X

Rugăciunea elevului la începerea noului an școlar

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-mi să treacă cu bine acest nou an şcolar ce se începe în această zi.  Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-ne cugetele să învăţăm ceea ce trebuie, ca să fim bine pregătiţi pentru viaţa care ne aşteaptă.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tu ştii ce e bine şi ce e rău. În mâinile Tale sunt vieţile noastre. Crezând că ne este de folos să ieşim încununaţi cu cunoştinţe din această şcoală, Te rugăm să arăţi şi de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu ne iubeşti şi ştii ce ne este cu adevărat de folos.

Doamne, ajută-ne pe noi să nu căutăm slava lumească, ce este degrab trecătoare, ci să căutăm vieţuirea curată şi sfântă, ca să dobândesc Împărăţia cerurilor.

Vieţile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câştiga bunătăţile vremelnice, de nu le vom dobândi şi pe cele veşnice? Ce folos vom avea de ne vom lăuda în lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ţie?

Ajută-ne, Dumnezeule, că numai la Tine să căutăm împlinirea noastră şi să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Plesoianu: Tragedia societății omenești actuale este aceea că nu mai este… omenească.
    La fel cum economia de tip mineralist nu e capabilă să vadă în ființa omenească mai mult decât o… „resursă” (de unde și termenul de „resurse umane”), nici sistemul educațional nu e în stare să treacă dincolo de epiderma lumii. Elevul e privit în cel mai fericit caz ca un viitor produs social și ca o resursă lucrativă. Dincolo de excepții, elevul e pentru sistemul educațional la fel de puțin om cât sunt și „clientul” și „resursa umană” pentru sistemul economic.
    Dacă vrem să facem mai mult decât să dezbatem steril sau să reformăm ineficient, e vremea să RE-UMANIZĂM învățământul.
    Nedublată de UMANITATE, creativitatea poate fi folosită (și ESTE folosită la scară largă!) în sens negativ. În fond, și crearea bombei atomice e tot rezultatul unui proces… creativ.
    https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/posts/2312957408921325?__tn__=K-R

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button