X

CHINA, la un pas de a porni războiul: Sute de tancuri sunt pregătite să treacă granița

hong kong

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Administraţia de la Beijing a avertizat, vineri, că armata chineză poate ajunge în doar zece minute în provincia autonomă Hong Kong, unde sunt programate noi proteste masive.

Sute de tancuri chineze sunt staţionate într-un stadion situat la doar şapte kilometri de limita administrativă dintre China continentală şi Hong Kong, situaţie care generează temeri privind o posibilă intervenţie chineză pentru reprimarea demonstraţiilor prodemocraţie. În ultimele două zile, mii de militari chinezi au efectuat exerciţii pe stadionul situat în Shenzhen.

“Stadionul din Shenzhen se află la 56 de kilometri de Aeroportul din Hong Kong; în plus, de aici, armata chineză poate ajunge în Hong Kong în zece minute”, a avertizat un departament al armatei chineze, conform site-ului britanic Metro.co.uk, citat de Mediafax.

Presa de stat de la Beijing a prezentat o serie de imagini cu vehiculele militare trimise în Shenzhen, sugerând că este posibilă o intervenţie pentru oprirea demonstraţiilor. “Nu se va repeta situaţia politică din iunie 1989”, a dat asigurări cotidianul de stat The Global Times, în ceea ce este o rară referire la reprimarea protestelor din Piaţa Tiananmen din Beijing, operaţiune soldată cu sute sau chiar mii de morţi.

Noi demonstraţii prodemocraţie sunt programate sâmbătă şi duminică în Hong Kong.

Administraţia Xi Jinping a sugerat că ar putea lansa o intervenţie militară pentru oprirea demonstraţiilor. Recent, preşedintele SUA, Donald Trump, a catalogat protestele din Hong Kong «revolte violente», sugerând că autorităţile din China ar avea dreptul de a gestiona cum vor situaţia. Ulterior, liderul de la Casa Albă a lansat un apel la dialog.

Demonstraţiile prodemocraţie din Hong Kong durează de peste două luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reţinuţi, iar mulţi sunt inculpaţi.

Protestele din Hong Kong prezintă “indicii privind terorism”, a acuzat Administraţia de la Beijing, intensificând criticile la adresa manifestaţiilor prodemocraţie. “Demonstraţiile radicale din Hong Kong au devenit frecvent extrem de periculoase, înregistrându-se atacuri la adresa poliţiei, lucru care constituie o infracţiune gravă şi conţine indicii privind terorism”, a declarat Yang Guang, purtătorul de cuvânt al Departamentului chinez pentru Afacerile provinciilor Hong Kong şi Macao. Săptămâna trecută, Yang Guang i-a avertizat pe organizatorii protestelor in Hong Kong “să nu se joace cu focul”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. “Donald Trump, a catalogat protestele din Hong Kong «revolte violente», sugerând că autorităţile din China ar avea dreptul de a gestiona cum vor situaţia.”

    De ce nu are Donald Trump sange in instalatie sa sustina revoltele prodemocratie?

    Nu asta fac americanii, distribuie generos democratie? Aaaa, e vorba de China, aha si trebuie schimbat discursul, ca altfel galbenii, pot sa parasuteze repede cate un soldat pentru fiecare cetatean american, sau poate chiar 2, caci oricati ar trimite, acasa tot multi raman.

  2. S-a vorbit foarte putin in presa noastra despre aceste proteste. Ele sunt cauzate de o lege care ofera Chinei dreptul la extradare si judecare in China continentala a celor acuzati din Hing Kong de coruptie sau dizidenta politica, in cazul in care Beijingul o cere.
    Ceeace ii face pe cei din Hong Kong circumspecti este faptul ca cei judecati si condamnati in China pentru fapte de coruptie sau dizidenta, sunt in general de negasit in inchisorile chineze. E ca si cum ar muri.
    Protestele sunt masive, nu sunt 10 august de la noi. Strazi intregi blocate de oameni. Organizatorii puteau sa spuna orice dar este fapt ca populatia din HK a rezonat si poate pe drept tinand cont de ceeace se stie ca se poate intampla in inchisorile chineze – tortura, crima pentru donatii de organe etc.
    Am auzit cum ca englezii puteau ft bine sa isi prelungeasca protectoratul in Hong Kong, nu erau obligati sa cedeze acest teritoriu can au facut-o. Dar ei au facut-o ca sa obtina sustinerea Beijing in anume cauze la ONU. Printre care si sustinerea cauzei islamice prietena politic si economic a UK. Este doar ce am auzit, daca stie cineva altceva as vrea sa aflu si eu care este adevarul.
    De suflet sunt de partea HK chiar daca nu imi doresc un razboi cu China, si banuiesc ca multi jurnalisti vestici se preocupa de aceasta cauza pentru a baga zazanie si rost de cearta cu chinezii.

