚIONALISMUL în Europa. Fostul său consilier, Steve Bannon, va crea o FUNDAȚIE pentru sprijinul formaţiunilor naționaliste de dreapta

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Trump lupta impotriva globalismului sprijinind colonialismul?
    Chinezii sunt mai patrioti decat americanii, iar fosta colonie britanica Hong Kong acum face parte din China si Trump va afla in curand ca nu poate face din China o colonie americana, precum a facut din Japonia si Coreea de Sud.

  2. youtube.com/watch?v=UrDqWODR2NY

    (Secretarul General al ONU]
    Adunarea Generală a OMU va asculta în continuare discursul excelenţei sale Donald Trump, Preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Rog pe oamenii de la protocol să-l acompanieze pe excelenţa sa.
    În numele Adunării Generale a ONU, am onoarea să-i spun bun venit la Naţiunile Unite excelenţei sale Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii, şi să-l invit să se adreseze adunării.

    [Donald Trump]
    Vă mulţumesc foarte mult.
    Domnule Preşedinte, domnule secretar general, distinşi delegaţi, ambasadori, şi lideri mondiali … această sală a cunoscut 7 decenii de istorie, cu toată încărcătura lor de complexitate (richness) şi dramatism. Din locul de unde vorbesc s-au adresat omenirii preşedinţi şi premieri în perioada de vârf a Războiului Rece. Am văzut fondarea naţiunilor. Am văzut liderii forţelor revoluţionare. Ne-am uitat la oameni sfinţi care ne-au dat speranţă, rebeli care au declanşat patimi în noi, şi eroi care ne-au umplut de curaj.
    Ne aflăm cu toţii aici pentru a împărtăşi planuri, propuneri, viziuni, şi idei pe cea mai înaltă scenă politică a lumii. La fel ca în cazul înaintaşilor noştri, aceste vremuri sunt unele de întreceri măreţe (great contests), mize mari, şi alegeri clare. Divizarea fundamentală care se regăseşte în toată istoria lumii, şi în toată lumea, apare din nou cu o claritate dezolantă (stark). Este divizarea dintre cei pe care setea de control îi amăgeşte că sunt destinaţi să-i conducă pe alţii, şi acei oameni şi naţiuni care vor doar să se guverneze singure. Am imensul privilegiu să mă adresez astăzi dumnezevoastră în calitate de lider ales prin vot al unei naţiuni care preţuieşte libertatea, independenţa, şi autoguvernarea. Naţiunea noastră, după ce a cheltuit (de când am fost ales) mai mult de 2500 miliarde de dolari pentru a-şi reconstrui complet capacităţile militare, este de asemenea cea mai puternică naţiune de pe glob, de departe. Sperăm că naţiunea noastră nu va fi niciodată nevoită să folosească această putere. Americanii ştiu că, într-o lume în care alţii urmăresc cucerirea altora şi dominarea lor, naţiunea noastră trebuie să fie puternică prin bogăţie, prin măreţie, şi prin morală (spirit). De aceea, Statele Unite ale Americii apără cu putere tradiţiile şi obiceiurile care ne-au făcut să fim ceea ce suntem. La fel precum ţara mea, fiecare naţiune reprezentată în această sală are o istorie, cultură, şi moştenire care sunt preţuite. Care merită să fie apărate şi sărbătorite, care ne dău potenţialul nostru unic şi puterea noastră.
    Lumea liberă trebuie să-şi îmbrăţişeze fundamentele naţionale. Nu trebuie să încerce să le şteargă, sau să le înlocuiască. Uitându-ne prin preajmă, peste tot în cadrul acestei planete splendide, adevărul se vede cu ochiul liber. Dacă vreţi să aveţi parte de libertate, mândriţi-vă cu ţara voastră. Dacă vreţi democraţie, ţineţi la suveranitatea voastră. Şi dacă vreţi pace, iubiţi-vă naţiunea. Liderii înţelepţi dau prioritate întotdeauna binelui celorlalţi şi binelui ţării lor. Viitorul nu apaţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor. Viitorul aparţine naţiunilor independente şi suverane, care-şi protejează cetăţenii, îşi respectă vecinii, şi onorează diferenţele care fac ca fiecare ţară să fie unică.
    Acesta este motivul pentru care aici, în Statele Unite, ne-am înhămat la un incitant program de reînnoire naţională (national renewal), şi tot ce facem noi este pentru a sprijini visele şi aspiraţiile cetăţenilor noştri. Mulţumită politiclor noastre de creştere economică (pro growth economic policies), rata şomajului în ţara noastră a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii peste 25 de ani. Alimentate de reduceri masive de taxe şi de simplificări masive ale legislaţiei, oportunităţile de noi locuri de muncă apar la o rată de nivel istoric. 6 milioane de americani au fost încadraţi în muncă, într-un interval mai mic de trei ani. Luna trecută, rata şomajului în rândul cetăţenilor afro-americani, al americanilor de etnie hispanică şi al celor de etnie asiatică a atins ele mai mici niveluri înregistrate vreodată. Gestionăm (we are marshalling) abundenţa energetică a ţării noastre, iar SUA sunt acum cel mai mare ”producător” de petrol şi gaze naturale din lume. Salariile şi veniturile cresc, iar 2,5 milioane de americani au fost scoşi din zona sărăciei, într-un interval mai mic de trei ani. Pe măsură ce reconstruim măreţia de neegalat în lume a forţelor militare americane, revitalizăm, de asemenea, aliannţele noastre, prin faptul de a afirma foarte clar că ne aşteptăm de la partenerii noştri să-şi achite contribuţia financiară din cadrul imensei poveri defensive pe care SUA au purtat-o în trecut.
