X

Trump râde pe seama Gretei Thunberg: „Pare o tânără foarte fericită”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Donald Trump a luat-o peste picior pe activista suedeză pentru climă, Greta Thunberg, luni seara, după ce aceasta ținuse în cursul zilei, discursul ei lacrimogen dar la fel de acuzator de la întâlnirea Națiunilor Unite, din New York.

Thunberg, care a venit în Statele Unite ale Americii, la bordul unui vapor cu zero emisii de dioxid de carbon, deținut de familia regală din Monaco, a spus în mare:

„Mesajul meu este că vom fi cu ochii pe voi. Totul este greșit. Eu nu ar trebui să fiu aici. Ar trebui să mă întorc la școală, în cealaltă parte a oceanului. Și cu toate astea, tot voi veniți la noi, tinerii, pentru speranță. Cum îndrăzniți?

Mi-ați furat visele și copilăria cu cuvintele voastre goale- și totuși eu fac parte dintre cei norocoși.

Oamenii suferă, oamenii mor, ecosisteme întregi se prăbușesc. Suntem la începutul extincției în masă iar tot ce voi puteți face este să vorbiți despre bani și să visați la o creștere economică eternă. Cum îndrăzniți?

Ne dezamăgiți. Dar tinerii au început să priceapă trădarea voastră. Ochii tuturor generațiilor viitoare sunt ațintiți asupra voastră. Și, dacă alegeți sa ne dezamăgiți, vă spun: Nu vă vom ierta niciodată!”

La un moment dat, Thunberg și Trump chiar s-au intersectat, atunci când președintele a făcut o vizită neașteptată la reuniunea climatică a Organizației Națiunilor Unite.

Membrii partidelor de stânga au salutat-o pe Thunberg, ca pe o eroină, folosindu-se de discursul acesteia pentru a-l ataca pe președinte, care a scos SUA din acordurile climatice de la Paris, în 2017. Majoritatea rivalilor lui Trump, la alegerile din 2020, au lăudat discursul ei.

În replică, Trump i-a oferit acesteia unul dintre tweeturile sale:

„Pare o tânără foarte fericită care priveşte spre un viitor luminos şi minunat. Cât de plăcut de privit!”.

Jerome Hudson, în calitate de cel mai vândut autor și redactor de divertisment la Breitbart News, notează în cartea sa : „50 de lucruri pe care Nu vor sa le știi” că SUA a redus emisiile de dioxid de carbon și și-a crescut în același timp și economia, prin folosirea fracturării hidraulice.

Însă, majoritatea candidaților democratici vor să oprească această practică.

Thunberg nu a aprobat nici folosirea energiei nucleare, o tehnologie cu emisii zero, și nicio altă soluție.

traducere de Nușca

Activista de mediu suedeză Greta Thunberg și-a schimbat biografia de pe Twitter, în urma reacției ironice a președintelui american Donald Trump la discursul pe care l-a ținut în cadrul Adunării Generale ONU.

„O tânără foarte fericită care privește spre un viitor luminos și minunat”, a scris activista în vârstă de 16 ani în biografia sa de pe Twitter, conform publicației Daily Mail.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button