X

Poroșenko evocă legătură schismaticilor din Ucraina cu greco-catolicii: „Este important să ne unim Bisericile”

Sveatoslav Şevciuk, Petro Poroşenko şi Epifanie Dumenko.  Imagine: twitter

Poroşenko a subliniat că uniaţii ucraineni și cu el s-au rugat pentru Tomos și, prin urmare, “Dumnezeu a auzit rugăciunile noastre”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La 1 septembrie, fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko a participat la slujba greco-catolică de la Roma, dedicată celei de-a 50-a aniversări a sfinţirii catedralei Sfintei Sofia. După slujbă, în timpul unui interviu scurt, Poroșenko a declarat că este foarte important să se unească BUGC și BOaU.

În particular, Poroşenko a menționat că, “catedrala Sfintei Sofia din Roma este un simbol al Ucrainei independente. Acest mozaic de aur este un simbol al viitorului Ucrainei și toți oamenii care s-au adunat aici aspiră ca Ucraina să fie liberă”.

În plus, el a declarat că “în prezent Biserica Greco-Catolică joacă un rol extrem de important pentru unitatea statului. Și este extrem de important pentru mine că aceasta este unificarea bisericilor noastre – sunt aici ca ortodox, cei prezenţi aici sunt în majoritate greco-catolici, dar suntem împreună pentru că ne rugăm pentru Ucraina”.

De asemenea, Petro Poroșenko consideră că “Dumnezeu ne-a trimis ierarhi foarte înțelepți – Patriarhul Sveatoslav și Preafericitul Epifanie. Este frumos că comunică, este frumos că duc tratative, este frumos că își coordonează acțiunile”.

În același timp, Poroşenko a subliniat că uniaţii ucraineni s-au rugat și ei pentru Tomos: “Sunt profund convins că Dumnezeu ne-a trimis Tomosul pentru că oamenii s-au rugat pentru asta, iar Dumnezeu a auzit rugăciunile noastre”.

Anterior, UJO a informat că Petro Poroșenko, care se numește “ortodox ucrainean”, a luat parte la un serviciu divin săvârşit de uniaţi, care a avut loc în satul Stradci, regiunea Lviv.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. De pilda, Sf. Grigorie Palama, desi traia in vremea cruntei stapaniri otomane, nu a sovait, primejduindu-si chiar si viata, sa spuna adevarul inaintea turcilor si sa mustre ratacirea lor. De altfel, cum infruntau sfintii mucenici pe inchinatorii la idoli si sfintii noi mucenici pe mahomedani? Nu marturiseau, oare, adevarul? Am putea sa ni-i inchipuim rugandu-se impreuna cu ei? Dar atunci nu am mai fi avut mucenici! Nu este, oare, limpede ca scopul ecumenismului nu este unirea crestinilor, ci instaurarea unei religii universale, nivelarea tuturor si preshimbarea Bisericii lui Hristos intr-un club al oamenilor religiosi, intr-o organizatie lumeasca, asemanatoare Organizatiei Natiunilor Unite, fara viata si fara duh? – Sf. Manastire Paraklitu, Grecia Ecumenisul nu este erezie sau panerezie, asa cum este numit de obicei, ci este ceva mai rau decat panerezia. Ereziile erau dusmanii vazuti ai Bisericii, si astfel ea putea sa se lupte impotriva lor si sa-i biruiasca. Ecumenismul, insa, trece cu vederea dogmele si diferentele dogmatice ale Bisericilor. El este depasirea, amnistierea, trecerea cu vederea, ca sa nu spunem legalizarea si indeptatirea ereziilor. El este un dusman viclean si tocmai de aici vine primejdia de moarte – Profesor Andreas Theodoru

  1. Lasa sa inceapa ca si monahii de la Optina se roaga pentru curatirea lumii. Vreti sa ajungem mai rau ca diavolii? Eu nu vreau si deatata ma rog sa vina razboiul odata.

 2. SUA a cerut predarea neconditionata a politicienilor din parlamentul ucrainian in schimbul sprijinului militar impotriva Rusiei, iar ordinul a fost executat.
  SUA va furniza ajutor militar Ucrainei doar dacă rezolvă problema corupției.
  https://evz.ro/sua-inarmeaza-ucraina-contra-rusiei-conditiile-lui-trump.html
  Ca urmare a cerintei SUA, parlamentarii ucraineni au votat marţi în favoarea ridicării propriei lor imunităţi în faţa justiţiei
  https://www.stiripesurse.ro/imunitatea-parlamentara-dispare-in-ucraina_1379960.html

  Mari luptatori ortodocsii lu’ peste din Ucraina! Sa ne intrecem cu sclavii slavi.

 3. Se incinge butoiul cu pulbere din Balcani: SUA isi trimite emisarul in Serbia pentru a contracara influenta Rusiei si Chinei.
  The new U.S. Special Envoy to the Western Balkans, Matthew Palmer, said on Tuesday a priority in his new role is restarting a dialogue between Serbia and Kosovo.
  https://www.reuters.com/article/us-usa-balkans/new-us-balkan-envoy-says-restarting-serbia-kosovo-dialogue-a-priority-idUSKCN1VO2NB

  Chinezii au devenit cei mai numeroşi vizitatori străini din Serbia în 2019
  73.559 de chinezi au vizitat Serbia în perioada ianuarie-iulie 2019, cu 39% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului 2018.
  https://www.info-sud-est.ro/chinezii-au-devenit-cei-mai-numerosi-vizitatori-straini-din-serbia-in-2019/
  Foarte interesant, mai ales ca Serbia este vazuta de China ca avand un rol important in domeniul “securitatii”!!
  China Eyes Growing Role in Serbia’s Security Field
  Joint police patrols and possible joint military exercise are just some of the latest developments between Belgrade and Beijing. Soint police patrols would start this autumn in three Serbian towns and cities, Belgrade, Novi Sad and Smederevo.
  https://balkaninsight.com/2019/08/19/china-eyes-growing-role-in-serbias-security-field/

 4. Greco-catolicii sunt calul troian al papalității. Unirea cu greco catolicii înseamnă predarea Bisericii sub autoritatea papei.

 5. @visitor v, și ce vrei, cipuit și în iad, sau mort și în rai?! Tu nu vezi ca odată cu trecerea timpului taina fărădelegii înaintează?! Și ecumenismul înaintează și lagărul electronic. Ce mai vezi bun pe fata pământului?! Sau vrei sa fii cipuit?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button