    În centrul viziunii noastre de reînnoire naţională se află o campanie ambiţioasă de a reforma comerţul internaţional. Timp de decenii, sistemul comerţului internaţional a fost exploatat cu uşurinţă de naţiuni care s-au comportat într-un mod lipsit de fair-play. În timp ce locurile de muncă erau externalizate, o mână de oameni se îmbogăţeau pe seama clasei de mijloc. În SUA, rezultatul a fost perderea a 4,2 milioane de locuri de muncă în domeniul manufacturrilor, ;i acumularea unui deficit comercial de 15 mii de miliarde de doari în ultimul sfert de secol.
    Acum SUA iau măsurile necesare pentru a pune capăt acestei mari nedreptăţi econnomice. Scopul notru este simplu: vrem balanţă comercială care să fie corectă şi reciprocă. Am lucrat cu atenţie împreună cu partenerii noştri din Mexic şi Canada pentru a înlocui Asociaţia de schimb comercial echitabil din cadrul Americii de nord (NAFTA) cu o înţelegere complet nouă între SUA Mexic, şi Canada, înţelegere despre care sperăm să fie reciproc avantajoasă (bipartizan). Mâine mă voi alătura domnului prim ministru nipon Abe pentru a continua demersurile noastre pentru a finaliza o nouă, splendidă (terrific) înţelegere comercială (cu Japonia). În timp ce Regatul Unit al Marii Britanii face pregătirile necesare pentru a ieşi din UE, am afirmat cu claritate că suntem pregătiţi să încheiem un nou , excepţional tratat comercial cu Regatul Unit, care va aduce beneficii imense pnetru ambele ţări. Lucăm cu atenţie îmreună cu prim ministrul Boris Johnson la un nou, magnific, tratat comercial.
    Cea mai mare diferenţă în noua viziune americană despre comerţ se referă la relaţia noastră cu China. În 2001, China a fost admisă în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Comerţului (World Trade Organization). Liderii noştri au argumnetat atunci că această decizie va forţa China să-şi liberalizeze economia şi să ia măsuri pentru a nu mai face lucruri inancceptabile pentru noi, că va introduce proprietatea pivată şi domnia legii. Două decenii mai târziu, această teorie a fost testată şi s-a dovedit a fi complet greşită. China nu numai că a refuzat să implementeze reformele promise, ci a îmbrăţisat un model economic care se bazează pe masive bariere de piaţă (mrket barriers), subvenţionări masive de la stat, manipularea cursului valutar, politici de dumping (n.t. când se exportă un produs la preţuri sub costurile de producţie), transferuri de tehnologie forţate, şi furtul de proprietate intelectuală. Şi, de asemenea, secrete comerciale la scară mare (?!).
    Ca să dau numai un exemplu: recent, m-am întâlnit la Casa Albă cu directorul unei fantastice companii americane, Micron Technology, Micron produce cipuri de memorie folosite în nenumărate produse electronice (n.t. Micron este una din firmele care produce memorii ram, fără de care nu poate funcţiona calculatorul). Pentru a dezvolta planul cincinal al guvernului chinez, se pare că o companie deţinută de autorităţile chineze a furat de la Micron scheme de producţie valorând până la 8,7 miliarde de dolari. Curând, firma chinezească intră în posesia unor patente cu privire la un produs asemănător, iar Micron i s-a interzis să-şi vândă produsele în China.
    Dar avem de gând să facm dreptate. SUA au pierdut (au închis) 60.000 de fabrici de când China a intrat în Organizaţia Mondială a Comerţului. Acest lucru se întâmplă şi altor ţări de pe tot globul. OMC are nevoie de o schimbare radicală. Celei de a doua economii a lumii nu ar trebui să I se permită se declare că e ţară în curs de dezvoltare pentru a învârti sistemul, pe spatele altora.
    Timp de ani de zile, aceste abuzuri au fost tolerate, ignorate, sau chiar încurajate. Globalismul a exercitat o atracţie religioasă asupra liderilor din trecut, făcându-i să ignore propriile interese naţionale. Dar, în ce o priveşte pe SUA, acele vremuri s-au terminat.
    Pentru a combate aceste practici incorecte, am pus masive taxe vamale (tarrifs) pe bunuri chnezeşti care valorează mai mult de 500 de miliarde de dolari. Deja ca urmare a acestei măsuri, lanţurile de aprovizionare din SUA şi din alte state se repoziţionzează (are rellocating), şi miliarde de dolari ajung în trezoreria noastră.

