X

Marea Britanie: Copiilor de șase ani li se vor preda lecții obligatorii de auto-stimulare sexuală

Children as young as six are being taught about touching or ¿stimulating¿ their own genitals in lesson that are part of a controversial new sex and relationships teaching programme called All About Me (stock image)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Copiii de șase ani sunt învățați să își atingă sau să-și „stimuleze” propriile organe genitale (n.n. mai exact, masturbare la șase ani), în cadrul unor cursuri care vor deveni obligatorii în sute de școli primare din Marea Britanie.

Unii părinți consideră că lecțiile – parte a unui nou program controversat despre sex și relații numit All About Me – îi „sexualizează” pe micuți.

Un cuplu a povestit cât de deranjați s-au simțit, încât și-au retras fiii de la cursurile școlii unde programul este deja în desfășurare.

All About Me este distribuit în 241 de instituții primare de către Consiliul Județean Warwickshire și ar putea fi adoptat de alte autorități locale anul viitor, ca parte a revizuirii de către Guvern a programului de Relații și Educație Sexuală (RSE).

Activiștii pro-familie și grupurile religioase au avertizat că ghidurile neclare emise de Departamentul pentru Educație au arătat că școlile ar putea distribui în curând materiale sexuale copiilor mici pe care mulți părinți le-ar considera inadecvate.

Chiar și politicienii care au susținut legislația RSE și-au exprimat îngrijorarea. Deputatul David Davies a spus:

„Eu și mulți alți părinți am fi foarte revoltați ca copiii de șase ani să fie învățați chestiuni cu  privire la  probleme sexuale complet nepotrivite pentru vârsta lor. Aceste cursuri depășesc cu mult limitele pe care Guvernul le indică și efectiv sexualizează copii foarte mici.”

Documentele obținute de The Mail duminică detaliază modul în care la cursurile All About Me, elevii cu vârste cuprinse între șase și zece ani sunt învățați de către profesori faptul că există „reguli de auto-atingere”. O explicație a „regulilor privind auto-stimularea” apare în planul de lecție Anul Doi al programei pentru copiii de șase și șapte ani.

În cadrul unei secțiuni numită Touching Myself, profesorii sunt sfătuiți să le spună copiilor că „multor oameni le place să gâfâie sau să se mângâie, deoarece s-ar putea simți bine”. De asemenea, li se cere să informeze tinerii că acest lucru poate include atingerea „părților lor intime” și, deși unii oameni pot spune că acest comportament este „murdar”, acesta este de fapt „foarte normal”.

Cu toate acestea, copiii sunt avertizați că „nu este politicos” să se atingă în public – este o activitate pe care ar trebui să o facă când sunt singuri în cadă, duș sau în pat.

În aceeași lecție, copiilor li se oferă scenarii pe care trebuie să le eticheteze ca fiind „OK” sau „nu OK”.

În altă lecție, elevilor li se spune că atunci când o fată numită Autumn face baie și este singură îi place să se atingă între picioare. Așa se simte bine”.

Urmează ca profesorii să le amintească elevilor „regulile despre auto-stimulare”.

Îndrumările privind atingerea se repetă în planurile de lecție pentru anii patru și cinci, care implică elevi cu vârste între opt și zece ani.

Ca parte a reformelor RSE ale Guvernului, tuturor școlilor primare li se vor impune să predea obligatoriu educația în relații începând cu luna septembrie. Aceasta include teme despre familii, prietenii, relații online, confidențialitate și „a fi în siguranță”. Educația sexuală adaptată nevoilor elevilor este, de asemenea, recomandată, dar nu obligatorie.

Warwickshire a introdus lecții despre relații în unele clase primare înaintea lansării la nivel național, inclusiv sesiuni care abordează „auto-stimularea”. Din septembrie anul viitor, părinții nu- și vor mai putea retrage copiii de la aceste cursuri.

Părinții de la Școala Primară Coten End din Warwick l-au cunoscut pe consultantul de educație sexuală Jonny Hunt, unul dintre arhitecții schemei All About Me, în iunie și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o parte din conținutul acestui program.

Întrebat de ce a apărut „auto-stimularea” în planurile de lecție din Anul cinci și de ce nu a fost trecut în câmpul non-obligatoriu al programului de educație sexuală, el a spus:

„De fapt, am promovat auto-stimularea sau auto-calmarea prin intermediul acestui program încă de la început. Aceasta nu este educația sexuală, ci informarea cu privire la atingeri sigure și adecvate. Oricât de dificil de acceptat este pentru adulți, copiii de toate vârstele oricum se vor auto-stimula din când în când. Ei pot face acest lucru atunci când sunt anxioși sau pur și simplu pentru că se simt bine.”

Naomi și Matthew Seymour, ai căror doi fii învață la Coten End, nu sunt de acord cu această evaluare. Îngrijorați că fiii lor vor fi expuși unor probleme pe care „nu erau pregătiți să le audă”, i-au retras de la școală în săptămâna în care a fost predat programul.

„Soția mea a plâns prima dată când a citit ceea ce li se va preda”, a spus domnul Seymour, de 38 de ani. „Această sexualizare a copiilor noștri este total nepotrivită. Ei o numesc auto-stimulare și nu vor să folosească termenul de masturbare, dar atunci când veți citi cursurile, exact despre asta este vorba.

Nu dorim să pornim proteste și să facem valuri. Suntem doar o familie obișnuită. Cred că multe familii care au văzut aceste planuri de lecție s-au simți la fel ca și noi.”

Lynette Smith, o profesoară care conduce o firmă care oferă programe RSE pentru școli, a spus că empatizează cu părinții care sunt preocupați de secțiunea „auto-stimulare” din programa Anului Doi.

