X

În Franța se mai întâmplă și lucruri normale: un cocoș și-a câștigat în instanță dreptul de a cânta

E clar un progres al statului de drept din Țara Cocoșului Galic... Trebuie să mai și zâmbim :)

cocosRosu

Cocoșul Maurice și-a câștigat în instanță dreptul de a cânta, după ce un tribunal francez a hotărât că plângerea înaintată de vecinii deranjați de zgomotul pe care îl făcea acesta este nefondată.

Cazul cocoșului Maurice, precum și al altor animale sau ferme care deranjează prin zgomot, a deschis o dezbatere națională privind protecția culturii rurale.

O instanță din Richefort s-a pronunțat joi, hotărând că proprietara lui Maurice, Corinne Fesseau, își va putea păstra animalul la locuința sa de pe mica insulă Oleron, de pe coasta atlantică a Franței.

Un cuplu de pensionari a depus o plângere și a cerut în instanță mutarea cocoșului sau ca acesta să fie forțat să nu mai cânte.

În schimb, tribunalul a decis că cei doi trebuie să-i plătească daune de 1.000 de euro lui Fesseau.

Mai mult decât atât, peste 120.000 de oameni au semnat o petiție prin care le cereau autorităților locale să nu acționeze împotriva cocoșului Maurice.

loading...
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Adica asta ar fi „o Franta normala”. Probabil dupa alegerile prezidentiale din Romania vom vedea si noi astfel de miracole ale justitiei intr-o „Romanie normala” (daca nu ne-am saturat de ce-am vazut pana astazi in „Romania lucrului bine facut”).

  2. E totuși un semn de normalitate într-o lume în care a ajuns să deranjeze și un fenomen normal și milenar cum e cântatul cocoșilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.