X

Guvernul SUA și forțele sale de poliție provoacă cea mai multă violență cu arme în America

„Se întâmplă adesea că focurile de armă ale poliției, incidentele în care ofițerii de ordine să tragă asupra civililor, sunt lăsate în afara discuției despre violența armelor. Dar când un ofițer de poliție împușcă un civil se numește tot violență cu arma. De fiecare dată când un ofițer folosește o armă împotriva unei persoane nevinovate sau a unei persoane nearmate contribuie la cultura violenței cu ajutorul armelor din această țară.”- Jurnalista Celisa Calacal

Da, violența cu armele este o problemă în America, deși criminalitatea violentă rămâne în general la un nivel constant.

Da, împușcările în masă sunt o problemă în America, deși, în timp ce acestea devin mai letale, nu devin mai dese.

Da, persoanele bolnave mintal care se deschid focuri de armă în masă sunt o problemă în America.

Cu toate acestea, legile mai stricte privind controlul armelor și așa-numitele controale „inteligente” de fond nu reușesc să protejeze publicul de cel mai neînsuflețit autor al violenței armelor din America: guvernul SUA.

Luați în considerare că la cinci ani după ce poliția a împușcat mortal un bărbat neînarmat, în vârstă de 18 ani, din Ferguson, Missouri, nu a existat nicio îndreptare din partea guvernului privind violența cauzată de arme.

Iată ce am aflat despre violența armelor guvernului în cazul Ferguson, potrivit The Washington Post:

Dacă ești un american negru, ai șanse mai mari să fii împușcat de poliție. Dacă ești un negru neînarmat, riști de patru ori mai mult să fii ucis de poliție decât un bărbat alb neînarmat. Majoritatea oamenilor uciși de poliție sunt tineri. Din 2015, poliția a împușcat și a ucis, în medie, 3 persoane pe zi. Peste 2.500 de departamente de poliție au împușcat și au ucis cel puțin o persoană din 2015. Și în timp ce marea majoritate a oamenilor împușcați și uciși de poliție sunt înarmați, armele lor au variat de la arme la cuțite până la arme de jucărie.

În mod clar, guvernul SUA nu face America mai sigură.

Într-adevăr, violența armelor guvernamentale – provocată unor persoane nearmate de către echipele SWAT instruite pe câmpul de luptă, poliția militarizată și agenții guvernamentali birocrați instruiți să tragă mai întâi și să pună întrebări mai târziu – reprezintă o amenințare mai mare pentru siguranța și securitatea națiunii decât orice foc de arme în masă.

Potrivit jurnalistului Matt Agorist ,

„Împușcările în masă… au luat viața a 339 de persoane din 2015… [D] în schimb în același interval de timp, poliția din America a luat viața a 4.355 de cetățeni.

Este vorba despre 1200% mai mulți oameni uciși de poliție decât criminalii în masă.

De exemplu, în Texas, un ofițer de poliție trimis să facă un control de rutină asupra unei femei de 30 de ani, văzută întinsă pe iarbă, lângă un centru comercial, a vizat câinele femeii în timp ce alerga spre el lătrat, a tras de mai multe ori, și a ucis-o pe femeie în schimb.

În Chicago, o echipă SWAT – care purta „ fatigele armatei cu pânză neagră care-și acoperea fețele și poartă ochelari de protecție ”, înarmați cu puști automate și aruncând grenade flash-bang – s-au prăbușit prin ușile unei locuințe suburbane și au pornit la furt în dormitoare, ținând copiii gospodăriei la punctul de armă. Un copil, Amir, în vârstă de 13 ani, a fost împușcat „accidental” la genunchi de către poliție în timp ce stătea în pat.

În St. Louis, Missouri, o echipă SWAT aflată într-o misiune de a livra un mandat administrativ a efectuat un raid fără efect care s-a încheiat cu poliția lovind în ușa din față a proprietarului casei și împușcând și ucigând câinele ei – peste o factură neplătită de gaz . Contribuabilii vor trebui să găsească 750.000 de dolari pentru a soluționa procesul cauzat de tactica excesivă a polițiștilor.