    Poporul american este hotărât să restaureze echilibrul în relaţile sale economice cu China, Sperăm că vom ajunge la o înţelegere care să fie în beneficiul ambelor ţări. Dar am spus foarte clar că nu voi accepta un tratat dezavantajos pentru poporul american.
    Pe măsură ce facem demersuri pentru a stabiliza relaţiile SUA-China, monitorizăm cu atenţie şi situaţia din Hong-Kong. Lumea aşteaptă Statul Chinez să respecte tratatul pe care l-a semnat împreunaă cu Regatul Unit, şi care a fost înregistrat la ONU, în care China se angajează să protejeze libertatea, sistemul judiciar, şi modul de viaţă democratic ale Hong-Kong-ului. Felul cum China alege să gestioneze situaţia din Hing-Kong va spune multe despre rolul Chinei în viitor. Avem cu toţii încredere în preşedintele Xi că este un mare lider.
    SUA nu doresc să intre în conflict cu nici o naţiune. Căutăm pacea, cooperarea, şi câştigul reciproc avantajos cu toată lumea. Dar nu voi abdica niciodată de la a apăra interesele americane.
    (13:35)

  3. youtube.com/watch?v=UrDqWODR2NY
    (13:35) Iran, Afganistan, Coreea de Nord, Israel
    [urmează o secţiune în care Trump zice bazaconii despre Iran. Nu ne interesează manipulările americano-israeliene privitoare la Iran, dar am zis să pun şi această parte ca să se vadă minciunile americanilor]

    (13:35) La ora actuală, una din cele mai mari ameninţări de securitate la adresa popoarelor iubitoare de pace este regimul represiv din Iran. Istoricul privind moartea şi distrugerea provocate de acest regim ne este cunoscut tuturor. Nu numai că Iran este cel mai mare stat care sprijină terorismul, dar liderii iranieni alimentează conflictele tragice din Siria şi Yemen. În acelaşi timp, regimul iranian pune în pericol (are squandering) viitorul poporului iranian şi bogăţia lui într-un demers fanatic de a obţine arme nucleare şi mijloacele de a le lansa. Nu trebuie niciodată să permitem acestui lucru să se întâmple.

    Pentru a opri Iranul din drumul ei către bombe şi rachete nucleare, am retras SUA din teribilul acord cu Iranul, în privinţa căruia a mai rămas puţin timp (?!) (n.t.: deci POŢI să ieşi dintr-un acord, chiar dacă l-ai semnat. Poate aud şi politicienii noştri care au semnat acordul neruşinat de la Istanbul, sau ”tratatul” cu Ukraina. Sau numai SUA au dreptul să denunţe un tratat semnat ?) Iranienii nu au permis inspecţiile la locurile importante, şi nu au inclus în tratat şi rachetele balistice (did not cover ballistic missiles).

