X

Poroșenko a vrut să transfere la schismatici toate bisericile în timpul legii marțiale

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko. Imagine: 24tv.ua

Fostul președinte al Ucrainei P.Poroșenko a dorit să transfere în jurisdicţia Fanarului biserici și mănăstiri ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene folosind legea marțială.

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroshenko, când se purtau tratativele cu privire la acordarea Tomosului, s-a angajat să transfere în jurisdicţia Patriarhiei din Constantinopol câteva zeci de biserici și mănăstiri ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice. Acest lucru a fost declarat de directorul Institutului de Analiză Politică și Studii Internaționale Serghei Tolstov în cadrul unei conferințe de presă din 12 august, transmite TIMES.com.ua.

Expertul consideră că Petro Poroșenko intenționa să captureze cu forță bisericile și mănăstirile Bisericii Ortodoxe Ucrainene sub pretextul stării de război.

„O parte dintre aceste obiecte, inclusiv Mănăstirea Florovska, aparţin Bisericii Ortodoxe Ucrainene și nu au nicio tangenţă formală cu proiectul lui Poroshenko. Deci, a fost vorba de pregătirea unor confiscări a acestor obiecte cu aplicarea violenţei”, a spus Serghei Tolstov.

În plus, politologul a subliniat că Patriarhia Constantinopolului în secolul al XVI-lea a deținut câteva mănăstiri și biserici de pe teritoriul Ucrainei. Ele toate au fost înregistrate ca stavropighii ale Fanarului și Bartolomeu a revendicat întoarcerea lor.

Politologul a menționat că Petro Poroșenko a dorit să implice forțele Serviciului de Securitate din Ucraina și forțele paramilitare în acapararea acestor lăcaşuri bisericești, „astfel încât, atunci când vor veni să ia ceva, nimeni nu aibă dorința de a se opune”.

Amintim că legea marțială a fost introdusă în Ucraina după evenimentele din 25 noiembrie 2018 în Strâmtoarea Kerci, când câteva nave ale marinei ucrainene au încercat să intre în Marea Azov. În loc de cele 60 de zile propuse de Poroșenko, Rada Supremă a votat să fie introdusă legea marțială pentru 30 de zile.

Recent UJOU a scris că, în opinia politologului Mihail Pogrebinski, este imposibilă protejarea drepturilor religioase în timpul acţiunii legii marțiale.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

 1. Off topic

  Vlad Iulian:
  „Din ce am vazut cu ochii mei pe Rahova, pedofilii sunt violati de alti detinuti frecvent dar aia care au omorat politisti sunt batuti de mascati / gardieni saptamanal.Li se intocmesc rapoarte pentru nimic si li se incalca in mod regulat drepturile. Sunt bagati in camere du dementi, unde au noroc daca prind 3-4 ore de somn / noapte iar daca fac scandal raman efectiv fara mancare cu zilele sau manaca resturi. In general sunt tratati fara mila cel putin in primii 10-12 ani. Zi de zi. Fix ca pedofilii. Asa simt gardienii ca isi protejeaza familiile. Dand un exemplu. Idem judecatorii si procurorii ca sa nu mai spun de organele de ancheta. Nu ma credeti ? Daca omori 2 oameni pe trecere, esti judecat in arest la domiciliu. Din ce se vede baietii si-au luat deja 30 de zile pentru cativa pumni si picioare. In astea 30 de zile vor fi batuti / umiliti si lasati aproape fara aer in celula. O sa declare orice numai sa fie lasati sa doarma. Vor fi dati exemplu din pacate…..”
  Sursa: https://adevarul.ro/locale/galati/politist-aflat-concediu-lovit-salbatic-cupumnii-picioarele-doi-indivizi-agresorii-i-ar-reprosat-modul-carepolitia-s-a-ocupat-cazul-caracal-1_5d53e8a4892c0bb0c687f50b/comment/2655538.html

  P.S. Aduceți-vă aminte de Ionel Lepa, cel „sinucis” în închisoare.
  Pe noi, cetățenii simpli, oamenii Sistemului nu prea ne protejează, dar dacă se atinge cineva de unul de-al lor, e jale!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button