X

Pseudo-patriarhul Bartolomeu face propagandă ecumenistă în Italia

Bartolomeo I

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vizită istorică la Lungro a Patriarhului Bartolomeu I

În data de 17 septembrie, patriarhul ecumenic al Constantinopolului s- a întâlnit cu comunitățile catolice italo-albaneze de rit bizantin cu ocazia centenarului instituției Eparhiei. Episcopul Donato Oliviero a declarat despre vizita patriarhului Bartolomeu ca fiind  „O vizită care întărește drumul călătoriei ecumenice.”

Vizita lui Bartolomeu I, patriarhul ecumenic al Constantinopolului, la Eparhia Lungro, din Calabria, a avut loc pe 18, respectiv 19 septembrie 2019. La Eparhia Lungro, sediul Bisericii Catolice Bizantine din Italia, toate comunitățile italo-albaneze au rămas fidele acestei tradiții. Prin urmare, este firesc ca episcopul Lungro, Monseniorul Donato Oliviero, să-și exprime bucuria comunității sale, explicând cum sosirea lui Bartolomeu I „este un har al lui Dumnezeu atât de mare încât să aducă laude Preasfintei Treimi”. Tot pentru că este pentru prima dată când un patriarh ecumenic merge oficial la Lungro pentru a-i întâlni pe credincioși, profitând de prilejul centenarului instituției Eparhiei dorit încă 1919 de Papa Benedict al XV-lea.

 O nou avânt înspre călătoria ecumenică

„Această vizită marchează o călătorie ecumenică nouă și unică între Lungro și Constantinopol”, asigură Monseniorul Oliviero. „Eparhia Lungro devine subiectul unei acțiuni ecumenice concrete și eficiente. Se deschid noi oportunități de înțelegere reciprocă și relații personale care, sper, vor genera noi forme de colaborare fraternă “. Referindu-se la originea istorică, episcopul de Lungro explică că „Eparhia are o legătură strălucitoare și urmează un model unic de fidelitate față de spiritualitatea răsăriteană și directivele Sfântului Scaun”.

Viitorul Eparhiei

Monseniorul Oliviero vede roz viitorul comunităților catolice italo-albaneze de rit bizantin din Calabria. Motivul, explică el, constă în faptul că aici „Biserica respiră cu doi plămâni. De- alungul unui  secol, Eparhia noastră a ajutat la protejarea principiului diversității legitime în unitatea credinței. Eparhia face ca visteria Orientului Creștin plantată în Occident să fie vizibilă în Italia. Și face acest lucru prin moștenirea liturgică, ceremonială, iconografică, teologică și culturală.”

 Programul vizitei lui Bartolomeu I

La Lungro, patriarhul ecumenic al Constantinopolului a ajuns la 16:00 la episcopat. La 17:00, Vecernia a fost sărbătorită solemn în catedrala din oraș. Următoarea zi, 19 septembrie, la ora 10.00, Bartolomeu a prezidat în catedrala sărbătorii Imnului Paraclis al Maicii Domnului. „Împreună cu patriarhul vom avea bucuria de a-l întâmpina și pe cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, cardinalul Gualtiero Bassetti, președintele Conferinței Episcopale Italiene și Monseniorul Andrea Palmieri, subsecretarul Consiliului Pontifical pentru Unitatea creștină ”, adaugă monseniorul Oliviero.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button