    După retragerea noastră din tratat, am implementat severe sancţiuni economice asupra Iranului. În speranţa că se va elibera de sub efectele sancţiunilor, regimul iranian a escaladat agresiunea lui neprovocată.

    Ca răspuns la atacul recent al Iranului asupra facilităţilor petroliere din Arabia Saudită, am impus cele mai drastice sancţiuni asupra Băncii Centrale Iraniene şi Fondului Suveran de Dezvoltare (sovereign wealth fund).
    Toate ţările au datoria de a acţiona. Nici un guvern responsabil nu ar trebui să sprijine (subsidize) setea de sânge a Iranului (bloodlust).
    Atâta vreme cât comportamentul ameninţător al Iranului continuă, sancţiunle nu vor fi ridicate. Vor fi agravate. Liderii iranieini au transformat o naţiune mândră într-o poveste de avertisment (cautionary tale) privitor la ce se întâmplă când clasa conducătoare îşi abandonează poporul şi se pornesc într-o cuciadă pentru dobândirea de putere şi bogăţie personală.
    Timp de 40 de ani, lumea i-a ascultat pe liderii iranieni cum ţipau (?! lash out) la ceilalţi referitor la propblemele pe care ei înşişi le-au creat. Se angrenează în retorici ritualice (ritual chants) privitoare la moartea americii, şi trafichează (traffic in) un antisemitism monstruos. Anul trecut, liderii religioşi iranieni au declarat că Israelul este o tumoră malignă canceroasă care trebuie îndepărtată şi distrusă. Este posibil şi se va întâmpla (?!).
    SUA nu vor tolera o asemenea ură antisemitică. De mult timp, fanaticii au folosit ura faţă de Israel pentru a idstrage atenţia de la propriile lor eşecuri. Din fericire, în zona mai mare a Orientului Mijlociu există o atitudine o recunoaştere a faptului că ţările din regiune se luptă împreună împotriva antisemitismului şi pentru a da drumul oportunităţilor economice.
    De aceea, este important să existe relaţii normalizate complet înre Israel şi vecinii săi. Numai o relaţie construită pe interesele comune, respect reciproc şi toleranţă religioasă poate construi un viitor mai bun (n.t. Israelienii au venit cu japca peste palestinieni şi şi-au format un stat, după ce şi-au pierdut statutul de popor ales – răstignindu-l pe Hristos – şi au fost împrăştiaţi în toată lumea. După ce au luat cu japca teritoriul palestinienilor, au luat şi înălţimile Golan de la Siria. Mi se pare că au şi de la Egipt ceva luat cu sila. Este un lucru explicabil că palestinienii şi ceilalţi fraţi arabi ai lor sunt nervoşi). Cetăţenii Iranului merită un guvern căruia să-i pese de reducerea sărăciei, eliminarea corupţiei, creşterea locurilor de muncă, guvern care să nu le fure banii pentru a finanţa un masacru în exterior şi în interior.
    După 4 decenii de eşecuri, a venit timpul pentru liderii iranieni să iasă în faţă, să nu mai ameninţe alte ţări, şi să se concentreze pe construirea propriei ţări (n.t.: Trump era să zică ”to step down” adică să abdice de la putere, dar s-a oprit după ce a zis ”to step” şi a reformulat: ”to step forward”). A venit timpul pentru liderii iranieni ca, în sfârşit, să dea prioritate poporului iranian. SUA sunt gata să devină prietene cu orice ţară care caută în mod sincer pacea şi respectul. Mulţi din cei mai buni prieteni actuali ai SUA au fost cei mai mari duşmani ai noştri. SUA nu au crezut niciodată în conceptul de ”duşmani permanenţi”. Vrem parteneri, nu adversari. SUA ştiu că, în timp ce oricine poate să facă război, numai cei curajoşi pot să aleagă pacea.

    Pentru acelaşi motiv am îmbrăţişat o diplomaţie îndrăzneaţă în problema peninsulei coreene. I-am zis lui Kim Jong Un ceea ce cred cu adevărat: că, la fel ca în cazul Iranului, ţara lui are un potenţial imens care nu este valorificat; dar că, pentru a fructifica acest potenţial, Coreea de Nord trebuie să se denuclearizeze.
    Mesajul nostru este clar în toată lumea. Scopul americii este durabil (lasting), scopul americii este armonia, şi scopul americii este să nu mai susţină aceste războaie care nu se mai termină. Războaie care nu se mai termină. (n.t: Trump a zis de două ori acest lucru).

