X

”Ieșim din Uniune”. Premierul Marii Britanii a anunțat abrogarea actului de aderare la UE

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, duminică, pe Twitter, că ministrul pentru Brexit, Steve Barclay, a semnat ordinul de abrogare a Actului din 1972 privind aderarea Marii Britanii la Uniunea Europeană.

”Ieșim din Uniunea Europeană pe 31 octombrie. Senarea acestui document însemnă că vom lua înapoi controlul asupra legilor noastre în ziua Brexitului.” – a scris pe Twitter premierul britanic.

La rândul său, ministrul pentru Brexit, Steve Barcley, a declarat după semnarea acestui document că
”este un semnal clar pentru oamenii din această țară că nu există punct de întoarcere – ieșim din UE așa cum am promis, pe 31 octombrie, indiferent de circumstanțe – punând în aplicare instrucțiunile care ni s-au dat în 2016”.

”Asta facem, punând în aplicare această abrogare. Acesta este un moment semnificativ în preluarea controlului asupra legilor noastre de la Bruxelles.” – a mai spus oficialul britanic, potrivit administrației din Downing Street.

Peste 100 de deputaţi îi cer lui Boris Johnson să recheme parlamentul din vacanţă pentru a dezbate problema Brexitului

Peste 100 de parlamentari britanici fac apel, într-o scrisoare publicată duminică, la premierul Boris Johnson să convoace imediat Parlamentul, în prezent în vacanţă, pentru a dezbate pe tema Brexitului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În contextul în care vacanţa de vară a Parlamentului se încheie oficial pe 3 septembrie, aceşti parlamentari doresc ca Johnson să-l recheme pentru ca acesta să activeze în permanenţă până la 31 octombrie, dată la care Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană.

Semnatarii scrisorii sunt adversari ai Brexitului, pe care doresc să îl blocheze.

″Ţara noastră este în pragul unei crize economice în timp ce noi ne îndreptăm spre un Brexit fără acord. Ne aflăm în faţa unei urgenţe naţionale şi parlamentul trebuie să fie convocat imediat”, scriu semnatarii scrisorii.

Boris Johnson este hotărât ca Marea Britanie să iasă din UE pe 31 octombrie, indiferent că va reuşi sau nu să renegocieze acordul încheiat între fostul premier Theresa May şi Bruxelles.

Jeremy Corbyn, lider al Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie, vrea să organizeze un vot de neîncredere în guvernul conservatorului Boris Johnson după revenirea parlamentului.

Corbyn speră că, dacă va reuşi să provoace căderea lui Boris Johnson, va deveni şef al guvernului interimar, iar apoi va încerca să obţină o nouă amânare a datei plecării din UE pentru a evita un Brexit fără acord, urmând să convoace apoi alegeri anticipate.

Guvernul lui Boris Johnson nu dispune decât de o majoritate de un vot în Parlament.

“Ceea ce ne trebuie este un guvern care să fie gata să negocieze cu Uniunea Europeană pentru a nu avea o ieşire catastrofală pe 31 octombrie”, iar guvernul condus de Boris Johnson ”în mod clar nu doreşte acest lucru”, a declarat Corbyn sâmbătă.

Totuşi, un sondaj YouGov arată că britanicii nu sunt favorabili în majoritate planurilor lui Jeremy Corbyn.

Potrivit acestui sondaj realizat joi şi vineri pe un eşantion reprezentativ de 1.968 de britanici, 48% preferă ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord decât să-l vadă pe Corbyn prim-ministru.

O proporţie de 35% dintre britanici preferă, dimpotrivă, ca Jeremy Corbyn să devină şef al guvernului şi să organizeze un nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE. În acelaşi timp, 17% dintre britanici nu se pronunţă asupra acestui aspect, potrivit sondajului.

loading...
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

 1. Boris Johnson says investigating ‘historic’ child abuse a waste of money
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=PoecWjknwis
  gigi giggio: Bringing monsters to justice is never a waste of money.
  Peter James: Covering up the the elites shenanigans, that’s what he means. Shameful man.
  Susan Hopkinson: Is that because he’s worried about his past?
  Jaysooria John: Boris Johnson: if you’re a paedophile and you haven’t been caught in so and so years, you’re in the clear.

 2. China il ameninta pe Boris cu „Ciocanul Galben” daca continua cu Brexit fără acord!
  ‘Operaţiunea Yellowhammer’: planurile secrete ale guvernului pentru a evita un colaps catastrofal în infrastructura ţării”
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-23320425-furie-downing-street-10-dupa-dezvaluirea-operatiunii-yellowhammer-boris-johnson-crede-fost-ministru-vrea-distruga-negocierile-liderii-tema-brexit.htm
  UK este la mana Chinei, care a investit in acolo 32% din totalul investitiilor din UE
  https://www.china-briefing.com/news/chinese-fdi-eu-top-4-economies/
  „Ciocanul Galben” sta sa loveasca banca HSBC
  HSBC Gets the Cold Shoulder in China
  Hong Kong’s biggest bank wasn’t included in a list of 18 lenders that will participate in pricing for a new loan prime rate that the People’s Bank of China will start releasing Tuesday. The roster includes foreign lenders Standard Chartered Plc and Citigroup Inc., which have smaller China businesses than HSBC.
  https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-08-19/hsbc-gets-cold-shoulder-in-china

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.