X

Scindare în Ortodoxie: Patriarhul Ierusalimului nu recunoaște autocefalia acordată de patriarhul ecumenist Bartolomeu schismaticilor din Ucraina

Patriarhul Ierusalimului Teofil III.  Imagine: ukraina.ru

La întâlnirea cu exarhul patriarhal din Belarus Primatul Bisericii din Ierusalim a subliniat că recunoaşte în Ucraina o singură Biserică Ortodoxă – cea în frunte cu IPS Onufrie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În ziua de 4 septembrie 2019, la Ierusalim, Întâistătătorul Bisericii din Ierusalim, Patriarhul Teofil al III-lea, în cadrul unei întâlniri cu exarhul patriarhal din Belarus, mitropolitul Minskului și al Zaslavului, Pavel (Ponomariov), a declarat că recunoaşte doar o singură Biserică Ortodoxă în Ucraina. Acest lucru a fost raportat pe site-ul Patriarhiei Moscovei.

“Nu recunosc decât o singură Biserică Ortodoxă în Ucraina, care este condusă de mitropolitul Onufrie”, a subliniat Primatul Bisericii din Ierusalim.

El a remarcat totodată că sfinții părinți consideră schisma drept cel mai grav păcat împotriva iubirii Dumnezeiești, care stă la baza unității Bisericii.

Patriarhul Teofil al III-lea a atras atenția asupra faptului că în lumea contemporană este cel mai important să se mențină unitatea Sfintei Biserici Ortodoxe.

Întâistătătorul Bisericii din Ierusalim a mărturisit că este profund întristat de ceea ce se întâmplă în viața religioasă a Ucrainei.

Anterior, ierarhul Bisericii Ortodoxe Greceşti, Mitropolitul Nectarie de Kerkyra (Dovas) de asemenea a declarat că recunoaşte în Ucraina o singură Biserică canonică – Biserica Ortodoxă Ucraineană.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Europa risca sa fie islamizata datorita schismaticilor, la fel cum s-a intamplat cu Imperiul Bizantin
    Bizantinismul balcanic a ajuns si la Bruxelles
    Ioan Mircea Pașcu: “abia aștept momentul in care voi putea spune public tot ce s-a întâmplat cu adevărat, referindu-ma atât la politica “bizantina” a Bruxelles-ului, cât și la absenta sprijinului de acasă, din partea celor care se bat cu cărămida in piept ca nu pot dormi de grija României, a romanilor și a intereselor lor, pentru care sunt gata sa își dea și viața …”
    https://www.stiripesurse.ro/ioan-mircea-pa-cu-a-explodat-amenin-a-cu-dezvaluiri-incendiare-de-la-bruxelles_1381800.html

    1. Il asteptam pe dl.Pascu sa ne dezvaluie adevarul, dar sa nu cumva sa se razgandeasca. In ziua de azi este destul de greu sa fii om si roman cu adevarat. De romani adevarati avem nevoie pentru a ne redresa. Exemplele vor fi de mare pret. Doamne ajuta!

  2. Patriarhul Teofil al III-lea a inteles mult mai bine decat Bartolomeu ce pericol urias reprezinta Islamul si cat de aprope este islamizarea Europei.

    Turcia a deschis din nou robinetul cu migranți
    Începând cu data de 1 septembrie, 2.241 de migranți au ajuns pe insulele grecești din estul Mării Egee din Turcia – 1.254 în insula Lesbos, 368 în insula Chios și 619 în insula Samos.
    https://evz.ro/erdogan-se-tine-de-promisiuni-turcia-a-deschis-din-nou-robinetul-cu-migranti.html

  3. Revin cu noi informatii?
    Cum imi place sa ma documentez, am facut rost de un manual de religie ” crestin-ortodoxa” de clasa a noua, anul 2004…..
    Si printre multe alte rataciri prezente in acel manual, se afla un capitol intreg destinat ecumenismului.
    Si ca o dovada a ereziei in care se afla ecumenistii, apare din nou fraza “ca toti sa fie una”, care defapt se refera doar la crestini, inafara Ortodoxiei neexistand crestinism.
    Deci de ce sa ne mai miram de cum stau lucrurile in biserica de azi, daca din 2004 erezia ecumeniamului a ocupat un capitol intreg in “manualele” de religie.

      1. Nu, dar ni se bate apropo-ul noua, DREPTSLAVITORILOR CRESTINI, care respingem aceasta erezie, chiar cu un citat al Sf. Marcu Eugenicul:
        “Atunci cand se distanteaza cineva de altii si nu se deschide catre dialog, i se pare ca este mai importantintre ceilalti si mai bun”
        Or, noi, DREPTSLAVITORII CRESTINI, nu ne tinem mai buni si mai importanti, ci doar spunem adevarul: Un Domn, o credinta, un botez.
        Eu, Ortodox fiind, am cautat mult credinta adevarata. Nu eram sigur pe Ortodoxie, asa ca am citit Biblia. Va marturisesc, si marturisesc oricui: In toate cele 1416 pagini ale Bibliei, nu am gasit NICIO GREASEALA Bisericii Ortodoxe, asa ca sunt convins. Ortodoxia e adevarul. Si nu doar din Biblie, ci si din multe alte minuni petrecute cu mine, cu familia mea, cu apropiatii mei si din alte minuni auzite de mine.
        …………………………………..
        “Iata, vin curand, si plata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa cum este fapta lui”.
        (Apocalipsa 22:12)

  4. Schisma este începutul sfârșitului! Pe când era doar Creta, mămăliga era întreaga și avea doar pe ici pe colo pete, dar odată cu schisma, cuțitul este în laba diavolului și el, uitându-se la mămăligă, se întreabă :de unde sa încep?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button