X

Sistemul de scor social al Chinei comuniste urmează să fie implementat în SUA de către Silicon Valley?

Social credit score concept image, AI analytics identify person technology, Intelligent rating, reputation.

Recent am relatat felul în care sistemul de credit social chinez a dus la interdicția a milioane de cetățeni chinezi de la folosirea mijloacelor de transport în comun datorită unui scor de credit social prea scăzut:

“Site-ul de știri în limba engleză deținut de către guvernul chinez, Global Times, a postat recent că guvernul a îngrădit dreptul de achiziționare a biletelor de avion pentru 2,56 de milioane de persoane, și dreptul de achiziționare a biletelor de tren rapid pentru 90.000 de persoane datorită unui scor de credit social prea scăzut.

Noul sistem de credit social chinez va fi complet operațional până în anul 2020, dar se pare că deja a fost demarat de-a lungul Chinei.

Precum un scor de credit financiar, un scor de credit social scade sau crește în urma conduitei sociale. În ultimii ani, China și-a monitorizat într-o tot mai mare măsură cetățenii prin intermediul social media, cât și printr-un amplu software de recunoștere facială.

“Comportamentul negativ” poate scădea scorul de credit social al unui individ în timp ce “comportamentul pozitiv” îl poate crește.

Exemple de “comportament negativ” includ: a te juca prea multe jocuri video, a răspândi “fake news”, a bea în exces, a-ți plimba câinele fără lesă, a fuma în locuri nepermise, sau de a fi prea zgomotos în tren sau în autobuz. (Articolul complet)”

În articolul respectiv ne-am pus întrebarea:

“S-ar putea implementa așa ceva în Statele Unite?”

Potrivit domnului Mike Elgan, scriind pentru Fast Company, un asemenea sistem a fost deja elaborat în SUA de către companii tehnologice din Silicon Valley, în lipsa guvernului american.

“Mulți occidentali sunt tulburați de ce citesc în privința sistemului de credit social din China. Dar astfel de sisteme nu sunt singulare Chinei. Un sistem paralel este dezvoltat în Statele Unite, pe de-o parte datorită politicilor privind utilizatorii a companiilor din Silicon Valley, și pe de cealaltă datorită supravegherii activităților social media de către companiile private.”

Elgan citează mai multe exemple de companii ce utilizează deja sisteme de credit social:

Companii de asigurare

Departamentul de Servicii Financiare al Statului New York a anunțat mai devreme în acest an că companiile de asigurare își pot ajusta tarifele pe baza a celor găsite pe postările de social media.

O fotografie de pe Instagram ce te înfățișează sâcâind un urs grizzly în Yellowstone cu un martini într-o mână, o găletușă de cartofi prăjiți cu brânză în cealaltă, și o țigară în gură, te-ar putea costa. Pe de altă parte, o postare pe Facebook arătând că faci yoga te-ar putea ajuta să economisești bani.

Airbnb

Airbnb îți poate dezactiva permanent contul pentru orice motiv, și își rezervă dreptul să nu ți-l comunice pe acesta. Comunicatul include fraza “Această decizie este ireversibilă și va afecta orice conturi multiple sau viitoare. Vă rugăm să înțelegeți că nu suntem obligați să vă oferim explicații pentru orice acțiune împotriva contului dumneavoastră.”

Interdicția se poate baza pe spusele unei gazde către Airbnb în privința a ceva ce ar avea impresia că ați făcut în timpul șederii pe proprietatea sa.

Uber 

Acum este ușor să fiți exclus și de pe Uber. Atunci când coborâți din mașină, aplicația vă invită să acordați o notă șoferului. Ceea ce mulți pasageri nu știu este că și șoferul are acum ocazia să vă dea o notă. Conform unei noi politici anunțate în luna mai: Dacă nota medie este “în mod substanțial sub media admisă”, veți avea interdicție de la utilizarea serviciului Uber.”

E ușor de văzut unde duc toate acestea.

Precum am relatat anterior în această săptămână, Google este acum o companie farmaceutică (precum și Amazon.com), iar Google controlează peste 90% dintre căutările de pe Internet, și-și pot ajusta motorul de căutare pentru a vă reda informațiile dorite de ei.

Doctori de sănătate alternativă ce nu favorizează medicamentele farmaceutice, precum Dr. Joseph Mercola și website-ul dumnealui, Mercola.com, sunt delistați de pe motorul de căutare. (Sursă)

Deja aceștia au amenințat că-și vor adapta rezultatele de căutare cu ocazia următoarei alegeri pentru a se asigura că candidatul lor preferat va fi cel ales. (Sursă)

Iar mai devreme în ziua de azi, am publicat propria mea experiență cu o companie numită NewsGuard, ce încearcă să reprime libertatea de exprimare a oricui s-ar opune narațiunii mediei corporatiste, evaluând Health Impact News drept un site de fake news. Vedeți:

Autoproclamata miliție a Internetului declară MedicalKidnap.com și rapoartele Departamentului de Justiție drept fake news

Va accepta publicul ca giganții tehnologici să determine conduita socială adecvată, cine anume este calificat să dețină funcții de conducere, și ce este fake news și ce nu?

Vor fi necesare proteste masive (preferabil pașnice) precum am văzut recent în Hong Kong pentru a respinge tirania tehnologică în SUA?

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

14 comentarii

 1. Premiantii o sa „beneficieze” de cipuri, iar noi nu trebuie sa plecam prin paduri, ca ne izoleaza ei oricum.
  Deci sa ne vedem de ale noastre si sa-i lasam pe premianti sa-si ia „premiile”.

