X

Luxemburg ar putea legaliza producția și consumul de canabis în scop recreațional 

Luxemburgul îşi propune să legalizeze producţia şi consumul de canabis în scop recreaţional şi încearcă să convingă şi celelalte ţări europene să procedeze la fel, scrie Politico.

Într-un interviu acordat Politico, ministrul Sănătăţii din Luxemburg spune că pregăteşte un proiect de lege în acest sens. Proiectul de lege respectiv va fi prezentat în Parlament la toamnă şi ar putea fi adoptat în cel mult doi ani.

Astfel, Luxemburgul ar putea deveni prima ţară din Europa care legalizează producţia şi consumul de canabis în scop recreaţional. În prezent, Luxemburgul permite folosirea canabisului în scop medicinal şi nu penalizează deţinerea unei cantităţi mici de acest drog uşor.

„Interzicerea unor produse nu a făcut decât ca acestea să fie mai atractive pentru tineri“, explică ministrul Etienne Schneider.

Proiectul de lege prevede reglementarea producţiei, distribuţiei şi vânzării. O interdicţie ar putea fi impusă nerezidenţilor, în scopul de a descuraja turismul de droguri.

Luxemburgul ar urma astfel exemplul altor două ţări, şi anume Uruguay şi Canada.

Citiți și: În România se dorește legalizarea canabisului medicinal

loading...
Categorii
Droguri
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. 22.03.2019
  La discuțiile comisiei despre canabisul medicinal, Ministerul Sănătății a invitat doar doi reprezentanți ai pacienților, dar trei persoane venite să susțină interesele unei firme public-private din Israel, care au spus că au un ”buget nelimitat” cu sprijinul guvernului de la Tel Aviv.
  https://www.libertatea.ro/stiri/de-ce-se-grabeste-guvernul-dancila-sa-legalizeze-canabisul-medicinal-2580950

  15.05.2019
  Sorina Pintea: ‘Până la sfârşitul anului vreau să putem introduce utilizarea cannabisului în scop medicinal’
  https://www.stiripesurse.ro/sorina-pintea-anun-a-primul-medicament-cu-cannabis-pana-la-sfarsitul-anului-vreau-sa-putem-introdu_1349894.html

  10 iulie 2019
  Sorina Pintea, a mai studiat problema si s-a razgandit: nu este de acord cu proiectul de lege privind utilizarea cannabisului în România.
  https://www.libertatea.ro/stiri/sorina-pintea-nu-vrea-legea-cannabisului-argumentele-ministrului-sanatatii-2692452

  Sa vedem cat o va mai tine Dancila pe Sorina Pintea, avand in vedere ca-i strica prietenia cu sponsorii israelieni.

 2. Nu trebuie sa ne mai mire nimic,cand auzim astfel de știri,sa ne rugăm ca Dumnezeu sa ne dea putere sa rămânem verticali,Maica Domnului să ne ocrotească. Inseamna ca vremurile sunt tot mai aproape

 3. Să nu uităm esențialul. E vorba de canabis modificat genetic, chiar dacă nu se vorbește despre asta. Pe ăsta vor să-l legalizeze și să-l comercializeze în toată lumea. Ăsta va îmbolnăvi lumea, inclusiv canabisul folosit în scopuri medicinale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.