„Nu folosim niciodată cuvântul auto-stimulare, nu în școala primară. Pentru noi, nu este potrivit.”, a spus aceasta.

Piers Shepherd, de la Family Education Trust, a declarat că orientarea RSE este destul de neclară:

„Este și mai îngrijorător faptul că părinților li se poate refuza posibilitatea de a-și retrage copiii de la aceste cursuri dacă școala le marchează ca ore de educație relațională, și nu de educație sexuală.”

Simon Calvert, de la Institutul Creștin, a spus:

„Se pare că Warwickshire a acordat mai multă atenție unei consultanțe controversate în domeniul educației sexuale decât a… ceea ce părinții înțeleg a fi în interesul superior al copiilor lor.”

Consiliul Județean Warwickshire a declarat că lecțiile au fost „adaptate la vârsta și nivelul de dezvoltare al copiilor”, adăugând:

„În timp ce unele dintre materiale pot sensibiliza anumite persoane, credem că este important pentru copii să obțină informații clare și coerente despre acest subiect important, deseori trecut cu vederea.”

Deși căsătorit, guru-ul educației sexuale nu dorește ca, copiii să fie învățați să se căsătorească

Pe secțiunea de blog a site-ului său în luna iulie, Jonny Hunt, în vârstă de 37 de ani, a criticat proiectele guvernamentale cu privire la relațiile și educația sexuală care evidențiau importanța căsătoriei.

În mod ironic, s-a căsătorit cu prietena sa Gemma luna următoare. Ghidul afirma că, până la sfârșitul școlii primare, elevii ar trebui să știe că, căsătoria reprezintă „un angajament formal și legal recunoscut între două persoane, menit să dureze pe tot parcursul vieții”.

Ridicându-se împotriva „accentului continuu asupra căsătoriei”, domnul Hunt a scris:

„Se pare că există încă credința că o căsătorie oferă un mediu mai sigur pentru copii sau pentru sex. Nu este cazul.”

Acest Hunt a lucrat în Consiliul Warwickshire mai bine de șapte ani.

După ce a vizitat Olanda în 2012, consiliul a cumpărat Spring Fever, un program olandez de educație sexuală pentru copii între 4 și 11 ani, care a servit ca prototip pentru dezvoltarea planurilor de lecție All About Me.

Citiți și:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. As dori sa stiu, in duhul ortodoxiei, cine semneaza aceasta postare! Am dat la verificare aceasta informatie si vom avea de discutat!

  2. Pe măsură ce se va dezvolta acest program, All about me, vor fi încurajați copiii să-și atingă și organele interne? Iau ceva lecții de chirurgie și merg mai departe cu All about me? Așa, de curiozitate întreb….

  3. Doamne, cit pot sa ii urasc pe acei romani care l-au vindut pe CEAUSRSCU si poporul roman occidentului!
    Citi romani satanizati!
    Sa iubesti un occident care are cu MOTOR AL VIETII DEPRAVAREA, asta inse. Na sa fii chiar mai jos decit diavolul.

  4. Soros controleaza si UK prin diverse marionete

    Could George Soros Potentially Be A Pedophile?
    https://steemit.com/politics/@truthseekereport/could-george-soros-potentially-be-a-pedophile

    Arron Banks
    ‏I suppose there are good Jews and bad Jews , then George Soros …
    https://twitter.com/arron_banks/status/1055575844511461376

    Afaceristul care a dat milioane pentru a finanța Brexitul scapă de justiție: Arron Banks ar fi recurs la fonduri de origine rusă pentru a finanţa campania.
    Leave.EU a fost înfiinţată în 2015, cu scopul de a apăra o ieşire a regatului Unit din UE.
    Mişcarea nu a fost aleasă de către Comisia Electorală să fie campania oficială a taberei pro-Brexit, dar, foarte prezentă pe reţele de socializare, ea a fost decisivă în votul britanicilor în favoarea Brexitului (aproape 52%).
    https://www.stiripesurse.ro/afaceristul-care-a-dat-milioane-pentru-a-finan-a-brexitul-scapa-de-justi-ie-magistra-ii-au-decis-ca_1386184.html

    Arron Banks recunoaste ca i-a manipulat emotional pe englezi in campania Brexit, la fel cum a procedat Trump cu americanii.
    Banks credits the success of Leave.EU to their hiring of Goddard Gunster and their subsequent adoption of “an American-style media approach”. Banks said, “What [Goddard Gunster] said early on was ‘facts don’t work’ and that’s it. The remain campaign featured fact, fact, fact, fact, fact. It just doesn’t work. You have got to connect with people emotionally. It’s the Trump success.”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Arron_Banks

    Diamonds, guns and Russian cash: The extraordinary new claims against Arron Banks
    https://www.youtube.com/watch?v=SVOpXpijo3I

  5. Lucrez in sistemul de invatamant din UK. Niciodata nu am auzit de asa ceva. Voi ca buni ortodoxi credeti orice bazaconie pusa de niste necunoscuti pe internet. Daca vorbim de religie , mai bine v-ati interesa cum se preda religia in scoli in UK. Poate invatati ceva benefic ! Incercati sa fiti mai realisti ! Mai deschisi la minte !

    1. Să învățăm să fim deschiși la minte? Așa, ca tine??? Nu! Mulțumim! Ai fugit în UK și lauzi depravarea de acolo! SIGUR tu NU mergi duminica la liturghie! SIGUR tu NU te spovedești în toate posturile! SIGUR tu NU ai un canon de rugăciune! Numai așa se explică întunecarea ta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button