X

Greco-catolicii de la Kiev acuză că Rusia blochează vizita ereticului papa Francisc în Ucraina

Papa Francisc și Boris Gudziak. Imagine: risu.org.ua

Episcopul greco-catolic Boris Gudziak consideră că Biserica Ortodoxă Rusă blochează sosirea Papei Francisc în Ucraina.

Arhiepiscopul BUGC Boris Gudziak susține că unul dintre motivele pentru care Papa Francisc nu a ajuns încă în Ucraina este o posibilă reacție negativă a Bisericii Ortodoxe Ruse faţă de o astfel de vizită, relatează publicația catolică „Crux„.

Gudziak a declarat într-un interviu că „el și colegii săi prelați insistă mai mult ca niciodată asupra unei vizite papale în Ucraina”. Potrivit acestuia, această călătorie poate fi crucială pentru a pune capăt conflictului militar din Estul Ucrainei.

„Credem că dacă Papa va vizita Ucraina, atunci numărul de ucişi va scădea, dacă nu va înceta în genere”, a spus Gudziak, adăugând că BUGC de mult timp i-a propus Papei să viziteze Ucraina.

Totuşi, el susține că tergiversarea în acceptarea vizitei de către papă a fost cauzată, cel puțin parțial, de teama unei reacții negative din partea Bisericii Ortodoxe Ruse. În această problemă, după cum susţine Gudziak, părerea Bisericii Ortodoxe Ruse „își joacă rolul”

În plus, el a relatat că la sinodul BUGC, care are loc acum la Roma, greco-catolicii ridică întrebarea privind vizita Papei împreună cu oficialităţile Vaticanului.

În comentariile sale pentru  publicație, Gudziak a explicat că uniații ucraineni convoacă de obicei sinodurile în Ucraina, dar motivul pentru care întâlnirea din acest an are loc la Roma este legată de tema unității și comunicării cu Curia Romană.

Boris Gudziak a mai menționat că crede ferm că Biserica Greco-Catolică din Ucraina este o prioritate pentru Vatican: „Nu avem nici un dubiu că Sfântul Scaun este solidar cu suferințele din Ucraina, în special cu Biserica Greco-Catolică din Ucraina”.

Anterior, Papa Francisc a declarat că în Donbas armata ucraineană se luptă cu insurgenţii și că este timpul ca greco-catolicii să-și oprească dispozițiile lor războinice.

Categorii
Erezii
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Mai degraba comediantul sef al Ucrainei nu indrazneste sa impuna in Kiev masurile de securitate draconice care au fost luate in Bucuresti si Iasi la venirea Papei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.