X

Premieră în politica românească: Președintele va fi dat în judecată de prim-ministru

dancila iohannis

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România se află, la fiecare pas, într-o premieră politică! După ce Klaus Iohannis a refuzat o remaniere, punând Guvernul în imposibilitatea de a mai conduce țara, premierul Viorica Dăncilă începe să joace dur. 

Astfel, potrivit informațiilor din interiorul CEX, la Mamaia, Dăncilă le-a spus colegilor săi că Guvernul îl va da în judecată pe Klaus Iohannis chiar în prima zi a săptămânii viitoare. Asta pentru că președintele a numit Guvernul drept ”corupt”, la ultima sa apariție publică de la Palatul Cotroceni. De altfel, Dăncilă l-a somat pe Iohannis să spună cu dovezi cine e corupt în executivul condus de ea.

Soarta miniștrilor ar putea fi decisă de CCR. Iohannis a refuzat numirea unor miniștri plini la 3 ministere, Educație, Justiție, Interne, precum și a unui vicepremier pe probleme economice, și a refuzat, până acum, să numească și interimari în cele 3 posturi lăsate libere de demisiile celor din ALDE. Din aceste motive, Guvernul nu mai poate susține nicio ședință, nu mai poate emite acte, fiind blocat total. Dăncilă a anunțat, în ședința CEX, că luni îi va cere lui Iohannis să numească interimarii propuși, în caz contrar urmând a sesiza CCR.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. idiotii nu se afla nimai laParis, se afla si la Bucuresti; avem o Constitutie care nu e respectata nici de dl prezident; la europarlamentare poporul a ales! Dar si-a ales europarlamentarii , nu pardidele parlamentare care urmeaza sa ii reprezinte in Parlament! confunda voit , cum de altfel confunda tara cu 7n parc de distractii , vara cu bicla, iarna , schior, o distractie de vreo 5 ani! Iar tu presedinte ,cat tupeu sa ai , sa impui Guvernului sa schimbe ordonante, acte normative , ca asa le este altora pe plac! Romania a fost data pe-o sapca! Asa ceva nu s-a mai auzit! inainte , cand ersu laditele legate cu tabla de aluminiu, “unii” strangeau tablele si isi faceau decoratii, acum strangem sepci

  2. Cum a explicat Dăncilă socialiştilor europeni corupţia din România: manieră diferită de a mulţumi cuiva
    „Să vă povestesc ce a afirmat doamna Dăncila în faţa grupului socialist. Un deputat socialist din Ungaria mi-a spus foarte amuzat că doamna Dăncila, înainte de a vorbi în faţa plenului, a venit la grup, iar cei de acolo i-au reproşat problemele legate de corupţie din România. Si ea a zis că nu e adevărat, nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva. Mi s-a părut extrem de ingenios să vorbeşti de o diferenţă culturală“, a povestit Frank Engel
    https://adevarul.ro/news/politica/cum-explicat-dancila-socialistilor-europeni-coruptia-romania-maniera-diferita-multumi-cuiva-1_5c8fbf63445219c57e63ef42/index.html

  3. Paleologu: „Încăpăţânarea doamnei Dăncilă de a se agăţa de funcţie ne-a dus la criză. Dragnea spunea că e neconflictuală, e una dintre cele mai mari minciuni. Uitaţi-vă ce generează în urma ei această femeie care nu ascultă şi n-o interesează nimic altceva decât propria ei putere, se agaţă de putere cu aerul ăsta aşa, nevinovat, îmbrăcată în alb, ca o vestală feciorelnică, şi de fapt, este Lady Macbeth! E un tip de personalitate Elena Ceauşescu, ca şi Firea. De altminteri, sunt foarte asemănătoare, persoane ahtiate de putere şi capabile de orice.”
    https://adevarul.ro/news/politica/paleologu-procentele-iohannis-sondaje-umflate-dancila-e-tip-personalitate-elena-ceausescu-firea-1_5d6a89e1892c0bb0c627e903/index.html

    1. Dacă Mutulica ar fi respectat constituția româniei în acest moment el nu mai era președinte. La cate dosare are a ajuns să fie cel mai murdar președinte, nici albalux nu îl mai poate albi.

      1. Si Dancila era tot mutulica in anii cat a taiat frunza la caini la Bruxelles, dar de cand s-a cocotat in pom a inceput sa ciripeasca spunand parlamentarilor europeni ca “nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva.”
        Asemenea personaje se vad inconjurate de dusmani, fara sa-si dea seama ca la nivelul lor de prostie ei insisi sunt dusmanii lor cei mai mari si singura lor scapare este tacerea.

