X

Începe măcelul: Ministrul Sănătății obligă toate spitalele județene să aibă centru de prelevare de organe

Image result for sorina pintea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi, la Bistrita, ca fiecare spital judetean din tara va fi obligat, incepand cu data de 15 septembrie, sa aiba un centru de prelevare de organe.

Ministrul a precizat ca in ultima saptamana au existat patru cazuri de prelevare de organe in tara, intre care si a unui cord care a ajuns la un tanar din Germania.

“In ultima saptamana, au fost patru prelevari. A fost emotionant pentru mine, pentru ca au fost prelevari de ficat, rinichi, astea sunt uzuale, dar a fost prelevarea unui cord de la un copil de 16 ani, care, din pacate, a plecat din tara pentru ca nu am avut pacient compatibil.

Spun, din pacate, pentru ca ma gandesc la pacientii din Romania, dar aceasta inima bate in pieptul unui tanar de 17 ani din Germania, deci colaborarea cu Eurotransplant este din ce in ce mai puternica.

De aceea, impreuna cu domnul director Radu Zamfir de la Agentia Nationala de Transplant, am luat decizia de a implementa obligativitatea existentei unui centru de prelevare la nivelul fiecarui spital judetean, pentru ca avem terapii intensive, avem dotari la marea majoritate a spitalelor, este cazul sa incepem sa lucram.

Programul national de transplant a fost restructurat, exista posibilitatea de a stimula financiar pe cei care sunt implicati efectiv si este cazul sa ne gandim la pacientii care asteapta aceste organe”, a spus Pintea, adaugand ca termenul de la care va intra in vigoare aceasta obligativitate este 15 septembrie.

Intrebata daca va fi derulata si o campanie publica de sustinere a prelevarii de organe, Sorina Pintea a spus ca deja s-a inceput acest lucru si crede ca lucrurile se vor schimba odata cu existenta unui centru de prelevare in fiecare judet.

“O campanie impreuna cu asociatiile de pacienti si cu media, noi spunem ca, timid, am inceput, dar, in momentul in care vom da acesti indicatori, obligativitate, atunci lucrurile cred ca se vor schimba”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

Sorina Pintea a participat, joi, la inaugurarea sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, care a fost extinsa si modernizata in urma unui proiect demarat in august 2018 si care a beneficiat de o finantare de aproximativ 14 milioane lei, de la Ministerul Sanatatii si de la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

24 comentarii

  1. Eu zic sa judecam lucid problema si sa nu cadem in paranoia. Recoltarea de organe in vederea transplantului este un lucru acceptat de Biserica Ortodoxa. Desigur exista niste reguli stricte in aceste cazuri , reglementate in spiritul respectarii vietii si a demnitatii umane. Cine crede altfel s-a uitat la prea multe filme americane. Pentru cine doreste o lectura pertinenta si exacta recomand Ierotheos Vlachos “Bioetica si bioteologie”.

    1. BOR se supune de mult legilor lumești. Recomandă vaccinurile, actele cu cip, deci nu e nicio mirare ca mai recomanda si transplantul, dar poate nu cu organe prelevate de la persoane aflate in moarte cerebrala

        1. Se vede ca ai lipsit de la lectia cu redefinirea mortii. Vezi te rog ce este moartea in acceptiune ortodoxa (despartirea sufletului de trup) si vezi cate variante au mai aparut dupa aceea.

          Transplantul este folositor atat timp cat ajuta pe cineva cu acordul si mai ales fara sa afecteze viata donatorului (organe pereche in general). Mare lucru sa dai cuiva un ochi, un rinichi etc. Dar sa omori ca sa-l ciopartesti …. e crima.

          Cred ca BOR este datoare sa detalieze acordul astfel incat sa nu mai existe confuzii. Sau poate ca tocmai asta se si doreste ….

          1. Ar fi bine sa publicati un articol pe tema scalviei moderne, ca lumea nu intelege ca este un fenomen la scara globala care ne afecteaza si pe noi in diverse moduri!

