X

Escaladarea situației din Hong Kong: Arestarea unui funcționar consular britanic

Image result for china hong kong

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul de Externe britanic a comunicat marţi că încearcă să obţină informaţii suplimentare despre posibila arestare în China a unui funcţionar al consulatului Regatului Unit din Hong Kong, transmite Reuters, potrivit agerpres. 

„Suntem îngrijoraţi de relatările conform cărora un membru al echipei noastre a fost arestat în timp ce se întorcea de la Shenzhen în Hong Kong. Acordăm sprijin familiei şi încercăm să obţinem noi informaţii de la autorităţile din provincia Guangdong şi din Hong Kong”, a arătat un purtător de cuvânt din Beijing al Ministerului de Externe al Regatului Unit, într-o declaraţie transmisă prin e-mail.

Simon Cheng, angajat al consulatului britanic din Hong Kong, nu s-a prezentat la serviciu pe 9 august, după ce făcuse în ajun o vizită în Shenzhen, a relatat site-ul de ştiri HK01, care citează o discuţie cu partenera funcţionarului.

Consulatul nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta informaţiile.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Funcţionarul consulatului UK din Hong Kong a disparut din 9 august, dar MI6 a aflat abia dupa 10 zile ca a fost arestat in China? S-ar zice ca s-au dus tratative care au esuat. China da mesaje ferme catre SUA si UK sa nu se amestece in HK si sa nu se opuna Huawei ca se vor arde, iar SUA a devenit mai “concilianta”.

    Americanii fac un pas in spate in disputa cu Huawei.
    http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/huawei/sua-extind-permisiunea-ca-huawei-sa-cumpere-componente-de-la-companii-americane-1574168

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button