X

Sofronie Drincec, pseudo-episcop de Oradea, a lipsit de la Sf. Liturghie de praznicul Nașterii Maicii Domnului pentru a participa la o aniversare a ereticilor greco-catolici

Conform Crisana.ro, Sofronie Drincec a participat la „liturghia” greco-catolicilor din Oradea:

O liturghie de mulțumire pentru beatificarea episcopilor martiri a avut loc duminică la Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea. În cadrul ei au fost aniversați douăzeci și cinci de ani de hirotonire preoțească a douăzei de preoți ai Eparhiei greco-catolice de Oradea.

La eveniment au luat parte Excelența Sa mons. Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, episcopul eparhial PSS Virgil Bercea, PSS László Bocskei, episcop romano-catolic de Oradea, PS Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradei, reprezentanți ai cultelor orădene, în jur de 700 de credincioși orădeni, familiile celor sărbătoriți, prieteni și apropiați.

„Dragi frați și surori, mă bucur foarte mult să fiu astăzi aici cu voi pentru a prezida această Liturghie în semn de mulțumire pentru aniversarea a douăzeci și cinci de ani de episcopat a păstorului vostru și pentru cei douăzeci și cinci de ani de hirotonire preoțească a douăzeci de preoți ai Eparhiei greco-catolice de Oradea. Mulțumesc Excelenţei Sale Monsenior Virgil Bercea pentru amabila invitație; îl salut pe Episcopul latin Monsenior László Böcskei; pe Episcopul ortodox Preasfinţia Sa Sofronie; și pe voi toţi cei care ați dorit să vă alăturați cântării noastre de laudă și mulțumire aduse Domnului în acest jubileu festiv.

În calitate de Nunțiu Apostolic vă trimit salutul de binecuvântare al Papei Francisc, care păstrează o fericită amintire a recentei sale Vizite Apostolice în România precum și a ceremoniei de beatificare a celor șapte Episcopi martiri greco-catolici desfășurată la Blaj.

Așadar, pseudo-episcopul Drincec a sărbătorit după ritul greco-catolic, Nașterea Maicii Domnului, cunoscut fiind faptul că este un mare iubitor de erezie, încălcând în mai multe rânduri Sfintele Canoane ortodoxe. De referință este slujba de sfințire a Aghiazmei Mari, alături de un episcop-eretic greco-catolic.

Scandalos este și faptul că a participat la comemorarea „beatificării” unor personaje ce au luptat contra Ortodoxiei românești din Ardeal.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Erezii
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Si exagerat de fericitul din Deal ce zice de ghidușia asta?Probabil,că din punctul de vedere al preanefericirii sale e în regulă,conform Creta….

    1. Cu câțiva ani în urmă acest patriarh spunea că Biserica ortodoxă și cea catolică sunt surori și că sunt cei doi plani ai creștinismului. Cunoașteți teoria. Și atunci, ce părere credeți că poate avea de Drincec?

  2. Scuze, plămâni ai creștinismului am vrut sa scriu. Probabil că acest episcop și patriarhul n au cunoștință de faptul că Sf. Paisie Velicicovschi ii consideră pe greco catolici mai periculoși decât pe romano catolici ( Scrisori și convorbiri duhovnicești)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.