    Cu acest scop în minte, administraţia noastră urmăreşte, de asemenea, speranţa unui viitor mai luminos pentru Afganistan. Din nefericire, talibanii au ales să continue atacurile lor sălbatice (n.t.: din câte ştiu, Afganistan este ocupată de americani din 2001. SUA au experienţă în a ocupa cu japca teritorii. Aş zice că mai mult de jumătate din teritoriul lor a fost luat prin conflict, fie de la amerindieni pe care i-au cam masacrat, fie de la englezi, de la francezi, sau de la spanioli sau mexicani, iar ale teritorii au fost cumnpărate cu bani). Vom continua să colaborăm cu coaliţia de parteneri afgani ai noştri pentru a călca în picioare terorismul, şi nu vom înceta niciodată să lucrăm pentru a face din ideea de pace o realitate.
    (19:48)

  4. youtube.com/watch?v=UrDqWODR2NY

    Migraţia ilegală, Venezuela
    (19:48)
    Aici, în emisfera vestică, lucrăm alături de partenerii noştri pentru a asigura stabilitate şi oportunitate (?!) pe întreg cuprinsul regiunii.
    În această misiune, una din cele mai grele provocări pentru noi este fenomenul migraţiei ilegale, care subminează prosperitatea, distruge (rips apart) societăţi, şi dă putere unor carteluri criminale lipsite de milă. Imigraţia ilegală este nedreaptă, instabilă, şi nesustenabilă pentru toţi cei implicaţi. Ţările care trimit migranţi se golesc repede (they get depleted very fast), societatea nu are grijă de tinerii lor, şi capitalul uman este irosit. Ţările primitoare de migranţi sunt împovărate cu un număr mai mare de migranţi decât pot să găzduiască în mod responsabil, iar migranţii înşişi sunt exploataţi, atacaţi, şi se comit abuzuri asupra lor de către coioţi malefici. Aproape o treime din femeile care apucă drumul în direcţia nordică înspre ţara noastră sunt agresate sexual pe drum.

    Totuşi, în Statele Unite şi în toată lumea există o industrie în creştere de activişti radicali şi organizaţii non-guvernamentale care promovează traficul de persoane (human smuggling). Aceste grupuri încurajează migraţia ilegală şi cer eliminarea graniţelor naţionale. Astăzi, am un mesaj pentru acei activişţi ai frontierelor deschise, care se ascund în spatele retocii privind dreptatea socială: politicile (pretenţiile) voastre nu sunt corecte, pretenţiile voastre sunt nemiloase şi malefice. Daţi putere unor grupuri de criminalitate organizată care exploatează bărbaţi, femei şi copii. Puneţi propria voastră viziune despre virtute mai presus decât vieţile şi bunăstarea a nenumăraţi oameni. Când subminaţi securitatea graniţelor, subminaţi drepturile oamenilor şi demnitatea lor.
    Multe din ţările reprezentate aici se luptă cu provocările aduse de migraţia necontrolată. Fiecare din ţările voastre are dreptul absolut de a-şi proteja graniţele, şi desigur, la fel şi ţara noastră.
    Astăzi, trebuie să ne hotărâm să lucrăm împreună pentru a pune capăt capăt traficului de persoane şi plasării de oameni (n.t.: ”human smuggling” s-ar putea traduce prin ”contrabandă cu oameni”), şi să destructurăm definitiv aceste reţele infracţionale.
    Către ţara noastră, pot să vă spun cu sinceritate: lucrăm strâns cu partenerii noştri din regiune, inclusiv Mexic, Canada, Guatemala, Honduras, Salvador, sau Panama, pentru a menţine integritatea graniţelor noastre şi pentru a asigura siguranţă şi prosperitate pentru cetăţenii noştri. Aş vrea să-i mulţumesc preşedintelui Lopez al Mexicului, pentru cooperarea puternică pe care o oferă ţara lui, şi pentru că staţionează 27.000 de trupe la graniţa noastră de sud, în acest moment. Mexicul ne arată un mare respect, iar eu îi respect de asemenea.
    În SUA am luat măsuri fără precedent pentru a opri afluxul imigraţiei ilegale. Către oricine este angrenat în activităţi de trecere ilegală a fontierelor noastre, vă rugăm să luaţi aminte: nu-i plătiţi pe traficanţi, nu-i plătiţi pe coioţi, nu vă puneţi în primejdie, nu vă puneţi copiii în primejdie, pentru că ,dacă reuşiţi să ajungeţi până aici, nu vi se va permite să şedeţi. Veţi fi returnaţi rapid în ţara voastră. Câtă vreme sunt preşedinte al SUA nu vi se va permite să staţi în ţara noastră. Vom pune în aplicare legile noastre, şi ne vom proteja graniţele. Pentru toate ţările din emisfera vestică: scopul nostru este să investim într-un viitor luminos pentru ţările noastre. Regiunea noastră este plină de un asemenea potenţial incredibil, vise care aşteaptă să fie realizate, şi destine naţionale pentru toate ţările. Acestea aşteaptă, de asemenea, să fie realizate. În întreaga emisferă există milioane de patrioţi tineri nerăbdători să construiască, să inoveze, şi să realizeze. Dar aceste ţări nu-şi pot atinge potenţialul dacă o generaţie de tineri îşi abandonează căminele în căutarea unei vieţi în altă parte. Vrem ca fiecare naţiune din regiunea noastră să prospere, şi ca cetăţenii acesteia să izbândească (to thrive), în libertate şi pace.

