X

Defilare militară la 75 de ani de la Ziua Eliberării Orașului Sfântu Gheorghe de sub ocupație horthystă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Evenimentul se marchează în 8 septembrie cu obișnuitul ceremonial militar 

La Sfântu Gheorghe se va marca duminică, 8 septembrie, Ziua Eliberării Orașului de sub ocupație horthystă.  În program se regăsește obișnuitul ceremonial derulat în fața Primăriei Sfântu Gheorghe, care cuprinde și o defilare a militarilor și depuneri de coroane. 

Ca în fiecare an, activitatea debutează la ora 12:00 în fața plăcii comemorative de pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe. Ceremonia militară și religioasă debutează cu întâmpinarea persoanei oficiale (prefectul judeţului, însoţit de comandantul garnizoanei) și continuă cu prezentarea onorului militar de către garda de onoare, trecerea în revistă a gărzii de onoare şi salutul drapelelor de luptă, intonarea instrumental şi vocal a imnului naţional al României, oficierea serviciului religios, rostirea alocuţiunilor referitoare la sărbătorirea „Zilei eliberării oraşului Sfântu Gheorghe”, premierea/recompensarea pentru rezultate deosebite a unor tineri din județul Covasna, depunerea coroanelor şi jerbelor de flori și se va încheia cu defilarea gărzii de onoare.

Ceremonia se mută apoi, de la 13:30, pe rând la „Troiţa general Grigore Bălan” (Localitatea Arcuş, Str. Arcuşului), Primăria comunei Arcuş, U.M. 01630 Arcuş, la Monumentul „Locotenent Păiuș David” din Sfântu Gheorghe (Municipiul Sfântu Gheorghe, poligonul de garnizoană) și U.M. 01048 Sfântu Gheorghe, unde se vor depune coroane, buchete şi jerbe de flori.

Personalităţile civile şi militare ale judeţului Covasna, reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale, ai partidele politice, instituţiilor culturale, ştiinţifice şi religioase, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, cadrele militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii instituţiilor de învăţământ din Sfântu Gheorghe, reprezentanţii mass-media, membrii societăţii civile din localitate sunt rugaţi, ca în măsura posibilităţilor, să participe alături de noi la aceste activităţi”, arată, ca de fiecare dată, comunicatul de presă transmis de Prefectură.

Sfântu Gheorghe este primul oraș românesc din Transilvania eliberat de sub ocupația horthysto-fascistă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Actul de la 8 Septembrie 1944 marchează deopotrivă încetarea unei ocupații militare temute în întreaga lume, dar și începutul refacerii statului național român.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

 1. Suntem praf si pulbere cand incepe razboiul!
  România, stat membru NATO, este nevoită să își importe integral pulberea – ingredient cheie pentru producerea muniției folosite de armata română – din Serbia, stat non-NATO care are relații strânse cu Rusia. Nevoia de pulbere a armatei este de circa 150 de tone pe an, cantitate la care până și sârbii fac față cu greu, conform ministrului Economiei, Nicolae Bădălău (PSD), care a declarat în repetate rânduri că „un proiect de suflet” al său este repunerea pe picioare a fabricilor de pulbere din orașele brașovene Făgăraș și Victoria, pentru a ieși din acest prizonierat al importului de pulbere.
  https://romania.europalibera.org/a/armata-rom%C3%A2n%C4%83-dup%C4%83-15-ani-%C3%AEn-nato-echipament-sovietic-%C8%99i-achizi%C8%9Bii-occidentale-%C3%AEn-a%C8%99teptare/29811067.html

 2. Catastrofa asta candideaza la presedentia Romaniei!
  Ioana Bruynseels: “Suntem împreună cu Rusia parte a NATO, trebuie să ne continuăm exercițiile bilaterale și exercițiile din cadrul NATO pe partea militară”
  https://www.stiripesurse.ro/ioana-bruynseels-gafa-de-propor-ii-considera-ca-rusia-este-in-nato-video_1379804.html
  Ramona Ioana Bruynseels, femeia care crede că Pământul este plat și vrea să fie președintele României
  În noiembrie 2017, Ramona-Ioana Lohan, așa cum se numea înainte de a se căsători cu Dominic Bruynseels, a fost numită în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose.
  https://www.ct100.ro/ramona-ioana-bruynseels-presedintele-romaniei-pamant-rotund/
  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

