X

Sinodul Greciei decide asupra “Bisericii” Autocefale din Ucraina

Sinodul permanent al Bisericii Greciei

Astăzi, luni, 26 august, încep lucrările Sinodului permanent al Bisericii Ortodoxe din Grecia, care vor fi finalizate miercuri, 28 august. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În cadrul procedurii menționate, se va discuta problema recunoașterii Bisericii Autocefale din Ucraina de către Biserica Greciei.

În acest scop, au fost invitați să participe și raportori numiți de Sfântul Sinod, care își vor prezenta opinia cu privire la recunoașterea noii Biserici Autocefale din Ucraina de către Sfântul Sinod al Bisericii Greciei.

Este de remarcat faptul că Biserica Greciei este prima Biserică Ortodoxă care trebuie să recunoască statutul de autocefalie, acordată Bisericii din Ucraina în urmă cu câteva luni de către Patriarhia Ecumenică.

Un interes deosebit sunt reacțiile restului Bisericilor Ortodoxe, precum și dacă vor urma exemplul Bisericii Greciei, dacă aceasta din urmă recunoaște Biserica Autocefală din Ucraina, așa cum se zvonește.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Știam că doar unii ierarhi din Biserica Greciei au coslujit și, deci, implicIt ar recunoaște “Biserica Autocefală din Ucraina”.

    1. Nădăjduiesc că Dumnezeu îi va lumina și că participanții la acest sinod își vor aminti și de faptul că imediat după legea in favoarea homosexualilor Grecia a avut si încă are parte de incendii, cataclisme… înainte de a lua o hotărâre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button