  1. Mult prea optimist, scopul e sa-i forteze pe toti sa se adapteze noii oranduiri, pentru cei care nu se conformeaza ei vor gasi motive sa le ia copiii si sa-i bage la inchisoare sau la spitalul de nebuni, de unde vor mai iesi doar daca accepta cipul. Ei poate vor fi primii obligati sa-l ia, caci sunt considerati pericol social si trebuie supravegheati mai indeaproape.

 2. Peter Hurley: „Pentru mine, a fi român nu este un pașaport sau un loc, ci seamănă mai mult cu o vocație, a fi român înseamnă a avea o vocație. A fi român nu înseamnă drepturi. Aproape niciodată nu a însemnat drepturi, din păcate, dar înseamnă responsabilitate. A fi român înseamnă o responsabilitate asumată, o cruce pe care să o iei, dar nu în sensul negativ, ci în sensul pozitiv al conceptului.”
  https://www.activenews.ro/stiri-social/Irlandezul-Peter-Hurley-la-Vaslui-Pentru-mine-a-fi-roman-inseamna-o-constructie-spirituala-o-combinatie-intre-limba-credinta-locul-pamantul-traditiile-vii-si-aceasta-camasa-alba-a-jertfei-pe-care-ati-purtat-o-pe-parcursul-a-sute-de-ani-157539

 3. China este acum singura superputere, iar ceilalti ii urmeaza ordinele: Erik Prince, seful mercenarilor de la Blackwater, lucreaza acum in Hong Kong, pentru China , iar bursa chinezeasca a crescut cu 17% in acest an , in ciuda „sanctiunilor”!

  Blackwater Mercenary Prince Has a New $1 Trillion Chinese Boss
  Since he became chairman of Frontier Services Group in Hong Kong five years ago, CITIC, his mainland benefactor, has slowly cemented its grip on the firm. Prince stepped down as FSG Chairman in December to make way for a new boss from the conglomerate, which has amassed a bigger stake than Prince’s 9 percent.
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-10/blackwater-mercenary-prince-has-a-new-1-trillion-chinese-boss

  China’s stock market lost a quarter of its value in 2018 under the weight of the trade war, but is up 17% so far this year, with domestic investors appearing increasingly immune to bad news from trade talks.
  https://www.reuters.com/article/china-markets/chinese-stocks-rise-firmly-yuan-steady-despite-new-tariffs-idUSL3N25T1RW

 4. minutul 3.17
  Pasagerii turisti care aterizeaza in Boracay Philipine,nu li se permite sa intre pe insula daca nu completeaza un formular care dovedeste ca au rezervata cazarea la un hotel .In cazul in care au completat formularul si sunt gata sa intre,realizeza ca deja le-au pus semnul fiarei pe mana.Acest semn e verificat cu un scaner.
  minutul 3.21
  VIDEO:BORACAY REOPENS & EVERYTHING HAS CHANGED
  https://www.youtube.com/watch?v=XI0AsIl2bZ0

 5. SUA a sprijinit comunismul inca din anii ’80, asa dupa cum se vede din interviul dat de Yuri Alexandrovich Bezmenov, ale carui marturii si sfaturi au devenit azi evidente pentru oricine: „there must be a very strong national effort to educate people in the spirit of REAL patriotism, number one. Number two, to explain to them the real danger of socialist, communist, welfare state, Big Brother government…. The moment at least part of the United States population is convinced that the danger is real, they have to FORCE their government, and I’m not talking about sending letters, signing petitions, and all this beautiful, noble activity, I’m talking about FORCING the United States government to stop aiding Communism…”
  https://www.facebook.com/acinceacoloana/videos/yuri-bezmenov-deception-was-my-job/1617246735233084/

 6. „Sfârşitul e aproape!“: mesajul de ameninţare venit de la Pekin pentru manifestanţii din Hong Kong
  https://adevarul.ro/international/asia/sfarsitul-e-aproape-mesajul-amenintare-venit-pekin-manifestantii-hong-kong-1_5d6ccdf2892c0bb0c6378217/index.html

  Xinhua: „The end is coming for those attempting to disrupt Hong Kong and antagonize China”
  „They should never misjudge the determination and ability of the central government… to safeguard the nation’s sovereignty, security and core interests.”
  https://www.zerohedge.com/news/2019-09-02/chinas-xinhua-issues-ultimatum-end-coming-hong-kong-protesters

 7. Sefa executivului din Hong Kong spune acum ca posibilitatile ei de a rezolva criza sunt „foarte limitate” si ar demisiona si si-ar cere scuze daca ar putea!
  Hong Kong’s Carrie Lam says she would ‘quit’ if she could, fears her ability to resolve crisis now ‘very limited’
  https://www.channelnewsasia.com/news/asia/hongkong-protests-carrie-lam-says-would-quit-11866096
  Hong Kong’s Carrie Lam says she would ‘quit’ if she could
  https://www.youtube.com/watch?v=B9bcC8BOQd4

 8. Am trecut recent prin București, și am observat că:

  1. La terminarea cursei, aplicațiile de taxi cer și ele o notă pentru client. Evident, dacă e vorba de un client cules de pe stradă, acesta nu poate fi identificat, și nota acordată este inutilă. Dar în cazul taxi-urilor chemate prin telefon, e destul de ușor să se implementeze un scor al clientului de taxi, și să i se refuze comenzile dacă are un scor nesatisfăcător.

  2. La intrarea în diverse mall-uri sau parcări cu plată, computerele dotate cu camere de luat vederi deja citesc numărul de înregistrare al mașinilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button