    În această misiune, suntem de asemenea hotărâţi să-i susţinem pe acei oameni din emisfera de vest care trăiesc sub o oprimare brutală, cum sunt oamenii din Cuba, Nicaragua, Venezuela. Conform unui raport întocmit recent de Consiliul ONU pentru drepturile omului, femeile din Venezuela stau la rând 10 ore pe zi pentru a primi mâncare. Peste 15.000 de oameni au fost închişi ca prizonieri politici. Trupe moderne ale morţii efectuează mii de execuţii extrajudiciare. Dictatorul Maduro este o marionetă a regimului cubanez, este protejat de gărzi de corp cubaneze, se ascunde de propriul său popor, în timp ce Cuba jefuieşte bogăţia petrolieră a Venezuelei pentru a susţine propriul regim comunist corupt.
    De când am vorbit ultima dată în această sala, SUA şi partenerii săi au construit o coaliţie istorică de 55 de ţări care recunosc guvernul legitim al Venezuelei. Toţi cetăţenii Venezuelei prinşi în acest coşmar trebuie să ştie că toată america este alături de voi. SUA au cantităţi mari de ajutor umanitar gata de a fi oferit. Urmărim situaţia din Venezuela cu multă atenţie, şi aşteptăm ziua când democraţia va fi reinstaurată, când Venezuela va fi liberă, şi când libertatea va învinge în această emisferă.
    (26:50)

  5. youtube.com/watch?v=UrDqWODR2NY
    (26:50) Socialism-comunism, libertatea de exprimare, libertatea religioasă, avorturi, arme, patriotism
    Una din cele mai serioase provocări pentru ţările noastre este fantoma socialismului. Acesta face praf naţiuni şi distruge societăţi. Evenimentele din Venezuela ne reamintesc tuturor că socialismul şi comunismul nu sunt despre dreptate, despre egalitate, despre ridicarea din sărăcie a oamenilor, şi cu sigurnţă nu sunt despre binele naţiunii. În socialism şi comunism este vorba despre un singur lucru: putere pentru clasa conducătoare.
    Astăzi repet către lume un mesaj pe care l-am spus şi acasă: SUA nu vor fi niciodată un stat socialist. În ultimul secol, socialismul şi comunismul au ucis 100 de milioane de oameni. Din nefericire, aşa cum vedem în Venezuela, bilanţul morţilor continuă în această ţară. Aceste ideologii totalitare combinate cu tehnologiile moderne au puterea de a desfăşura (?!) noi forme de suprimare şi de dominare. Pentru acest motiv, SUA iau măsuri pentru a verifica mai bine tehnologii şi investiţii străine, şi de a proteja informaţiile şi securitatea noastră (n.t: probabil Trump bate apropo la acuzaţiile aduse Huawei că ar spiona pentru guvernul chinez). Rugăm (we urge) toate naţiunile reprezentate aici să facă la fel. Libertatea şi democraţia trebuie protejate în mod constant, atât privind ameninţările din exterior, cât şi privind cele din interior. Trebuie întotdeauna să fim sceptici cu cei care vor să implementeze conformitatea şi controlul.

