X

Sinodul Greciei decide asupra „Bisericii” Autocefale din Ucraina

Sinodul permanent al Bisericii Greciei

Astăzi, luni, 26 august, încep lucrările Sinodului permanent al Bisericii Ortodoxe din Grecia, care vor fi finalizate miercuri, 28 august.

În cadrul procedurii menționate, se va discuta problema recunoașterii Bisericii Autocefale din Ucraina de către Biserica Greciei.

În acest scop, au fost invitați să participe și raportori numiți de Sfântul Sinod, care își vor prezenta opinia cu privire la recunoașterea noii Biserici Autocefale din Ucraina de către Sfântul Sinod al Bisericii Greciei.

Este de remarcat faptul că Biserica Greciei este prima Biserică Ortodoxă care trebuie să recunoască statutul de autocefalie, acordată Bisericii din Ucraina în urmă cu câteva luni de către Patriarhia Ecumenică.

Un interes deosebit sunt reacțiile restului Bisericilor Ortodoxe, precum și dacă vor urma exemplul Bisericii Greciei, dacă aceasta din urmă recunoaște Biserica Autocefală din Ucraina, așa cum se zvonește.

Categorii
Erezii
cuvinte cheie
loading...

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. Știam că doar unii ierarhi din Biserica Greciei au coslujit și, deci, implicIt ar recunoaște „Biserica Autocefală din Ucraina”.

    1. Nădăjduiesc că Dumnezeu îi va lumina și că participanții la acest sinod își vor aminti și de faptul că imediat după legea in favoarea homosexualilor Grecia a avut si încă are parte de incendii, cataclisme… înainte de a lua o hotărâre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.