            Modern Slave Trade Trapping African Migrants
            650,000 men and women have crossed the Sahara over the past five years dreaming of a better life in Europe.
            https://time.com/longform/african-slave-trade/

            Organizatia Internationala a Muncii: 40 milioane de sclavi adulti si 152 milioane de copii!
            40 million in modern slavery and 152 million in child labour around the world
            http://www.ilo.org/global/about-the-ilo/newsroom/news/WCMS_574717/lang–en/index.htm

            Vietnamese gangs are using UK nail bars to traffic women
            https://inews.co.uk/news/health/modern-slavery-nail-bars-women-arrested-government-crackdown/

          2. Mulțam de sugestie, dar e greu cu traducătorii, pentru a mai face si analize. Incercam sa acoperim stirile zilnice.

          3. Al Jazeera spune ca cei mai multi sclavi din UK sunt ROMANI!!
            BRITAIN’S BIG BUSINESS: THE MODERN SLAVERY TRAP
            Al Jazeera found workers claiming to work 12 and 13-hour days for less than half the legal minimum wage. They say they often had no breaks and were charged at least a day’s pay for squalid accommodation in shabby containers on the site.
            Most of the workers are Romanian and speak little or no English. At least one of them claimed that the car wash boss took his travel documents from him, while others spoke of having their pay withheld as a fine for causing minor damages.
            Workers who had accidentally damaged cars said their boss had deducted hundreds of pounds from their wages, leaving them earning nothing for weeks on end. Another worker had to pay a huge sum for breaking the wheels of a vacuum cleaner.
            85 % of the FTSE 100 and other leading companies do not address the Modern Slavery Act prominently, and nearly half make no mention of slavery at all on their websites. Out of 20 other large companies surveyed, only two acknowledged the Act.
            “We’ve got a Modern Slavery Act; we’ve got regulations saying we want transparency in supply chains. So people can’t say they don’t know anymore.”
            “The reputational damage to companies who fail to see the obvious will be long-lasting,” Hyland adds.
            https://interactive.aljazeera.com/aje/2016/uk-slavery-sex-slave-smuggling-investigation/index.html

          4. Iata mai multe articole in limba romana, din acest an, despre sclavii romani:
            10 iulie 2019
            Sclavie cu români plecaţi în Spania, la culesul usturoiului
            Garda civilă a eliberat opt lucrători sezonieri români care trăiau în semi-sclavie în provincia Albacete
            https://evz.ro/sclavie-cu-romani-plecati-in-spania-la-culesul-usturoiului.html
            22.06.2019
            Trei fraţi din Vrancea au ţinut în sclavie zeci de români în Londra si au obținut câștiguri de peste 1,2 milioane de lire de pe urma victimelor
            https://observator.tv/extern/frati-vrancea-sclavie-romani-marea-britanie-pedeapsa-297156.html
            8 feb. 2019
            O rețea de interlopi obliga peste 400 de imigranți români și africani să lucreze ca niște sclavi în ferme agricole din Italia
            https://stirileprotv.ro/stiri/international/romani-tinuti-ca-sclavii-in-italia-platiti-cu-1-2-euro-sa-voteze-in-alegerile-locale.html
            20.09.2018
            Cetăţenii noştri sunt cel mai numeros grup de imigranţi din Marea Britanie, surclasându-i pe irlandezi şi indieni.
            Roxana, sau Roxy, după cum i se spune, are o diplomă de masterat în ingineria agricolă și a venit prima dată în Marea Britanie pentru aventură.
            Lucrează la recoltat într-o fermă de fructe de pădure din Kent din 2010 si spune: „Ne urăsc. În supermarket vezi cum te privesc când te aud că vorbeşti limba română, aşa că e mai bine să taci”. “Britanicii spun că nu sunt rasiști, dar cred că suntem aici ca sclavi doar pentru că facem muncile pe care ei nu le fac și ne tratează ca atare. Nu vorbesc despre mine sau despre cei de la fermă, ci de oameni în general”, a explicat Roxy.
            https://ro.sputnik.md/diaspora/20180920/21985739/romani-marea-britanie-atitudine-sclavi.html

    2. Prima transplantul e pacat daca donatorul moare ,cat timp inima bate omul are suflet . In al doilea rand medici nu mai au interesul sa salveze pacienti saraci sau cu o stare de sanatate rea ci ii vad ca si donatori adica piese de schimb . Oare de ce s au facut analize gratis pt a vedea starea de sanate a cetatenilor cand nu au bani pt tratamente sau poate cautau sa si faca o baza de date pt piese de schimb …

  2. Dancila si “surorile” feministe vor sa exporte si organe de sclavi. Ce-ar fi sa le exportam noi pe ele, pe gratis, cui le primeste?

  3. Dancila si surorile speră să încaseze 1 milion de euro daca aduc inca 10.000 muncitori asiatici în România
    In comparație cu aceeași perioadă a anului 2018, când au fost eliberate 4091 avize de muncă/detașare, se observă o creștere cu 165% a numărului de avize de muncă/detașare eliberate.
    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23326905-document-autoritatile-vor-mai-multi-muncitori-asiatici-romania-inca-10-000-statul-spera-incaseze-1-milion-euro.htm

    Dancila si surorile au doua variante: ori se duc la export, ori se duc la manastire!

  4. Nu zic ca e usor,cand ai pe cineva drag,dar nu ii amâna mântuirea,Dumnezeu stie de ce ia la El un suflet,atata timp cat inima nu bate este declarat mort,cand organele sunt încă în viață,omul este viu,deci prelevarea de organe egal crima cu acordul pacientului sau sinucidere voită

  5. Titlul corectat:

    Ministrul Morții obligă toate spitalele județene să aibă centru de prelevare de organe pentru bogați si export.

  6. Cotoroanta buna de gura se face ca nu a auzit ca pacientii platitori de taxe la gaura neagra “asigurari de sanitate “asteapta cu lunile o consultatie sau un tratament ,iar spitalele romanesti sunt adevarate uzine ale mortii ,vezi cazul Sapoca.Asta o doare pe babaciune,sa indeplineasca obsesiile mafiei globalist-sorosiste .Prevaleaza organe,in timp ce oamenii mor in spitale de la o perfuzie.Mengele nu a fost singurul nenorocit.

  7. Cei fara bani, saracii, sa se pregateasca  sa renunte la viata in cazul in care vor suferi un accident si vor ajunge pe mainile macelarilor din spitale !
    Aste se intampla cand institutiile statului sant ocupate de alogeni, de straini de neam…si ne lasam inselati de “valorile” occidentului iudeomason…daca nu reusesc sa ne alunge pe toti din tara noastra, daca nu resesc sa ne extermine prin retelele de crima organizata si trafic de persoane, ne  decimeaza, ne extermina la propriu…iar acesta crima se numeste donare de organe-moarte cerebrala, pentru a favoriza un bogat cu bani, un strain de neam, pentru a mai trai cativa ani ticalosi in plus cu pretul vietii unui sarac, cu pretul exterminarii unui popor asuprit si batjocorit de alogeni !

  8. https://razboiulinformational.ro/site/2019/08/arcul-de-triumf-desacralizat/

    “Suntem informaţi cu profundă durere că Arcul de Triumf a fost profanat de o expoziţie obscenă (care ar trebui interzisă minorilor). Pereţi interiori ai monumentului clasa A au fost umpluţi cu postare vulgare de stencil ce transmit mesaje bizare fără legătură cu uriaşul sacrificiul căruia monumentul îi este închinat. Astfel avem: o poză cu o fetiţă care ţine în braţe o bombă, doi poliţişti englezi care se sărută pasional (franţuzeşte), un Cristos pe cruce care ține nişte pungi de cadouri, Fecioara Maria care hrăneşte pruncul cu o sticlă de otravă, o femeie însărcinată cu cap de maimuţă.
     Am primit informația că s-au făcut presiuni considerabile asupra primăriei capitalei prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe special pentru a se obţine special Arcul de Triumf. În spatele povesti stau persoane din statul Turc care nu au mai putut să construiască Mega Moscheea”.

    Inca o dovada a faptului ca santem ocupati de alogeni, de minoritari, care-si bat joc de noi, de poporul nostru, de credinta noastra, de jertfa stramosilor nostri, si de istoria noastra !!!

  9. Ieromonah Martirie Paduraru:

    Iata cum Milostivul Dumnezeu este hulit si batjocorit pentru preamarea Sa iubire de oameni, fiind inlocuit cu stapanul veacului intunericului, cel ce neizbutind odinioara sa fie ‘dumnezeu’ se strecoara astazi bland, duios, si compatimitor in sufletele ateilor ‘religiosi’, apostatilor ‘crestini’ si nihilistilor ‘ortodocsi’ care cred in mincinoasele fagaduinte numite: pace, dragoste, libertate, toleranta, reconciliere, liniste, bucurie, fericire, dezvoltare, confort, progres, cultura sau arta. Acest ‘dumnezeu’ al falsei dumnezeiri, anti-dumnezeiesc, anti-evanghelic, anti-ortodox, sfideaza Predania si invataturile Sfantilor Parinti, inlatura din vietuirea crestinilor dogmele si canoanele Bisericii lui Hristos.

    Unui astfel de anti-dumnezeu i se inchina astazi omenirea, in numele lui se organizeaza intrunirile ecumeniste, de la el cersesc mantuirea crestinii si doresc pacea paganii.

    Acestia sunt arhitectii ecumenisti ai ‘valorilor comune’ in care zeii si dumnezeii isi dau mana spre faurirea ‘noii constiinte religioase’ ce se ingrijeste ca in viitor omul sa se izbaveasca de ‘pacatul nefericirii’, pricinuit de ‘fatalismul’ vietuirii in dreapta Credinta Ortodoxa. Marea adunare a falsului ‘dumnezeu’ cere jertfe, iar acestea nu sunt doar ‘fiii pierzarii’, eretici, pagani, evrei, ci in primul rand ortodocsii crestini partasi gandirii liberale, integriste, invitati sa piara dandu-si sufletul pentru balaurul antihristic camuflat in ‘binele public’ si‘fericirea comuna’.

    Dezbinati de Biserica sunt toti cei ce cugeta osebit de Sfintii Bisericii, cei ce inlocuiesc dreptatea si adevarul cu ‘comuniunea si unitatea’, cei ce sacrifica ‘reconcilierii’ dogmele si canoanele, punand ‘binele comun’ mai presus de jertfirea pentru dreapta credinta. De aceste pacate au fugit in trecut adevaratii crestini, impotriva lor au grait si au marturisit Mucenicii, impotriva lor au vietuit Cuviosii, cu acestia au avut de luptat Sfintii, impotriva lor se cuvine sa vietuiasca si sa graiasca adevaratii crestini de astazi.

  10. Asta mai lipsea sistemului nostru de sanatate care e bolnav grav de mita, o lege din asta cu transplantul si nu o sa mai vrea nimeni sa fie internat in Romania. Toti or sa prefere Ungaria si pt cea mai banala interventie. Mai bine ar face un transplant de mentalitatea corectitudinii din Germania catre Romania. Nici in Africa nu cred ca stau copiii saraci cu mana intinsa si cu ochii scursi cum stau asistentele si infirmierele la noi, personal carora li s-a dublat salariile si traiesc mult mai bine ca alti cetateni. Bat-o vina de mentalitate romaneasca. Doamna ministru, de urgenta un transplant de mentalitate, de creier pt oamenii din domeniul pe care-l conduceti, va rog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button