  4. Ziaristul Narcis Daju in cazul Sorinei: Viorica Dăncilă este MINCINOASĂ, tăinuitoare și COMPLICE a unor grupări infracționale din justiție și din Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție
    Vineri, 21 iunie a.c., imediat după ce Sorina a fost ”extrasă” din familia de la Baia de Aramă care a crescut-o, premierul Viorica Dăncilă spunea așa: „E vorba de un copil. Cu sentimentele copilului nu trebuie să se joace nimeni.” Extrem de pompos, Dăncilă declara oficial că a cerut anchete de la Ministerul Muncii, Ministerul de Interne și Inspecția Judiciară, și că vrea să primească rezultatele acelor anchete până luni, 24 iunie a.c. Mai mult, Dăncilă n-a exclus ca miniștrii care au greșit în acest caz să fie schimbați din funcții!
    A doua zi, după extracție, pe contul personal de facebook Viorica Dăncilă ne anunța că a cerut o anchetă în cazul Sorinei, și ne asigura de toată implicarea ei și de sancționarea celor găsiți vinovați.
    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Cazul-Sorinei-Ziaristul-Narcis-Daju-Viorica-Dancila-este-MINCINOASA-tainuitoare-si-COMPLICE-a-unor-grupari-infractionale-din-justitie-si-din-Autoritatea-Nationala-pentru-Protectia-Drepturilor-Copilului-si-Adoptie-157033

    Dancila a uitat sa se implice sa afle cine sunt vinovatii sau este si ea implicata?

  5. America is waking up to the farce that is feminism

    Turn on the television, flip through a magazine, or search America’s airwaves, and you’ll be deluged with stories about women who wonder how their needs can best be met, how they can balance their lives better, or how they can deal with the myriad of problems and dangers they face. Women’s grievances dominate the conversation.

    As for American males, well, anyone with a husband, son, brother, or friend can see what’s happening to them. Boys commit suicide at four times the rate of girls. Boys are twice as likely as girls to be victims of violence. The boy-to-girl ratio in correctional institutions is 9:1. Boys are four times more likely to be suspended or expelled from K-12 education. The majority of high school dropouts are boys. Boys are twice as likely as girls to be labeled “emotionally disturbed.” Fatherlessness is at an all-time high and increasing among all major ethnic populations. And fewer young men are graduating from college — which, if trade schools and manufacturing jobs were plentiful, wouldn’t matter.
    https://www.washingtonexaminer.com/america-is-waking-up-to-the-farce-that-is-feminism

  6. Funeriu zice ca Viorica Vasilica (VV) s-a inteles cu Barna ca sa ramana la guvernare, dar se va prabusi tara peste ei
    Funeriu catre Barna: “Cine vă cere să faceți reforme dacă intrați la guvernare? Ideea e ca până după alegerile din 2020 să țineți cârma, să nu pice țara pe voi şi să organizați trei rânduri de alegeri.
    V-ați prins că dacă nu intrați la guvernare VV o să organizeze prezidențialele, localele şi generalele, nu?
    Băi nene, dar voi chiar ne luați de proşti??”
    Dan Barna, a afirmat, duminică seara, la Digi 24, că partidul pe care îl conduce este gata să intre la guvernare în momentul când va fi o majoritate parlamentară care să susţină reformele pe care vrea să le realizeze.
    https://www.stiripesurse.ro/daniel-funeriu-a-rabufnit-dupa-declara-ia-liderului-usr-pai-domnu-barna-am-io-doua-intrebari-mai-de-la-coada-vacii_1379447.html

  7. Sa vedem ce urmeaza in Romania pe baza unui studiu de caz: cum banca HSBC a bagat Argentina in incapacitate de plata
    Criza din Argentina ajunge la noi recorduri. Autorităţile au impus măsuri de control al valutei pentru a nu scăpa economia complet din mână şi a opri căderea liberă
    https://www.businessmagazin.ro/actualitate/criza-din-argentina-ajunge-la-noi-recorduri-autoritatile-au-impus-masuri-de-control-al-valutei-pentru-a-nu-scapa-economia-complet-din-mana-si-a-opri-caderea-libera-18348351
    Inainte de a ajunge in colaps, Argentina a fost condusa de banca HSBC prin intermediul presedintelui Macri. Acum HSBC a si-a schimbat CEO-ul de la conducerea sucursalei argentiniene si l-a evacuat de urgenta!
    HSBC Argentina ousts CEO after Macri’s downfall in the primaries
    The unexpected results of Argentina’s presidential primaries might take its first victim of the corporate world. After a strong bet to the reelection of President Mauricio Macri, HSBC is considering moving its CEO for Argentina Gabriel Martino to decompress the relationship with Peronist candidate Alberto Fernández.
    The Argentinian banker was practically a minister in everything but name, who acted as presidential advisor and had direct access to both the Quinta de Olivos presidential residence and Macri’s private ranch Los Abrojos.
    https://www.lapoliticaonline.com/nota/121258-hsbc-argentina-ousts-ceo-after-macris-downfall-in-the-primaries/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button