X

Erdogan rupe tăcerea: America a trimis 30.000 de camioane cu arme în Siria

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan a cerut explicații Americii pentru livrarea de 30. 000 de camioane încărcate cu arme, echipament și muniții în Siria și a spus că nu va mai închide ochii la uriașa cantitate de armament, pe care America o trimite, cu scopul de a sprijini grupul terorist YPG, din nordul Siriei.

Erdogan a criticat în continuare și lipsa de angajament a administrației Trump în a construi o zonă sigură în Siria, de-a lungul graniței cu Turcia:

„Nu se pune în aplicare ceea ce se discută și trebuie să rezolvăm asta”

Din acest motiv, Trump și Erdogan, se vor întâlni în cursul acestei luni pentru a rezolva această problemă.

Mai mult chiar, deoarece teroriștii YPG și milițienii kurzi au primit arme de la americani, relațiile dintre Ankara și Washington s-au tensionat, pentru controlul nordului Siriei. Ankara este de părere că teroriștii YPG vin ca o extensie a milițienilor kurzi, motiv pentru care insistă ca America să întrerupă orice legătură cu organizațiile teroriste.

Erdogan a criticat și lipsa de sprijin a Uniunii Europene pentru milioanele de refugiați sirieni, asta în timp ce Ankara a cheltuit 40 de miliarde de dolari pentru a adăposti 4 milioane de refugiați sirieni. Acesta a declarat:

„Scopul nostru este să stabilim cel puțin 1 milion de frați și surori sirieni în zona sigură din țara noastră. Dacă va fi nevoie, cu ajutorul prietenilor noștri, putem chiar să construim acolo noi orașe și să le creăm fraților noștri sirieni, o nouă casă”.

În schimb, din 2015 Uniunea Europeană a acordat Turciei 7 miliarde de dolari pentru a restricționa fluxul de migranți. Însă, odată ce Turcia a oferit statutul de azil la milioane de refugiați, problema migranților nu a făcut decât să se agraveze până în 2019. În apărarea lui, Erdogan a declarat:

„Din moment ce nu există o zonă sigură, nu putem reduce fenomenul migrațiilor”.

Sirienii au început din nou să călătorească spre Europa. Oficialii turci au avertizat că noi valuri de migranți se îndreaptă spre continent. Chiar la începutul acestei luni, peste 500 de refugiați au debarcat în insula grecească Lesbos.

Așadar, Erdogan a făcut lumină cu privire la proveniența armelor folosite de teroriștii din Siria și a oferit lumii adevărul pe care alții au încercat să-l ascundă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE