X

Muntele Athos: Slujire cu schismaticii ucrainieni la Mănăstirea Xenofont

Schismaticii Ucrainei sărbătoresc o altă victorie asupra Sfântului Munte. Publicația este în ucraineană pe site-ul schismaticilor ucraineni, de aceea mă voi limita la puține cuvinte.

Menționează că pe 9 august, zi de cinstire a Sf. Pantelimon (calendarul vechi), un grup de pelerini ai „episcopiei” de Rivne şi Ostro împreună cu „clerici” au participat la Sf. Liturghie a Sf. Mănăstiri Xenofont oficiată de Egumenul mănăstirii, Alexie. Împreună cu frăția mănăstirii a participat şi un „cleric” al „episcopiei” de Lviv.

Publicația menționează că Egumenul a felicitat ucrainenii pentru primirea „Tomosului de Autocefalie” şi i-a asigurat că monahii Sfântului Munte se roagă pentru Ucraina. De asemenea, şi-a exprimat respectul şi evlavia lui către „binecuvântatul mitropolit al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, Epifanie”.

Egumenul Sf. Mănăstiri Xenofont, Alexie, a arătat de la bun început în modul cel mai clar pozițiile sale cu privire la problema ucraineană. A participat personal la întronizarea schismaticului Epifanie.

De atunci, nu a existat reprezentanți oficiali ai ucrainenilor schismatici care să nu fi vizitat şi slujit la Xenofont. Şi nu sunt menționați pelerinii schismatici ucraineni care cutreieră Sf. Munte zilnic şi sunt acceptați la Sfintele Liturghii, Sf. Împărtăşanie, închinare la Sf. Moaşte, pomeniri etc. de către cunoscutele mănăstiri care susțin intruziunea necanonică a Patriarhiei Constantinopolului în Ucraina.

Este trist, dar constituie o lecție de viață şi un exemplu de evitat pentru noi toți.
Egumenul Sf. Mănăstiri Xenofont, Alexie, a intrat într-o pantă periculoasă din care foarte greu va putea să scape. Rolul său de acum încolo va fi să îi întărească pe ucrainenii schismatici cu „aer aghioritic” ca să atragă la schismă cât mai mulți ortodocşi.

De unde să fi ştiut şi de unde să-şi fi imaginat în ziua în care a hotarât să devină monah că la bătrânețile lui va deveni cel mai bun colaborator al unor uniați, caterisiți şi autohirotonisiți schismatici şi că va lucra atât de hotărât pentru nedreptatate şi pentru separarea ortodocşilor.
Sfârşit creştinesc vieții noastre!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Ce cădere mai mare vreți?! Nu mai așteptați Mântuirea de la „cei mari” („episcopi și călugări”) ci de la cei mici, preoți și mireni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.