X

Cazul Sorina din Mehedinți: Sentință finală împotriva procurorului general

Sorina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tribunalul Olt a respins, marți, printr-o soluție definitivă, apelul făcut de procurorul general în cauza privind interzicerea ca Sorina, fetița din Mehedinți adoptată de o familie din SUA, să părăsească România.

Instanţa a hotărât ca apelantul să achite soţilor Săcărin suma de 2.500 lei, reprezentând onorariu avocaţial, informează Agerpres.

„Respinge apelul declarat de apelantul Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva sentinţei civile nr. 3290 din 18 iulie 2019 a Judecătoriei Slatina în contradictoriu cu intimaţii Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, Şărămăt Mariana, Săcărin Gabriel, Săcărin Ramona Elena, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Gene- Greb Bejan. Obligă apelantul să achite intimaţilor Săcărin Gabriel şi Săcărin Ramona Elena suma de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocaţial redus (…). Definitivă”, se arată în soluţia postată pe portalul instanţei.

Pronunţarea în această cauză a avut loc marţi, după două amânări din motive de „lipsă de procedură”.

Pe 18 iulie, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fata adoptată de soţii Săcărin. Pe 30 iulie, procurorul general a făcut apel la decizia Judecătoriei Slatina în cauza menţionată.

La câteva zile după soluţia data de Judecătoria Slatina, Sorina, împreună cu părinţii adoptivi, a plecat din România.

Dosarul a ajuns la Judecătoria Slatina după ce competenţa soluţionării cauzei a fost declinată către această instanţă, pe 10 iulie, de magistraţii de la Tribunalul Olt, unde a fost strămutat prin decizie a Curţii de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova hotărâse, pe 2 iulie, strămutarea de la Tribunalul Mehedinţi la Tribunalul Olt a dosarului în care procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie solicita ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora Sorina.

Curtea de Apel Craiova a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adopţiei în cazul fetiţei din judeţul Mehedinţi. Aceeaşi instanţă a decis, pe 11 iulie, să respingă cererea procurorului general de revizuire a adopţiei Sorinei, aceasta urmând a rămâne în continuare la soţii Săcărin, cu dubla cetăţenie română şi americană.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Adica asa mai pe scurt, ca sa intelegem mai clar, sotii Sacarin AU RECUNOSCUT PUBLIC ca au dat mita, vreo 5.000 euro parca (in “Romania lucrului bine facut”, unde unul se lupta cu morile de vant ale coruptiei — el insusi fiind traficant de copii), asa ca intreg sistemul “judiciar” s-a pus in miscare PENTRU A-I SERVI, CONFORM PLATII/SOLICITARII!! Pe langa banii aia, sotii Sacarin au vorbit mai mult ca sigur si “cu cine trebuie”, asa ca era imposibil sa nu le reuseasca schema!!

    Daca unii sau altii au “facut galagie”, cum ar fi cel care a depus apel (ce daca e ditamai procurorul general?), pana la urma… au trebuit SA PLATEASCA familiei Sacarin… pentru “deranj”!!

    JUSTITIA E OARBA… SI IUBESTE PORTOFELELE!! Versul unei melodii mai vechi: “Banii vorbesc / banii vorbesc!!” (dar si pilele, nu doar banii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button