X

Ereticii greco-catolici din Ucraina vor să-i convingă pe ucraineni că Papa este de partea lor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conducătorul BGCU este convins că Ucraina trebuie să restabilească prietenia cu Papa, deoarece “țara nu va supraviețui fără sprijin internațional global”. 

Conducătorul confesiunii Greco-Catolice Ucrainene (BGCU), Sveatoslav Șevciuk, a spus într-un interviu pentru publicația poloneză eKai, că încrederea în Papă a fost subminată în Ucraina, în timp ce misiunea confesiunii sale este de a o restabili.

Potrivit acestuia, Papa Francisc i-a asigurat pe episcopii greco-catolici ucraineni că el este alături de Ucraina. Șevciuk a subliniat că sarcina lor acum este de a convinge cetățenii ucraineni de acest mesaj și de a-l transmite eficient.

Comentând declarația purtătorului de cuvânt al Biroului Prezidențial din Ucraina, Myhailo Podoliak, că Papa este “pro-rus”, Șevciuk s-a referit la opinia ambasadorului Ucrainei la Vatican, Andrii Yuraș, care crede că poziția lui Podoliak este “opinia lui personală” și nu poziția guvernului ucrainean.

Șevciuk este convins că prin intermediul Papei, Ucraina poate obține sprijin global din partea comunității internaționale, care este de o importanță crucială pentru supraviețuirea țării.

Asigurându-i pe jurnaliști de unitatea necondiționată cu papa, Șevciuk a declarat că catolicismul din Ucraina este o “forță de supraviețuire” pentru națiune.

În același timp, conducătorul BGCU a recunoscut că “imaginea publică a Papei în Ucraina este subminată” și că aceasta este o problemă reală pentru confesiunea catolică din Ucraina.

Anterior, Biroul Președintelui Ucrainei a exclus Vaticanul din medierea cu Rusia din cauza poziției pro-ruse a pontifului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button