În Carolina de Sud, un proprietar de locuitori în vârstă de 62 de ani a fost împușcat de patru ori prin ușa din față de polițiștii care cercetau un apel de alarmă de asistență medicală care provine de la un telefon mobil din interiorul locuinței. Dick Tench , crezând că casa lui era ruptă, stătea în foaierul casei sale înarmat cu o pistolă, când poliția, privind pe ușa din față, a tras mai multe focuri prin ușă, lovindu-l pe Tench în pelvis și în artera aortică . Tench a supraviețuit, dar glonțul depus în pelvisul său va rămâne acolo pe viață.

În Kansas, o echipă SWAT, care încerca să execute un mandat de căutare de rutină (suspectul fusese deja arestat), s-a prezentat într-o reședință în jurul orei de luat masa, îmbrăcată în echipament tactic cu armele trase și a aruncat în casă o grenadă flash-bang trecut de femeia de 68 de ani care se afla în proces de deschidere a ușii către ei și în direcția generală a unui copil de 2 ani.

Acestea sunt doar câteva exemple recente printre sute doar în acest an.

Destul de curios, în mijlocul ultimelor runde de împușcături în masă, americanii au fost atât de concentrați să dezbată cine sau ce este responsabil pentru violența armelor – armele, proprietarii de arme, al doilea amendament, politicienii sau cultura noastră violentă – că au trecut cu vederea faptul că violența sistemică săvârșită de agenți ai guvernului a făcut mai mult rău colectiv poporului american și libertăților lor decât orice act de teroare sau împușcare în masă.

Violența a devenit cartea de apel a guvernului nostru, începând de la vârf și trântindu-se în jos, din cele peste 80.000 de raiduri ale echipei SWAT efectuate în fiecare an asupra americanilor neprosperați de comandanți puternic înarmați, cu haine negre și militarizarea din ce în ce mai rapidă a forțelor de poliție locală în întreaga țară până la uciderea dronei folosite pentru a viza insurgenții.

Guvernul exportă chiar violența la nivel mondial, unul dintre cele mai profitabile exporturi ale acestei țări fiind armele. Într-adevăr, Statele Unite, cel mai mare exportator de arme din lume , vând violență lumii de prea mult timp. Controlând peste 50 la sută din piața mondială de armament, SUA au vândut sau donat arme către cel puțin 96 de țări în ultimii cinci ani, inclusiv Orientul Mijlociu. SUA oferă, de asemenea, țări precum Israel, Egipt, Iordania, Pakistan și Irak subvenții și împrumuturi prin programul de finanțare militară străină pentru achiziționarea de arme militare.

În același timp în care SUA echipează aproape jumătate din lume cu arme mortale, profitând de tonul de 36,2 miliarde de dolari , liderii săi au preluat și cetățeni americani despre pericolele violenței cu armele și au lucrat pentru a adopta măsuri care ar face mai dificilă pentru ca americanii să dobândească anumite arme.

Vorbim despre un dublu standard.

Dacă într-adevăr ne vom pune serios în legătură cu violența armelor, de ce să nu începem prin reducerea armelor de război ale statului de poliție americană?

Îți voi spune de ce: pentru că guvernul nu are intenția de a-și reduce armele.

De fapt, în timp ce criticii de armă continuă să se plieze pentru interdicții privind armele de asalt în stil militar , reviste de mare capacitate și gloanțe cu armură, armata americană le transmite forțelor poliției interne .

Sub auspiciile unui program de „reciclare” militar, care permite agențiilor de poliție locală să achiziționeze armament și echipament de rang militar, mai mult de 4,2 miliarde USD de echipamente au fost transferate de la Departamentul de Apărare către agențiile de poliție autohtone începând cu 1990. cadourile ”sunt vehicule MRAP (Protecție de rezistență la rezistență la mină) de 20 de tone , echipamente tactice și puști de asalt.

În prezent, se pare că mai mulți agenți guvernamentali birocratici (non-militari) înarmați cu arme de înaltă tehnologie, mortale decât pușcașii marini din SUA .

În timp ce americanii trebuie să sară printr-un număr din ce în ce mai mare de cercuri pentru a deține o armă, guvernul își înarmează angajații civili proprii către armă cu arme, muniții și echipamente în stil militar, autorizându-i să facă arestări și antrenându-i în armată. tactici.