 3. Unde esti tu Tepes Doamne
  https://www.youtube.com/watch?v=xzJKmWNRawo
  IOAN STANGACIU: DEZBINARILE VOASTRE SMINTITE , AI AUZIT SASULE ? , ASTA AI FACUT , DE CAND TE-AU PUS STRAINII PRES. ! ASTA MERITAM , SA NE CONDUCA UN STRAIN , CA NOI NU SUNTEM IN STARE !
  Eugen Pacurar: Se pare ca un asemenea OM se naște odată la cateva sute de ani. Mai avem de asteptat…
  Pietro Apati: Un om ca tine Vlade Tepes se naste odata in viata ,odata pe pamant ,sper sa fi un om mare sus acolo unde esti deoarece esti omul dreptatii !!!Da-ne un semn Vlade ca mai esti cu noi .
  Isabelle Codrea: Tepes mai vinooooo ,odata ,,asta ar trebui ,sa asculte boieri nostri ,din ziua de azi ,si Iohanis nu tara e a lui ,a lor ,e a noastra fratilor ,a noastra da,?vino acum sa ti vezi tara ,Tepesi si mai mori de 5 ori cind vei vedea ca sa ales prafu ,si pulberea de tara noastra ?????
  Exact asta fac astia ai nostri acum ,cite am avut si nu mai avem nimic asa suntem sluga la mai multi stapini ,nu numai la doi ,asa ar trebui sa facem si noi ,trebuia sa stim cind sa i stirpim niciodata nu i prea tirziu ,i a auziti fratilor Adevarat ??

  1. “Boieri ” intre ghilimele.
   Noi romanii nu avem boieri, noi avem doar hoti cocotati in fruntea bucatelor, pentru ca poporul e aidoma lor, asa zisilor “boieri” facuti din hotie, depravare si viclenie.
   Daca poporul ar fi fost VIRTUOS, acum in al treisprezecelea ceas AM FI DECRETAT GREVA GENERALA pe intreg teritpriul ROMANIEI, pentru a afla criminalii aflati in spatele criminalului dinca care ne omoara cite sase mii de copii anual de 30 de ani.
   De ce tacem?
   De ce nu actionam?
   Nu e problema doar de politic, e problema sistemului criminal
   intern-extern al celor 30 de ani care ne EXTERMINEAZA pentru ca sintem DEFECTI, precum jucariile stricate, stind gramada unii peste altii in loc sa STRIGAM, “ADUNAREA “!
   STOP!
   PUNCT SI DE LA CAPAT!
   FRATI ROMANI, DUMNEZEU ne-a trimis pe VLAD TEPES si se numeste ALEXANDRU CUMPANASU!
   De ce nu mergem ACUM sa-l punem cu FORTA in fata noastra, si nu sa-l lasam ca sa-l PITEASCA cit de curind SISTEMUL ca si pe nepoata lui ARHANGHELUL ALEXANDRA ??????
   Vom fi complici la crima prin lipsa de intelepciunea DUHULUI SFINT atit la Judecata Particulara cit si la Judecata de Apoi!

 4. @oarecine,și de unde știi ca pământul nu este plat?! Biblia spune că este plat, sau tu Îl contrazici pe Dumnezeu?! Și, încă ceva :nu este bine să batjocoresti un adevăr revelat și pe oamenii care cred în el.

  1. Spre deodebire de tine eu am citit Biblia si nicaieri nu scrie ca pamantul este plat. Se face referire la suprafata/intinderea pamantului, nu si la forma lui.
   Vorbesti fara sa ai habar nici despre ce scrie in Biblie nici despre notiuni elementare de fizica si geografie!

  2. Isaia 40
   21. Nu ştiţi voi, oare, n-aţi auzit, nu vi s-a spus oare de la început, n-aţi înţeles voi ce vă învaţă întemeierea lumii?
   22. El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste;
   Isaia 11:12. El va ridica steag pentru neamuri şi va aduna pe cei risipiţi ai lui Israel şi va strânge la un loc pe cei împrăştiaţi ai lui Iuda din cele patru colţuri ale pământului.
   Iov 26:10. El a tras un cerc pe suprafaţa apelor, până la hotarul dintre lumină şi întuneric.

   Ce intelegi tu din asta pamantul este rotund, patrat sau sferic?
   Nu este clar ca cercul pana la hotarul dintre lumina si intuneric se refera la faptul ca pamantul este sferic si astfel intr-o parte este zi si pe cealalta parte este noapte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button