X

În Franța se mai întâmplă și lucruri normale: un cocoș și-a câștigat în instanță dreptul de a cânta

E clar un progres al statului de drept din Țara Cocoșului Galic... Trebuie să mai și zâmbim :)

cocosRosu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cocoșul Maurice și-a câștigat în instanță dreptul de a cânta, după ce un tribunal francez a hotărât că plângerea înaintată de vecinii deranjați de zgomotul pe care îl făcea acesta este nefondată.

Cazul cocoșului Maurice, precum și al altor animale sau ferme care deranjează prin zgomot, a deschis o dezbatere națională privind protecția culturii rurale.

O instanță din Richefort s-a pronunțat joi, hotărând că proprietara lui Maurice, Corinne Fesseau, își va putea păstra animalul la locuința sa de pe mica insulă Oleron, de pe coasta atlantică a Franței.

Un cuplu de pensionari a depus o plângere și a cerut în instanță mutarea cocoșului sau ca acesta să fie forțat să nu mai cânte.

În schimb, tribunalul a decis că cei doi trebuie să-i plătească daune de 1.000 de euro lui Fesseau.

Mai mult decât atât, peste 120.000 de oameni au semnat o petiție prin care le cereau autorităților locale să nu acționeze împotriva cocoșului Maurice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Adica asta ar fi “o Franta normala”. Probabil dupa alegerile prezidentiale din Romania vom vedea si noi astfel de miracole ale justitiei intr-o “Romanie normala” (daca nu ne-am saturat de ce-am vazut pana astazi in “Romania lucrului bine facut”).

  2. E totuși un semn de normalitate într-o lume în care a ajuns să deranjeze și un fenomen normal și milenar cum e cântatul cocoșilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button