X

Rabin: Atacul asupra Arabiei Saudite împlinește profeția despre Gog și Magog, adică începutul războiului cel mare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Voi spune către miazănoapte: «Dă- mi- i!» Și către miazăzi: «Nu- i opri!» Aduceți pe fiii Mei din ținuturi depărtate și pe fiicele Mele de la marginile pământului. ” Isaia 43: 6 (Tora)

Un atac catastrofal în Arabia Saudită a rebelilor yemeniți Houthi, susținuți de Iran, a zguduit lumea, distrugând instalațiile care produc cinci procente din petrolul întregii lumi. În cazul în care Statele Unite ale Americii vor da curs atacului provocat de către iranieni, confruntarea din Yemen, prevăzută de Isaia ca precedând Războiul Mesianic dintre Gog și Magog, poate apărea brusc, după cum a spus un rabin, „mult mai devreme decât crede cineva”.

5% din producția globală de petrol distrusă.

Un număr de 19 ținte, inclusiv două instalații petroliere, au fost lovite sâmbătă în Arabia Saudită de mai multe lovituri coordonate, eliminând jumătate din producția de țiței a țării, aproximativ cinci milioane de barili pe zi. Rebelii yemeniți din Houthi au revendicat responsabilitatea pentru atacurile împotriva instalațiilor petroliere din Arabia Saudită din Abqaiq și Khurais.

Prințul coroanei saudite, Mohammad bin Salman, a primit sâmbătă un apel al președintelui american Donald Trump, în care acesta a reiterat disponibilitatea Americii de a ajuta la apărarea regatului și a remarcat efectele negative pe care atacul le va avea asupra SUA și economiei mondiale, potrivit Agenției de presă saudită.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat Iranul că a fost în spatele atacurilor, spunând că nu există „nicio dovadă”, ca Yemenul să fi fost în spatele a ceea ce el a numit „un atac fără precedent asupra aprovizionării cu energie din lume”.

„Teheran se află în spatele a aproape 100 de atacuri asupra Arabiei Saudite, în timp ce Rouhani și Zarif pretind un angajament diplomatic. Pe fondul tuturor apelurilor de pace, Iranul a lansat acum un atac fără precedent asupra aprovizionării cu energie a lumii. Nu există dovezi că atacurile au venit din Yemen.”

CNN a raportat că un înalt oficial al Departamentului de Stat le-a arătat imagini prin satelit care arată lovitura provenind din nord-vest, originară fie în Irak, fie în Iran.

“Nu există indicii ca acest atac să fi pornit din altă parte decât din Iran sau Irak”, a declarat oficialul superior al administrației.

Loviturile au fost descrise inițial drept atacuri de dronă, dar Debka Files, un site de informații militare israeliene, a citat specialiști în informații din SUA care au creditat atacul de rachete de croazieră care au fost lansate de la o bază milițiană șiită irakiană pro-iraniană.

Atacul a distrus un total de cinci procente din producția globală de petrol.

SUA și Iran: Creșterea tensiunilor, schimb de amenințări

Președintele Trump a precizat că va lua atacul foarte în serios.

„Rezervele de petrol ale Arabiei Saudite au fost atacate. Avem motive să credem că știm cine este  vinovatul, suntem pregătiți pentru orice în funcție de verificări, vom aștepta Regatul să se pronunțe în privința vinovatului acestui atac și în ce termeni vom acționa!”

Trebuie menționat că președintele a folosit un limbaj similar în iunie, după ce Iranul a doborât o dronă de supraveghere aparținând SUA. Președintele a ordonat resurselor militare SUA să lovească Iranul, însă a revocat ordinul în ultimul moment.

Luni, în urma atacului, prețurile petrolului au crescut până la cel mai înalt nivel din ultimele șase luni, cu câștiguri de până la 20 la sută. Petrolul brut Brent, referința internațională, a crescut cu aproape 12 dolari pe baril, ajungând până la 71,95 dolari pe baril, înainte de a coborî înapoi la 68 dolari pe baril.

Rabinul Yekutiel Fish, un expert în misticismul evreiesc, ce deține un blog în limba ebraică sub titlul „Sod Chashmal”, a menționat că evenimentele se desfășoară exact conform versetului din Isaia referitor la Războiul lui Gog și Magog.

„Voi spune către miazănoapte: <<Dă- mi- i!>> Și către miazăzi: <<Nu- i opri!>> Aduceți pe fiii Mei din ținuturi depărtate și pe fiicele Mele de la marginile pământului.” Isaia 43: 6

Cuvântul tradus ca „înapoi” este תֵימָן, care poate fi tradus și ca Yemen.

