X

[VIDEO] La schimb cu gazele din Marea Neagră, SUA vor mări numărul militarilor americani în România

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că în discuția cu Donald Trump a fost abordată și tema întăririi efectivelor militare americane în România, precizând că șeful de stat american a fost foarte interesat de această chestiune.

„Da, am discutat această chestiune (întărirea efectivelor americane în România -n.r.), am adus-o în discuție și am arătat disponibiltatea României de a găzdui contingente mai mari americane și președintele Trump a fost foarte deschis, iar cu secretarul Apărării am rămas noi doi că vom continua discuția foarte aplicată și mult mai tehnică pentru a vedea foarte concret unde se poate realiza așa ceva fiindcă nu avem nevoie doar așa generic de o mărire a numărului, ci vrem să avem mai mulți militari de exemplu în Brigada multinațională, în comandamentul regional pe care dorim să-l facem, în poliția aeriană și multe alte lucruri foarte concrete care, cu siguranță, le voi discuta cu proxima ocazie”, a declarat Klaus Iohannis.

Chestionat și dacă a primit un răspuns din partea șefului de stat american, Iohannis a răspuns pozitiv.

„(Președintele Trump -n.r.) este foarte interesat și tema va fi urmărită în continuare de secretarul Apărării și aprofundată”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
anti-România
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

 1. Poza este mai importanta decat textul. Cine sunt cei doi apropiati ai lui Adrian Nastase care il incadreaza pe Iohannis?!
  Bogdan Aurescu – omul care a adus Romaniei gazele de langa Insula Serpilor:
  În 2003 și-a luat doctoratul în drept cu o teză despre suveranitate, pe care i-a coordonat-o Adrian Năstase. Între 2010 și 2011 a devenit negociator-șef al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă. Imediat după numirea sa în funcția de ministru de Externe în 2014, l-a invitat pe mentorul său Adrian Năstase, proaspăt ieșit de la închisoare unde ispășise 500 de zile pentru corupție, să-i lanseze cartea România și Curtea Internațională de Justiție încă netradusă în limba română (Romania and the International Court of Justice).
  https://moldova.europalibera.org/a/bogdan-aurescu-cine-este-%C8%99i-ce-a-f%C4%83cut-%C3%AEn-ultimii-15-de-ani/29999456.html
  George Maior – SRI:
  „Maior trebuia schimbat încă din luna aprilie, după ce a apărut raportul comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, prin care s-a arătat cum acesta folosea binomul SRI-DNA ca o maciucă pentru eliminarea adversarilor politici. Însă, este menţinut în funcţie pentru a-i servi interesele lui Iohannis şi nu ale României” – Deputatul ALDE Andrei Gerea
  https://www.mediafax.ro/politic/deputat-alde-iohannis-nu-l-a-schimbat-pe-maior-din-functie-ca-ii-pregatea-vizita-electorala-in-sua-18294029
  Adrian Năstase s-a întâlnit cu strategul lui Trump în Aula Academiei Române si i-a dăruit lui Brad Parscale una dintre cărțile sale.
  https://www.antena3.ro/actualitate/adrian-nastase-s-a-intalnit-cu-strategul-lui-trump-ce-cadou-i-a-facut-lui-brad-parscale-513542.html
  Oare ce mesaj i-a scris Nastase pentru Trump in dedicatia de pe carte?
  „Lumea globalizată în care trăim se bazează tot mai mult pe existența „gușterilor” – indivizi care înghit pe nemestecate tot ce li se oferă ca informație. Internetul îi ajută. De aceea nu mai au nevoie să judece singuri.” – Adrian Nastase
  https://www.activenews.ro/stiri-politic/Adrian-Nastase-comenteaza-atacul-americanilor-din-Siria-Gusterii-inghit-orice-Presedintele-Trump-avea-nevoie-sa-arate-o-incordare-a-muschilor-cu-rusii-150317

 2. SUA a renuntat la exploatarea gazului din Marea Neagra pentru ca Rusia poate distruge in cateva minute platformele de exploatare, iar Trump vrea sa vanda gaz lichefiat american in Europa prin Grecia, iar Romgaz va lua o feliuta de 20%.
  19.08.2019
  Romgaz vrea să investească 12,5 milioane de euro pentru o participație de 20% în terminalul de gaze lichefiate din Alexandropolis, Grecia
  „de la acel terminal, fie faci swap, fie îl aduci prin conductă. Conducta dintre Grecia şi Bulgaria are exact acest scop şi ne va ajuta”
  https://financialintelligence.ro/romgaz-vrea-sa-investeasca-125-milioane-de-euro-pentru-o-participatie-de-20-in-terminalul-de-gaze-lichefiate-din-alexandropolis-grecia/
  LNG FSRU Alexandroupolis unit: U.S.A, Greece with common interest
  Following his visit to Alexandroupolis (NE Greece), U.S. Ambassador to Athens, Geoffrey Pyatt, who was in the area accompanied by the U.S. Consul. in Thessaloniki, Gregory Pfleger and executives of the US Embassy in Greece, including the Defense Representative, Captain Timothy Ketter, and Economic Affairs Adviser, William Laitine, sent a resounding message to all parties interested (in business and energy).
  https://balkaneu.com/lng-fsru-alexandroupolis-unit-u-s-a-greece-with-common-interest/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.