    Chiar în ţările libere vedem semne alarmante şi provocări noi la adresa libertăţii. În acest moment, platformele de social-media dobândesc o putere imensă cu privire la ce putem vedea şi ce ni se permite să spunem. O clasă politică permanentă (?!) are o scârbă pe faţă (openly disdainful), o negare şi o sfidare privind voinţa poporului. O birocraţie fără chip operează în secret şi slăbeşte conducerea democratică. Instituţiile media şi academice promovează atacuri pe faţă asupra istoriei, tradiţiilor, şi valorilor noastre.
    În SUA, administraţia noastră a informat clar companiile din social media că vom apăra dreptul la liberă exprimare. O societate liberă nu poate permite giganţilor din social-media să înăbuşe vocile oamenilor, iar oamenii liberi nu ar trebui niciodată să lupte pentru cauza reducerii oamenilor la tăcere, obligării lor, anulării acţiunilor lor sau turnării propriilor lor vecini (blacklisting). Apărând valorile americne, afirmăm dreptul oricărui om să trăiască în demnitate. (….)

    De asemenea, ieri am avut plăcerea să fiu gazdă la o discuţie între liderii naţiunilor cu privire la hotărârea îmbrăcată în fier a SUA de a proteja liderii religioşi şi, de asemenea, de a proteja libertatea religioasă. Acest drept fundamental cunoaşte o ameninţare crescândă în toată lumea. Este greu de crezut, dar 80 % din populaţia lumii trăieşte în ţări unde libertatea religioasă se confruntă cu un pericol semnificativ, sau chiar este scoasă complet în afara legii. Americanii nu vor obosi în efortul lor de a proteja şi promova libertatea religioasă. Vrem şi susţinem libertate religioasă pentru toţi.

    De asemenea, americanii nu vor obosi să apere viaţa neajutorată. Suntem la curent cu faptul că multe proiecte din cadrul Naţiunilor Unite au încercat să stabilească un drept pentru oameni de a beneficia de bani de la buget pentru subvenţionarea avortului la cerere, chiar până în momentul naşterii. Birocraţii globali nu au nici un drept să atace suveranitatea naţiunilor care vor să protejeze viaţa neajutorată (innocent life). La fel ca multe din ţările prezente aici astăzi, noi cei din America credem că fiecare copil, născut sau nenăscut, este un dar sfânt de la Dumnezeu. Nu există nici o situaţie în care SUA vor permite actorilor internaţionali (organizaţiilor internaţionale) să calce în picioare drepturile cetăţenilor noştri, inclusiv dreptul lor la autoapărare.

    De aceea, anul acesta am anunţat că nu vom ratifica niciodată Tratatul ONU privind comerţul cu armament, care ar urma să ameninţe libertăţile cetăţenilor americani care respectă legea. Naţiunile Unite vor respecta întotdeauna dreptul nostru constituţional de a avea şi de a purta arme. Vom respect întotdeauna cel de-al doilea amendament din constituţie. Drepturile şi valorile fundamentale pe care america le apără astăzi au fost inscripţionate în documentele fondatoare ale americii. Cei care au fondat naţiunea noastră au înţeles că întotdeauna vor exista oameni care să creadă că au dreptul să exercite putere şi control asupra celorlalţi. Tirania avansează sub multe denumiri şi se deghizează sub multe teorii, dar întotdeauna este vorba despre dorinţa de dominare a celorlalţi. Nu protejează interesele celor mulţi, ci privilegiul celor puţini. Cei care au fondat naţiunea noastră ne-au dat un sistem proiectat să ţină sub control acest impuls periculos, şi au ales să pună puterea statului american în mâinilor celor care sunt mai implicaţi în viitorul naţiunii noastre, în mâinile unor oameni mândri şi independenţi într-un mod fercoe (??!) (n.t: poate vrea să spună în mâinile unor oameni care apără cu hotărâre ideea de libertate).