„Războiul dintre Iran și America, care sunt fiii și fiicele de departe, va începe în Yemen”, a spus Rabin Fish. „Aceasta va fi prima etapă a războiului multinațional Gog și Magog.”

Rabinul a remarcat, de asemenea, că Persia apare foarte frecvent în eshatologia evreiască, într-o manieră care include SUA, care este reprezentativă pentru Edom, națiunea „bărbaților roșii”, alături de Arabia. Rabin Fish citează Yalkut Shimoni, o compilație de comentarii rabinice despre Biblie, despre care se crede că a fost compusă în secolul al XIII-lea, rolul Persiei la sfârșitul zilelor fiind prezentat în detaliu.

Rabinul Yitzchok a spus:

„Anul în care Melech Hamashiach (regele Mesia) va fi arătat lumii, toate națiunile se vor provoca reciproc… Regele Persiei îl va provoca pe regele Arabiei. Regele Arabiei, va merge la Edom pentru a lua sfat, iar regele Persiei va amenința cu distrugerea întregii lumi. Națiunile lumii vor fi indignate și panicate. Vor arunca fețele lor și vor suferi dureri precum cele ale nașterii. De asemenea, Israelul va fi indignat și panicat și va întreba: „Unde să mergem?” (Yalkut Shimoni, Isaia, 60: 499)

„Dar războiul nu va începe decât după alegerile israeliene”, a spus Rabin Fish. „Problemele privind guvernarea în Israel trebuie să fie rezolvate înainte de război. Dar războiul va începe cu siguranță mult mai devreme decât crede cineva.”

Coduri biblice: Războiul Iranului împotriva Statelor Unite duce la pocăință de trei ori decât a lui Ilie

Alți experți consideră, de asemenea, un conflict între Iran și SUA ca îndeplinind profeția biblică. Rabinul Matityahu Glazerson, expert în codurile biblice, a căutat indicii biblice privind tensiunile crescânde dintre SUA și Iran și le-a găsit în capitolul al 29-lea din Exod. Într-un videoclip, el a explicat că a găsit în ebraică מתחל מלחמה (începutul unui război) intersectat cu cuvântul איסלם (Islam).

„Adevărul trebuie spus că Islamul este ceea ce se află în spatele Iranului care îl împinge înainte”, a spus Rabin Glazerson.

Rabinul a avertizat că cuvintele „război” și Iran sunt paralele cu cuvântul „uraniu”, menționând că este foarte posibil ca Iranul să aibă arme nucleare. În mod surprinzător (sau poate nu) conectate la cuvântul uraniu au fost literele אובמה (Obama).

„El a fost o persoană conflictuală și un bun prieten al musulmanilor și a permis Iranului să aibă un program nuclear”, a spus Rabin Glazerson.

Rabinul Glazerson a menționat că cel mai semnificativ este faptul că literele ארהב (prescurtarea în ebraică pentru Statele Unite) erau conectate la cuvântul ישראל (Israel), indicând că vor fi aliați în război.

Cuvântul Israel se afla în imediata apropiere a cuvântului הַתרָאָה (avertizare).

„Răscumpărarea poate veni numai după ce Israelul a fost avertizat să se pocăiască”, a spus Rabinul Glazerson. „Acesta este scopul din spatele acestui război și aceasta este singura soluție care va aduce pacea în întreaga lume.”

Rabinul Glazerson a găsit, de asemenea, cuvântul טראמפ (Trump) contrabalansând aspectul lui Obama.

Pe o notă pozitivă, rabinul l-a găsit pe אליהו (Ilie) de trei ori în această secțiune a Torei.

„Sunt vremuri tulburi, însă dacă ne vom pocăi, tocmai acest lucru va aduce pe Moshiach (Mesia)”, a concluzionat Rabinul Glazerson. „Numai atunci va fi pace și liniște în toată lumea.”

traducere de Nicoleta D.

Citiți și: Găselniță pentru un VAL de ură mondială contra Iranului: Vin scumpiri majore ale carburanților

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Rabinii bat de multe ori câmpii când declară că au descifrat niște mesaje din Tora lor plină de înșelări și blasfemii. Dar rabinii când “profețesc”, de fapt pregătesc mentalul oamenilor pentru punerea în aplicare a unor planuri sioniste, înșelând totodată pe naivi, cum că ar citi viitorul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. E vorba doar de MANIPULARE RELIGIOASA ! In realitate avem incitare la razboi dupa modelul cruciadelor catolice.
    Cum arata Sf Paisie Aghioritul, rabinii au talcuit gresit – lumeste nu duhovniceste – profetii ale Vechiu;lui Terstament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button