X

Marele Licurici dictează ministrului Ana Birchall pașii de urmat pentru implementarea statului de drept

Și tehnologia 5G trebuie aliniată cu standardele SUA, ce nu includ distribuirea informaţiilor cu guvernele, activităţi maligne... adică China, Rusia

Image result for Gordon Sondland birchall

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la UE, Gordon Sondland, aflat joi la Bucureşti, a declarat, într-o conferinţă de presă, că SUA sunt dispuse să ajute România în “orice probleme legate de statul de drept”. 

“SUA sunt foarte preocupate de statul de drept şi nu doar din motivele evidente, anume că nu poţi avea o societate civilă fără statul de drept. Este foarte greu să creezi un climat de investiţii propice în orice ţară unde cei care vor să îşi rişte capitalul nu ştiu care sunt regulile sau care, mai rău, se confruntă cu faptul că regulile de azi se schimbă mâine, după ce ţi-ai riscat capitalul. Statul de drept este esenţial, iar un exemplu al preocupării noastre este faptul că procurorul general (al SUA, William Barr – n.r.) a invitat ministrul dumneavoastră al Justiţiei (n.r. Ana Birchall), acesta fiind unul din motivele vizitei mele: să vorbim despre invitaţia de a veni în Statele Unite ale Americii şi de a continua să lucreze cu el şi cu echipa sa, pe baza unei foi de parcurs”, a afirmat Sondland.

El a spus că respectiva foaie de parcurs este consultativă şi este legată de ceea ce “Statele Unite cred că sunt dispoziţiile şi măsurile potrivite în legislaţie pentru a asigura un stat de drept puternic”.

Diplomatul a menţionat că pe agenda vizitei sale la Bucureşti s-au aflat întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei.

“Unul dintre motivele pentru care suntem aici este să ajutăm în orice probleme legate de statul de drept, ambiguităţi, astfel încât România să fie mai ospitalieră nu doar pentru firme americane, pentru toate firmele occidentale, care caută consecvenţă şi siguranţă legislativă, astfel încât să aducă aici capitalul lor”, a punctat el.

Sondland a subliniat că prietenia dintre SUA şi România “izvorăşte din faptul că România este o adevărată democraţie, se fac eforturi neobosite pentru respectarea statului de drept şi pentru crearea unui climat propice pentru investiţiile occidentale”.

El a vorbit, în cadrul conferinţei de presă, despre motivele pentru care SUA se opun proiectului Nord Stream 2, despre Memorandumul România-SUA privind tehnologia 5G recent semnat şi despre planul de “resetare” a relaţiilor SUA – UE.

Gordon Sondland a arătat că Nord Stream 2 este “un mecanism care poate fi folosit de ruşi pentru influenţă politică”.

“România are aceleaşi îngrijorări ca noi şi este mult mai afectată, pentru că este aici. Nord Stream 2 este un mecanism care poate fi folosit de ruşi pentru influenţă politică nejustificată asupra celor ce sunt dependenţi de gazul lor şi pentru a transforma aceste resurse într-o armă: când opreşti cuiva gazele în mijlocul iernii, pe ger, îi ameninţi viaţa. Nu există un mod delicat de a spune asta, iar Rusia a mai făcut aşa ceva, nu e o teorie”, a declarat Gordon Sondland.

Oficialul american a punctat că Statele Unite vor o Europă “independentă energetic, să aibă surse multiple de energie”.

Diplomatul a apreciat însă Memorandumul semnat de România şi SUA în domeniul tehnologiei 5G.

“Vrem ca prietenii şi aliaţii noştri să folosească orice tip de echipament pentru 5G, atâta timp cât este aliniat cu standardele noastre, ce nu includ distribuirea informaţiilor cu guvernele, activităţi maligne. (…) Cred că România are o privire clară asupra viitorului tehnologiei 5G aici şi a decis că tehnologia chineză nu este o variantă, iar noi apreciem asta”, a mai spus el.

Cât priveşte reluarea relaţiei cu UE, Gordon Sondland a spus: “Resetăm relaţia, să vedem dacă putem trece de barierele din domeniul comercial care au existat între SUA şi UE şi să evoluăm în mod concret”. În acest context, el a vorbit despre o “acceptare reciprocă a standardelor”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. „SUA sunt foarte preocupate de statul de drept […] în orice ţară unde cei care vor să îşi rişte capitalul nu ştiu care sunt regulile”
    Americanii tocmai au instituit “statul de drepti” in Ucraina, unde parlamentarii si-au anulat imunitatea ca sa aiba “sansa” sa cumpere armament american impotriva Rusiei vanzadu-si terenurile agricole si intreprinderile se stat.
    Noi trebuie sa cheltuim 2% din PIB pe armament american, din banii de salarii pentru angajatii la stat si din banii de pensii.

    1. ”Deal”-ul întâlnirii Trump – Iohannis de la Casa Albă:
      – Înzestrare și achiziții NATO preponderent de la americani;
      – Revizuirea Legii Offshore pentru exploatarea platoului Mării Negre, prin compania ”Exxon” și a OUG 114/2018;
      https://www.libertatea.ro/opinii/claudiu-saftoiu-fost-sef-al-sie-deal-ul-intalnirii-trump-iohannis-de-la-casa-alba-2726151
      Raportul SIPRI: Producţia de armament înfloreşte în SUA
      https://www.dw.com/ro/raportul-sipri-produc%C5%A3ia-de-armament-%C3%AEnflore%C5%9Fte-%C3%AEn-sua/a-46661406
      SUA produc o treime din arsenalul de armament, la nivel mondial
      https://romanialibera.ro/international/sua-produce-o-treime-din-arsenalul-de-armament-la-nivel-mondial-715148
      Departamentul de Stat și U.S. European Command au lansat programul ERIP, menit să ajute aliații est-europeni din NATO să scape de armamentul ce datează din perioadă sovietică și să cumpere produse militare americane de calitate net superioară, ajutând astfel și industria de apărare din Statele Unite.
      https://www.g4media.ro/cum-incearca-sua-sa-scape-aliatii-est-europeni-de-armamentul-rusesc.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button