X

EXCLUSIV: Document al SECURITĂȚII, ce atestă trădarea ierarhiei BOR față de legionari

Către Direcțiunea Generală a Poliției
Arhiva Siguranței

Biserica Patriarhală Ortodoxă Română
Sfânta Episcopie a Buzăului

Nr. 8315
1944 octombrie 31

DOMNULE ȘEF,

Avem onoarea a vă ruga, să binevoiți, a dispune să ni se trimită un tablou de preoții și cântăreții din județele Buzău, Brăila și Rm. Sărat, cunoscuți că au activat în organizația legionară.

Aceasta în vederea purificării administrațiilor publice, potrivit prevederilor decretului-lege nr. 486.

Episcop † Antim

 

Domniei Sale
Domnului Șef al Siguranței Generale București

NOTĂ OrtodoxINFO

Acest gen de oameni, ajunși la conducerea instituțiilor bisericești, au băgat în închisori și au prigonit pe părinți precum Părintele Justin Pârvu, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Gheorghe Calciu și toată elita preoțească, ce au făcut cinste Bisericii prin jertfa lor.

Credeți că s-au schimbat prea multe lucruri de-atunci? Părintele Justin a fost izolat, prigonit până în ultimii ani de viață. Pe Părintele Gheorghe Calciu ierarhia și slugile lor l-au îngropat din nou, chiar dacă avea sfinte moaște întregi. Mai speră cineva că vor fi canonizați Sfinții închisorilor? Doar în inimile noastre sunt canonizați și acolo vor rămâne!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Mișcarea Legionară
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

16 comentarii

 1. O carte care dezvaluie o mica parte din coruptia din randul clerului in perioada comunista este „Pantecul desfranatei” de Ciprian Mega, carte promovata de altfel si pe acest portal.
  De altfel, chiar Sf Ioan Gura de Aur a afirmat dupa a doua trimitere in exil: „Nu imi mai este teama de nimic, decat de episcopi” (merita lecturata cartea „Gură de Aur, atletul lui Hristos” de Virgil Gheorghiu)

 2. Comunistul analfabet care a scris adresa cere un „tablou de preoții și cântăreții” in loc de un „tabel cu preoții și cântăreții”. LOL

  1. Nr. 8315
   1944 octombrie 31

   Inca nu se instalasera comunistii cu catel si purcel la conducerea tari.
   Ce dovedeste gresala ? Intotdeauna, in orice regim, analfabetii, gen actualii conducatori, sunt promovati la carma unui popor, iar crestinii cu Hristos in suflet vor fi prigoniti.

   Regimul e altul, tiranii sunt aceiasi
   Sfinţii închisorilor
   https://youtu.be/AKC2LnFjbjA

  2. oarecine esti analfabet functional.
   1. Scrisoarea e scrisa de un reprezentant BOR nu de un securist.
   Către Direcțiunea Generală a Poliției
   Arhiva Siguranței”

   2. Nu cred ca ai citit sau documentat vreo carte scrisa mai devreme de 1950, tablou pe vremuri se folosea curent pentru tabele sau grafice. Tu ce crezi ca inseamna dashboard? Ai auzit si tu de tablou de bord?
   https://duckduckgo.com/?q=tablou+de+bord&ia=web
   https://dexonline.ro/definitie/tablou

   Asta e generatia LOL, poftim o punga de seminte si o bere si poti ragai linistit in canapea la tv.

    1. Te-a sclavagit Google de tot. Tu te-ai uitat macar la poza anuntului?
     Table de logaritmi bai LOL! TABLE!!!
     Singularul corect ar fi fost tabloul logaritmilor.
     Esti fix definitia analfabetului functional, cauti pe Google gasesti pe OLX, pare ok titlul, poza produsului ce mai conteaza?!

     Daca ai fi vazut poza si te-ai fi uitat in DEX n-ai mai debita tampenii:
     LOGARÍTM, logaritmi, s. m. (Mat.) Puterea la care trebuie ridicat un număr special ales (numit baza sistemului) spre a obține un număr dat. Logaritmul lui 64, în baza 4, este 3, fiindcă 64 = 43. ▭ Era savant și eu socot Că pricepea filozofie Și logaritmi – cine mai știe. COȘBUC, P. II 255. ◊ Logaritm zecimal = logaritm a cărui bază este numărul 10. Logaritmul zecimal al lui 100 este 2. ▭ Logaritm natural (sau neperian) = logaritm a cărui bază este «e», reprezentînd numărul 2,7182818284… Tablă (sau tabelă) de logaritmi = tabloul (sau cartea cuprinzînd tablourile) logaritmilor, cu ajutorul căruia se pot calcula logaritmii tuturor numerelor.