Printre agențiile care sunt furnizate cu echipamente pentru viziune de noapte, armuri corporale, gloanțe cu punct scobit, pușcări, drone, puști de asalt și tunuri cu gaz LP sunt Smithsonian, SUA, Mint, Sănătate și Servicii Umane, IRS, FDA, Administrarea Întreprinderilor Mici, Social Administrația Securității, Administrația Națională a Oceanului și a atmosferei, Departamentul Educație, Departamentul Energie, Biroul de Gravură și Tipărire și un sortiment de universități publice.

Serios, de ce agenții IRS au nevoie de puști AR-15 ?

Pentru asta, de ce poliția are nevoie de transportori de personal blindat cu porturi de armă, arme sub-mașini compacte cu reviste de 30 de runde, puști de lunetă de câmp de luptă de precizie și puști și carabine în stil militar ?

Răspuns scurt: nu.

În mâinile agenților guvernamentali, fie că sunt membri ai armatei, forțelor de ordine sau ale unei alte agenții guvernamentale, aceste arme au devenit părți de rutină ale vieții cotidiene din America, un produs secundar al militarizării rapide a forțelor de ordine în trecut câteva decenii.

De-a lungul a 30 de ani, polițiștii cu cizme de pușcă care dețin puști de asalt au devenit destul de frecvente în comunitățile mici din toată țara. După cum dezvăluie jurnaliștii de investigații Andrew Becker și GW Schulz, „Mulți polițiști, inclusiv polițiști bătători, acum transportă de regulă puști de asalt. Combinate cu armurile corporale și alte îmbrăcăminte, mulți ofițeri arată tot mai mult ca niște trupe de luptă care slujesc în Irak și Afganistan . ”

Vi se pare o țară în conformitate cu legea marțială?

Vrei să vorbim despre violența armelor? Deși tehnic rămâne în continuare legal ca un cetățean obișnuit să dețină o armă de foc în America, deținând una poate să te scoată acum , căutat , arestat , supus la tot felul de supraveghere , tratat ca suspect fără să fi comis vreodată o crimă, împușcat la și ucis de poliție.

Nici măcar nu trebuie să ai o armă sau o armă asemănătoare, cum ar fi o armă BB , în posesia ta pentru a fi identificat și ucis de poliție.

Există nenumărate incidente care se întâmplă în fiecare zi în care americanii sunt împușcați, dezbrăcați, căutați, sufocați și trimiși de către poliție pentru puțin mai mult decât să îndrăznească să se încrunte, să zâmbească, să pună întrebări sau să conteste o comandă.

Un număr tot mai mare de oameni neînarmați sunt împușcați și uciși pentru că stăteau doar într-un anumit fel, sau se deplasau într-un anumit fel sau dețin ceva – orice – că poliția ar putea interpreta greșit ca să fie o armă sau să aprindă o teamă centrată pe declanșator în mintea unui ofițer de poliție. asta nu are nicio legătură cu o amenințare reală pentru siguranța lor.

Cu o regularitate alarmantă , bărbați neînarmați, femei, copii și chiar animale de companie sunt împușcați de ofițeri de poliție twitchy, hiper-sensibili și ușor înfocați, care trag mai întâi și pun întrebări mai târziu, iar tot guvernul face din umeri și promit că va face mai bine. , în timp ce polițiștilor li se acordă imunitate calificată.

Ucis pentru că stătea într-o „poziție de împușcare”. În California, poliția a deschis focul și a ucis un bărbat negru contestat – neînarmat – la câteva minute de la sosirea la fața locului, presupus pentru că a scos din buzunar un dispozitiv de fumat vape și a luat „ împușcături. ”

A fost ucis pentru deținerea unui telefon mobil. Poliția din Arizona a împușcat un bărbat care fugea de marșii americani după ce a refuzat să arunce un obiect care s -a dovedit a fi un telefon mobil . În mod similar, poliția din Sacramento a tras 20 de focuri asupra unui bărbat negru neînarmat, în vârstă de 22 de ani, care stătea în curtea bunicilor, după ce a confundat telefonul mobil cu o armă.

A fost ucis pentru transportul unui lut de baseball. Răspunzând unui apel de tulburări domestice, poliția din Chicago a împușcat și a ucis un student de 19 ani, Quintonio LeGrier, care se confruntase cu probleme de sănătate mintală și care transporta o bâtă de baseball în jurul apartamentului în care locuiau el și tatăl său.

