X

Neo-marxiștii #rezist nu au pătruns prea mult în Bulgaria: Biserica Ortodoxă este cea mai de încredere instituție

Deși există probleme cu imaginea sa publică, Biserica Ortodoxă este totuși cea mai de încredere instituție din Bulgaria, potrivit unui nou sondaj Gallup International dedicat celei de-a 30-a aniversări a schimbării democratice din Bulgaria, când liderul partidului comunist Todor Zhivkov a renunțat la putere după mai mult de 30 de ani.

În comparație cu alte instituții din țară, Biserica se bucură de un nivel relativ ridicat de încredere. De la alegerea Patriarhului Neofit în 2013, Biserica a strâns constant încrederea între 40 și 50% dintre oameni. Încrederea s-a redus în trecut din cauza diverselor scandaluri care implica clerul.

În plus, în timp ce Ortodoxia este religia majoritară în Bulgaria, conform datelor recensământului din 2011, aceasta este în scădere (59,5%), în timp ce 9,3% se consideră nereligioși, 7,9% – musulmani și 21,8% s-au abținut.

Cu toate acestea, Biserica se află în continuare cea mai de încredere instituție din Bulgaria, unde 46% dintre oameni dau vina pe guvern pentru majoritatea problemelor din viața lor.

Sondajul a fost realizat față în față cu 839 de persoane, în perioada 2 – 9 august, reprezentând populația de peste 18 ani din Bulgaria.

Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Cu siguranță poporul ortodox din Bulgaria sunt alături de ierarhii lor ce nu au participat la pseudo-sinodul din Creta și mai mult au condamnat ca eretice hotărârile luate acolo.

Citiți mai multe aici.

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.