     Pentru cultura ta, sa stii ca un liceu la vremea aceea face cat un master astazi. Poate chiar mai mult daca ma gandesc mai bine.
     Iar un consilier referent al BOR care scria statului in mod oficial, nu era ma un oarecine cu dependenta de Google si smartphone.
     Las-o asa cum a cazut, du-te inapoi pe canapea la bere si seminte, eventual un Las Fierbinti, ca ne pierdem timpul.

 3. Preotul Anton Angelescu, devenit Episcopul Antim era un personaj servil, fara vreo realizare remarcabila.
  La data de 17 iunie 1937, Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a propus Ministerului de Război o listă de 3 candidați pentru demnitatea de episcop al Armatei, cu sediul la Alba Iulia. Cei trei candidați propuși erau arhimandritul Iuliu Scriban, profesor la Facultatea de Teologie din Chișinău; arhimandritul Partenie Ciopron, de pe lângă Mitropolia Moldovei și preotul Anton Angelescu (viitorul episcop Antim Angelescu) de la Galați. Ministerul de Război l-a recomandat Regelui Carol al II-lea al României pe Arhim. Partenie Ciopron, acesta fiind hirotonit arhiereu la 25 septembrie 1937 în Paraclisul Palatului Patriarhal din București.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Partenie_Ciopron
  Episcopul Antim Angelescu al Buzăului
  Pentru că rămăsese văduv şi era cunoscut cu o apreciabilă activitate pastoral-misionară, în 1944 a fost ales episcop al Buzăului, păstorind până în 1979, când s-a retras. În 1948 a fost unul dintre episcopii care a iniţiat catehizarea copiilor în biserici, acţiune care a fost frânată brutal de autorităţile comuniste. De remarcat că a fost episcopul care a jucat rolul de arhiereu la scena încoronării lui Mihai Viteazul din filmul „Unirea”, regizat de Sergiu Nicolaescu.
  https://ziarullumina.ro/societate/historica/episcopul-antim-angelescu-al-buzaului-23245.html

  1. Daca n-ar fi tradat BISERICA incepind cu UNGEREA REGELUI, si pina azi, poporul asta satanizat azi in proportie majoritara ar fi avut coloana vertebrala si pe HRISTOS in INIMI.
   Ar fi curs lapte si miere la propriu pe aceste meleaguri.
   Mare pacat! Romanii isi merita soarta, adica iadul si s-ar parea ca cel vesnic….

 4. am si eu o intrebare. Urmaresc aproape zilnic site-ul acesta si cred ca de multe ori informatiile sunt extrem de pertinente.
  Nu pot sa inteleg un lucru. Cum puteti fi un fan al miscarii legionare. Au omorat si umilit mii de evrei, oameni ca si noi pana la urma.

  Pur si simplu nu pricep de unde atata fanatism pe acest aspect. Intr-adevar erau patrioti, dar niste criminali. Hai sa fim seriosi….

   1. Clar nu sunt la fel de documentata ca dvs., dar am citit in trecut multe articole despre conspuaratia iudaica. Acum citesc cartea scrisa de Codreanu. Este o carte plina de ura, daca n as fi citit poate ziceam ca e vreo conspiratir. N are nicio legatura cu crestinismul. Va spun eu ce arata. Lipsa de unitate a romanului si incapacitatea de a prospera. De aici ura pe evrei. Spre exemplu, se vorbea inca de pe atunci de „pericolul jidanesc” ca va pune mana pe toate pamanturile tarii. Ghiciti ce astazi sunt luate 50 de la suta din ele de arabi, italieni si americani. De fapt ura pe ei pleca dela ratiuni economice romanul fiind un om simplu obisnuit sa lucreze doar pamantul. In ziua de astazi e la fel. Ne au acaparat corporatiile. Si credeti ma ca nu sunt detine de evrei decat doar intr o mica parte. As fi curioasa sa imi arate si mie cineva materiale pertinente despre relele facute de evrei in acele timpuri.

    P.s. cat despre sfintii parinti, am auzit ca ar fi fost legionari. P astia ii apreciez pentru credinta lor. As fi socata sa cred ca acesti parintii urau evreii…

    1. Cititi mai mult despre comertul evreilor din acea vreme, ce submina orice initiativa romaneasca. Poate si datorita Miscarii Legionare nu au reusit evreii sa faca din Romania un stat al lor 100%, caci asa aveau de gand.
     Si nu e vorba de ura fata de evrei, ci de o lupta cu cotropitorii tarii. Asa poti spune ca Sf. Stefan cel Mare avea ura fata de turci.

    2. Andreea trebuie să citești ca să înțelegi și să înțelegi ceea ce citești. Propaganda mediatică împotriva Neamului nostru e foarte activă de peste 100 de ani!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.