X

Neo-marxiștii #rezist nu au pătruns prea mult în Bulgaria: Biserica Ortodoxă este cea mai de încredere instituție

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deși există probleme cu imaginea sa publică, Biserica Ortodoxă este totuși cea mai de încredere instituție din Bulgaria, potrivit unui nou sondaj Gallup International dedicat celei de-a 30-a aniversări a schimbării democratice din Bulgaria, când liderul partidului comunist Todor Zhivkov a renunțat la putere după mai mult de 30 de ani. 

În comparație cu alte instituții din țară, Biserica se bucură de un nivel relativ ridicat de încredere. De la alegerea Patriarhului Neofit în 2013, Biserica a strâns constant încrederea între 40 și 50% dintre oameni. Încrederea s-a redus în trecut din cauza diverselor scandaluri care implica clerul.

În plus, în timp ce Ortodoxia este religia majoritară în Bulgaria, conform datelor recensământului din 2011, aceasta este în scădere (59,5%), în timp ce 9,3% se consideră nereligioși, 7,9% – musulmani și 21,8% s-au abținut.

Cu toate acestea, Biserica se află în continuare cea mai de încredere instituție din Bulgaria, unde 46% dintre oameni dau vina pe guvern pentru majoritatea problemelor din viața lor.

Sondajul a fost realizat față în față cu 839 de persoane, în perioada 2 – 9 august, reprezentând populația de peste 18 ani din Bulgaria.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Cu siguranță poporul ortodox din Bulgaria sunt alături de ierarhii lor ce nu au participat la pseudo-sinodul din Creta și mai mult au condamnat ca eretice hotărârile luate acolo.

Citiți mai multe aici.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button