Ucis pentru deschiderea ușii din față. Bettie Jones, care locuia pe podeaua de sub LeGrier, a fost și ea împușcată fatal – de data asta, întâmplător – când a încercat să deschidă ușa din față pentru poliție.

A fost ucis că a fugit spre poliție cu o lingură de metal. În Alabama, poliția a împușcat și a ucis un bărbat de 50 de ani care ar fi acuzat un ofițer de poliție în timp ce ținea „ o lingură mare de metal în mod amenințător ”.

A fost ucis pentru a alerga în timp ce ține o ramură de copac. Poliția din Georgia a împușcat și a ucis un bărbat în vârstă de 47 de ani, care purta doar pantaloni scurți și pantofi de tenis, care, când a fost întâmpinat, stătea în pădure pe un copac, doar pentru a începe să alerge spre poliție care ținea un baston într-o manieră „agresivă. 

Ucis pentru că te-ai târât dezbrăcat. Poliția din Atlanta a împușcat și a ucis un bărbat neînarmat, despre care s-a spus că „a acționat deranjat, bătând la uși, târându-se pe teren gol ”. Poliția a tras două focuri asupra bărbatului după ce se presupunea că a început să alerge spre ei.

A fost ucis pentru a purta pantaloni întunecați și un tricou de baschet. Donnell Thompson, un tânăr cu handicap mintal în vârstă de 27 de ani, descris ca fiind blând și timid, a fost împușcat și ucis după ce poliția – în căutarea unui suspect de carjacking ar fi purtat haine similare – l-a întâlnit zăcând nemișcat în curtea unui cartier . Poliția „doar” a deschis focul cu o pușcă M4, după ce Thompson nu a reușit să răspundă la grenadele lor flash bang și apoi a început să alerge după ce a fost lovit de gloanțe de spumă.

Ucis pentru conducere în timp ce este surd. În Carolina de Nord, un soldat de stat a împușcat și l-a ucis pe Daniel K. Harris, în vârstă de 29 de ani, care era surd, după ce, inițial, Harris nu a reușit să se prindă în timpul unui stop rutier.

Omorât pentru că a rămas fără adăpost. Poliția din Los Angeles a împușcat un bărbat fără adăpost neînarmat după ce nu a reușit să oprească călăritul bicicletei sale și apoi a procedat să fugă de la poliție.

A fost ucis pentru a marca un sabot. John Wrana, un veteran al celui de-al doilea război mondial, în vârstă de 95 de ani, locuia într-un centru de locuit asistat, a folosit un mers pentru a se deplasa, și a fost împușcat și ucis de polițiștii care au confundat saboțelul în mână pentru o machetă lungă de 2 metri și a tras mai multe runde de beanbag dintr-o pușcă la distanță apropiată.

Ați ucis pentru că mașina dvs. a fost prăbușită pe drum. Terence Crutcher, neînarmat și negru, a fost împușcat și ucis de poliția din Oklahoma după ce mașina sa s-a stricat pe marginea drumului. Crutcher a fost împușcat în spate în timp ce se îndrepta spre mașina lui cu mâinile în sus .

A fost ucis pentru a ține un furtun de grădină. Poliția din California a primit ordin să plătească 6,5 milioane de dolari după ce a deschis focul asupra unui bărbat care ținea un furtun de grădină , crezând că este o armă. Douglas Zerby a fost împușcat de 12 ori și pronunțat mort la fața locului.

Omorât pentru a suna la 911. Justine Damond, o instructoare de yoga în vârstă de 40 de ani, a fost împușcată și ucisă de poliția Minneapolis , presupus pentru că au fost uimiți de un zgomot puternic în apropiere, în timp ce se apropia de mașina lor de patrulare. Damond, îmbrăcat în pijamale, sunase la 911 pentru a raporta un posibil atentat în vecinătatea ei.

Ucis pentru căutarea unui loc de parcare. Richard Ferretti, un bucătar în vârstă de 52 de ani, a fost împușcat și ucis de poliția din Philadelphia care a fost alertată să investigheze o rulotă Dodge purpuriu care conducea „suspect” prin cartier.