    1. Coruptia este infloritoare in corporatiile din HK, asa ca s-au cam speriat si si-au trimis angajatii in strada, cum s-a mai vazut si pe la noi.

      Un exemplu este banca HSBC, HSBC (The Hongkong and Shanghai Banking Corporation) cea mai mare bancă din Europa în ceea ce privește capitalizarea, înființată în anul 1865 în Hong Kong și Shanghai. Iata marturia unui fost vicepresedinte al acestei banci:
      John Cruz Sr VP HSBC Bank- Hr 1
      https://www.youtube.com/watch?v=9f99xXC0p9o
      Comentarii:
      Simpli Smil: Wow! HSBC are laundering money, JP Morgan are transporting drugs, and politicians are taking bribe! History always repeat itself throughout mankind!!
      Milano: Hillary Clinton and James Comey are just pawns. The ones who own the major banks in the US and Europe are the real masterminds.
      Ramura: This is a MUST LISTEN interview with such shocking detail that it makes my head spin. It also depresses me as it is hard for me to imagine, with the corruption this systemic and protected by corrupt government and universally paid-off politicians, how it could EVER be cleaned up. Certainly not without crashing the entire global financial and politicial systems. I think I need to take my little dog on a walk now just to shake out my head in the sunshine.

      1. Titanicul se scufunda si sobolanii parasesc nava: toata conducerea HSBC si-a dat demisia, ca sa nu ajunga prin inchisori!

        Helen Wong, chief executive of Greater China at London-based HSBC, stepped down on Friday, according to internal emails seen by Caixin, marking the bank’s second high-level executive departure in a week
        https://www.caixinglobal.com/2019-08-12/hsbc-says-greater-china-chiefs-resignation-unconnected-with-huawei-probe-101450099.html
        HSBC’s CEO John Flint makes surprise departure after he took over as CEO in February 2018 after Stuart Gulliver’s retirement
        https://www.scmp.com/business/companies/article/3021404/hsbc-ceo-john-flint-steps-down-less-two-years-after-taking-top
        Corruption Inc: Former CEO of HSBC Holdings Plc’s Swiss private bank pleaded guilty to helping wealthy clients hide assets worth at least €1.6bn; admiited helping clients evade taxes. How different are the UK operations? Will UK investigate?
        https://twitter.com/premnsikka/status/1159192401057132547
        “Les gangsters de la finance”, le documentaire qui fustige les pratiques d’HSBC
        https://www.latribune.fr/economie/international/les-pratiques-d-hsbc-fustigees-dans-le-documentaire-les-gangsters-de-la-finance-761811.html

    2. Official corruption and public complacency towards it have a long and dishonourable history in Hong Kong. From the British colony’s mid-19th-century beginnings.
      Venality was hard-wired into Hong Kong’s DNA; the colony was “that kind of place” and either attracted, or swiftly created, “those sorts of people”. Nothing much has changed over time.
      Since the return to Chinese sovereignty in 1997, top-level pro­secutions for graft and misconduct in public office – one chief executive and one chief secretary have done prison time for venality – are widely believed to be the tip of the iceberg.
      https://www.scmp.com/magazines/post-magazine/short-reads/article/3009519/why-hong-kongs-culture-corruption-alive-and

  3. “Investitorii” care “administreaza” fondurile de pensii: HSBC a intrat in 2014 pe piaţa din România pentru a furniza servicii de administrare de portofolii de investiţii, inclusiv a celor deţinute de fondurile de pensii
    https://www.bancherul.ro/stire.php?id_stire=13137&titlu=banca-britanica-hsbc-intra-in-romania-prin-divizia-de-management-a-activelor
    HSBC îşi demite directorul executiv şi taie 4.000 de posturi
    https://www.bursa.ro/hsbc-isi-demite-directorul-executiv-si-taie-4000-de-posturi-08237730
    HSBC Bank UK Plc si HSBC Private Bank (UK) Limited NU VOR MAI OPERA în România, dacă Marea Britanie iese din UE FĂRĂ un acord
    https://www.b1.ro/stiri/economic/banci-uk-care-nu-vor-mai-opera-in-romania-262289.html

  4. HSBC a ajutat SUA impotriva Huawei, asa ca
    HSBC is no longer so special to Hong Kong
    HSBC played a key, but unwelcome, role in the United States’ attempt to extradite Chinese telecoms giant Huawei’s deputy chairwoman and chief financial officer, Sabrina Meng Wanzhou, who is also its founder’s daughter, for bank fraud and allegedly breaching sanctions against Iran. HSBC said it provided the information as demanded by the US Justice Department.
    https://www.scmp.com/comment/opinion/article/3022338/eyes-many-hsbc-no-longer-so-special-hong-kong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button