    Adevăratul bine al naţiunii nu poate fi urmărit decât de cei care iubesc ţara, de cetăţeni care sunt ataşaţi cu fermitate de istoria ţării, care sunt hrăniţi de cultura ţării, hotărâţi să apere valorile ei, ataşaţi de locuitorii ţării, şi care ştiu că viitorul ţării rămâne să fie construit de oameni sau să fie pierdut tot de oameni. Patrioţii văd o naţiune şi destinul ei într-un mod care nu pot fi văzut de ceilalţi. Libertatea este întrotdeauna protejată, suveranitatea este întotdeauna asigurată, democraţia este întotdeauna susţinută, lucrurile măreţe sunt întotdeauna realizate de voinţa şi de devotamentul patrioţilor.
    În acest spirit poate fi găsită puterea de a rezista opresiunii, inspiraţia de a făuri o moştenire pentru urmaşi, bunăvoinţa de a căuta prietenia, şi curajul de a ajunge la pace. Dragostea dintre naţiunile noastre face lumea un loc mai bun pentru toate naţiunile noastre.

    Deci, către toţi liderii prezenţi aici: vă rugăm să vă alăturaţi nouă în cea mai satisfăcătoare misiune pe care o poate avea cineva. Cea mai profundă contribuţie pe care o poate face cineva. Ridicaţi-vă naţiunile, respectaţi-vă cultura, onoraţi-vă istoria, preţuiţi-vă cetăţenii, faceţi ca ţările voastre să fie puternice, prospere, şi drepte, onoraţi demnitatea poporului vostru, şi nu există un lucru pe care să nu-l puteţi realiza. Când naţiunile noastre vor fi mai măreţe, viitorul nostru va fi mai luminos, popoarele noastre vor fi mai fericite, iar parteneriatele noastre vor fi mai puternice. Cu ajuorul lui Dumnezeu, împreună vom scăpa (will cast off) de duşmanii libertăţii, şi vom învinge pe cei care oprimează demnitatea. Vom crea noi standarde de viaţă şi vom atinge înălţimi noi privind ce se poate reliza la nivel omenesc (human achievement). Vom redescoperi adevăruri vechi, vom face lumină în mistere vechi, şi vom depăşi bariere noi şi incitante, şi vom găsi o prietenie mai frumoasă şi mai multă armonie între naţiuni decât a existat vreodată.
    Dragii mei colegi lideri de naţiuni: drumul către pace şi progres, libertate şi dreptate, şi o lume mai bună pentru toată omenirea … începe acasă (în ţara voastră).
    Vă mulţumesc. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Dumnezeu să binecuvânteze naţiunile lumii, şi Dumnezeu să binecuvânteze America.
    Vă mulţumesc foarte mult.

    [Secretarul General al ONU ?!]
    În numele Naţiunilor Unite, aş vrea să mulţumesc presedintelui SUA pentru declaraţia pe care tocmai a făcut-o.

  6. Câteva observaţii:
    – Trump a făcut o mărturisire mare când a invocat numele lui Dumnezeu. De mai multe ori chiar.
    – este una din puţine situaţii, din câte ştiu singura (cel puţin în ultimii ani) când cineva spune lucruri atât de mari, de la un asemenea nivel.
    – câteva din frazele lui par a fi luate direct dintr-un film. Dar oricum o dai, sunt fraze de nivel colosal, care s-ar putea să rămână în istorie, chiar dacă unora li s-a părea că sunt ”cheesy”. ”în timp ce oricine poate să facă război, numai cei curajoşi pot să aleagă pacea”. Mai bine merge varianta asta: ”E uşor să faci război, dar trebuie să ai curaj ca să urmăreşti pacea”; ”Viitorul nu aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor” ”Dragii mei colegi lideri de naţiuni: drumul către pace şi progres, libertate şi dreptate, şi o lume mai bună pentru toată omenirea … începe acasă (în ţara voastră)”

    Unii ar putea zice: a zis numai aşa, dar nu va aplica ce a zis. Nu ştiu ce va face. Chiar dacă le-a fi spus numai aşa, tot e un lucru mare, pentru că alţii nu le-au spus defel.

    În opinia mea este un moment istoric pentru politica mondială, cam ca momentul de acum vreo doi ani când Putin a zis către factorii de putere din lume: ”Timpul de joacă s-a terminat”.

    1. Da, sunt sigura ca locuitorii tarilor rase la nivelul solului de americani, amerindienii din rezervatii, urmasii celor care au murit pe plantatii, sunt extaziati de felul in care America plateste cu sangele altora patriotismul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button