Împușcat de șapte ori pentru pipi în aer liber. Keivon Young, în vârstă de optsprezece ani, a fost împușcat de șapte ori de poliție din spate, în timp ce urina în aer liber . Tânărul tocmai își închise pantalonii când a auzit o agitație în spatele lui și apoi sa trezit lovit de o grindină de gloanțe de la doi polițiști sub acoperire. Se presupune că ofițerii l-au confundat pe Young – 5’4, „135 lbs”, și vinovat de nimic altceva decât să facă o scurgere în aer liber – pentru un suspect de crimă de 200 de metri înălțime, pe care l-au prins ulterior. Tânărul a fost acuzat de infracțiune care a rezistat arestării și două acuzații de agresare a unui ofițer de pace.

Asta se întâmplă pentru poliția din America, astăzi, oameni buni și doar se înrăutățește.

În fiecare dintre aceste scenarii, poliția ar fi putut recurge la tactici mai puțin letale.

Ei ar fi putut acționa cu rațiune și calcul în loc să reacționeze cu un instinct criminal.

Ei ar fi putut încerca să descarce și să dezamăgească orice „amenințare” percepută i-a determinat să se teamă de viața lor suficient pentru a reacționa cu forța letală.

În schimb, poliția a ales să rezolve fatal aceste întâlniri, folosindu-și pistolele asupra concetățenilor, vorbește despre ce este în neregulă cu poliția din America de azi, unde ofițerii de poliție sunt îmbrăcați în capcanele de război, găuriți în arta mortală a luptei și instruiți să privească „fiecare individ cu care interacționează ca o amenințare armată și fiecare situație ca o forță mortală în confruntare ”.

Amintiți-vă, la un ciocan, toată lumea arată ca un cui.

Cu toate acestea, după cum am subliniat în cartea mea Battlefield America: The War on the American People , „noi, poporul”, nu suntem doar ciocniți.

Suntem uciși, în stil de execuție.

Violența naște violența: până când vom începe să abordăm partea guvernului american în crearea, cultivarea și atingerea unei culturi a violenței, vom continua să fim o națiune plină de violență în casele noastre, în școlile noastre, pe străzile noastre și în afacerile noastre de stat , atât extern, cât și intern.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Abuzurile poliției
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

 1. „Nothing appears more surprising to those who consider human affairs with a philosophical eye, than the easiness with which the many are governed by the few; and the implicit submission, with which men resign their own sentiments and passions to those of their rulers.” – David Hume, Of the First Principles of Government, 1768
  A group of American journalists were hosting a visit to the U.S. of some of their Soviet counterparts. Americans expected their guests to express unbridled envy at the professional liberties they enjoyed in the Land of the Free Press. One of the Russian scribes was indeed compelled to express his unabashed ‘admiration’ to his hosts…in particular, for the „far superior quality” of American „propaganda”: „It’s very simple: in Soviet Union, we don’t believe our propaganda. In America, you actually believe yours!”
  https://www.sott.net/article/419213-Inside-The-Submissive-Void-Propaganda-Censorship-Power-And-Control

 2. Trump ameninta China jucandu-se cu degetele pe butonul rosu de la valiza nucleara!
  Trump: ”Aş putea declara urgenţă naţională. Cred că atunci când fură şi iau, şi furtul de proprietate intelectuală, oricât între 300 de miliarde de dolari şi 500 de miliarde de dolari pe an, şi când avem o pierdere totală de aproape 1.000 de miliarde de dolari pe an… în multe privinţe asta este o urgenţă”
  ”Am îndoieli despre orice”
  https://incont.stirileprotv.ro/international/trump-socheaza-din-nou-pietele-as-putea-declara-urgenta-nationala-cand-se-fura-oricat-intre-300-mld-si.html

 3. Se pune de razboi in Orientul Mijlociu!
  “Iranul nu are niciun spaţiu operativ”, a afirmat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, “trupele noastre sunt gata să înfrunte Iranul sau aliaţii săi în orice scenariu posibil”. Forţele israeliene din nordul ţării au fost în stare de alertă maximă, iar sistemul de interceptare Iron Dome a fost întărit cu noi baterii anti-rachetă.
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23330955-repubblica-liban-razboiul-dronelor.htm
  Hezbollahul ameninţă Israelul cu represalii după un atac cu drone în Liban
  ‘Ceea ce s-a întâmplat (sâmbătă seara) este un atac cu drone kamikaze împotriva unei ţinte la periferia de sud a Beirutului’
  ‘Din această noapte, pregătiţi-vă şi aşteptaţi-ne într-o zi, două, trei, patru’, a ameninţat liderul Hezbollah.’
  https://www.stiripesurse.ro/hezbollahul-ameninta-israelul-cu-represalii-dupa-un-atac-cu-drone-in-liban_1377749.html
  Lebanon’s President Announces Israeli Attacks Are „Declaration Of War” after pro-Iran allies in Lebanon, Syria and Iraq were all hit in suspected Israeli strikes in the space of less than 24 hours, signalling a new aggression out of Tel Aviv and willingness to risk yet another major Middle East war. Arab capitals are now alerting their armed forces to be on a war footing.
  https://www.zerohedge.com/news/2019-08-26/lebanons-president-aoun-israeli-attacks-are-declaration-war

