X

În Franța se mai întâmplă și lucruri normale: un cocoș și-a câștigat în instanță dreptul de a cânta

E clar un progres al statului de drept din Țara Cocoșului Galic... Trebuie să mai și zâmbim :)

cocosRosu

Cocoșul Maurice și-a câștigat în instanță dreptul de a cânta, după ce un tribunal francez a hotărât că plângerea înaintată de vecinii deranjați de zgomotul pe care îl făcea acesta este nefondată.

Cazul cocoșului Maurice, precum și al altor animale sau ferme care deranjează prin zgomot, a deschis o dezbatere națională privind protecția culturii rurale.

O instanță din Richefort s-a pronunțat joi, hotărând că proprietara lui Maurice, Corinne Fesseau, își va putea păstra animalul la locuința sa de pe mica insulă Oleron, de pe coasta atlantică a Franței.

Un cuplu de pensionari a depus o plângere și a cerut în instanță mutarea cocoșului sau ca acesta să fie forțat să nu mai cânte.

În schimb, tribunalul a decis că cei doi trebuie să-i plătească daune de 1.000 de euro lui Fesseau.

Mai mult decât atât, peste 120.000 de oameni au semnat o petiție prin care le cereau autorităților locale să nu acționeze împotriva cocoșului Maurice.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Adica asta ar fi „o Franta normala”. Probabil dupa alegerile prezidentiale din Romania vom vedea si noi astfel de miracole ale justitiei intr-o „Romanie normala” (daca nu ne-am saturat de ce-am vazut pana astazi in „Romania lucrului bine facut”).

  2. E totuși un semn de normalitate într-o lume în care a ajuns să deranjeze și un fenomen normal și milenar cum e cântatul cocoșilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.