  1. Secretarul de Stat al SUA Mike Pompeo a exprimat sprijinul Washingtonului pentru dreptul Israelului de a se apăra de ameninţarea reprezentată de Garda revoluţionară a Iranului
   https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/08/25/atacuri-israeliene-in-siria-mike-pompeo-isi-exprima-sprijinul-pentru-dreptul-israelului-de-a-se-apara–359936
   Trump la G7: ‘Am avut o mare unitate, chiar şi în privinţa Iranului. S-au făcut multe progrese în ce priveşte Iranul’, a declarat Trump, subliniind că acest lucru este valabil pentru ‘toate cele şapte ţări’.
   https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/08/26/mare-unitate-la-summitul-g7-in-privinta-iranului-afirma-trump–360073
   Erdogan, i-a spus vineri omologului rus, Vladimir Putin, că atacurile armatei siriene în nord-vestul Siriei au cauzat o criză umanitară şi au ameninţat securitatea naţională a Turciei
   Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni că ofensiva Guvernului sirian sprijinită de Rusia în Idlib nu a încălcat vreun acord cu Turcia
   https://a1.ro/news/extern/rusia-ofensiva-siriana-nu-a-incalcat-acordurile-cu-turcia-id900209.html

 4. Globalizarea are calea deschisa: Patriotismul nu mai face parte din valorile milenialilor si generatiei Z
  Americans Under The Age Of 39 Have Completely Different Values Than The Generations That Came Before Them
  Among people 55 and older, for example, nearly 80% said patriotism was very important, compared with 42% of those ages 18-38—the millennial generation and older members of Gen-Z.
  https://www.zerohedge.com/news/2019-08-26/americans-under-age-39-have-completely-different-values-generations-came-them

 5. Erdogan merge la Putin, iar Bolton si Şoigu fac ultimele negocieri dinainte de razboi cu conducatorii din Moldova, Ucraina si Belarus
  Erdoğan se va afla pe 27 august într-o vizită de lucru în Rusia si va participa și la deschiderea Expoziției internaționale aerospațiale MAKS-2019
  https://www.trt.net.tr/romana/politic/2019/08/26/erdogan-va-pleca-maine-in-rusia-1258677
  Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională efectuează un turneu în Ucraina, Belarus și Republica Moldova
  ‘Consilierul Bolton este aici pentru a sublinia sprijinul american pentru suveranitatea Ucrainei, integritatea ei teritorială şi calea euroatlantică. El aşteaptă cu nerăbdare întâlniri fructuoase cu oficialii ucraineni’, notează Ambasada SUA din Kiev.
  Maia Sandu a anunţat că John Bolton va efectua la 29 august o vizită în Republica Moldova.
  https://www.stiripesurse.ro/consilierul-presedintelui-sua-pentru-securitate-nationala-efectueaza-un-turneu-in-ucraina-belarus-i-republica-moldova_1378065.html
  După ce a scris istorie ca primul ministru al Apărării din Rusia care merge Republica Moldova, Serghei Şoigu, plănuieşte o revenire la Chişinău într-o vizită oficială
  Serghei Șoigu a propus în cadrul vizitei sale din 24 august semnarea unui acord de cooperare între Ministerele Apărării Republicii Moldova și Rusiei pentru o perioadă de trei ani
  https://www.b1.ro/stiri/externe/dupa-ce-a-scris-istorie-ca-primul-ministru-al-apararii-din-rusia-care-merge-republica-moldova-serghei-soigu-planuieste-o-revenire-la-chisinau-intr-o-vizita-oficiala-292079.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.