X

Caz cutremurător în Anglia: Tafida Raqeeb, o fetiță de cinci ani, condamnată la moarte de medicii care o țin forțat în spital, deși ar avea șanse de vindecare în Italia

UPDATE: Luni, 9 septembrie, va avea loc o audiere la Înalta Curte din Marea Britanie pentru a decide dacă va elibera Tafida pentru tratament sau îi va pune capăt vieții. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tafida Raqeeb collapsed at her home in east London in February after suffering a ruptured blood vessel

Familia dorește să-și ducă copilul în Italia, unde medicii spun că își poate reveni din comă, în care se află de șase luni.

Familia a cerut ajutorul publicului, după ce medicii britanici au spus că ar trebui să i se permită să moară. Părinții speră să o ducă pe fiica lor grav bolnavă în Italia pentru tratament.

Mohammed Raqeeb și Shelina Begum spun că fiica lor, Tafida Raqeeb, mai poate lupta, în ciuda faptului că se află în comă de când un vas de sânge i s-a spart în creier, în februarie, anul acesta. Însă au nevoie de permisiunea unui judecător al Înaltei Curți, înainte de a putea transfera copilul de la Royal London Hospital la Spitalul de copii Gaslini din Genova, Italia.

Medicii de acolo spun că, printr-un tratament adecvat, ar putea să-și revină în câteva luni.

Acum, domnul Raqeeb, de 45 de ani și doamna Begum, 39 de ani, au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi facturile, biletele de zbor și tratamentul din Italia. Ei spun că au nevoie de 400.000 de lire sterline.

Într-o pledoarie emoțională scrisă pe o pagină GoFundMe, perechea spune că Tafida poate deschide și închide ochii, mișcă unele membre și reacționează la durere:

„Nu moare”, scriu ei, „nu este creier mort și nici nu are alte afecțiuni medicale sau genetice care stau la bază.

Cuplul, din Newham, estul Londrei, adaugă:

„În prezent, ea prezintă semne de recuperare treptată, dar foarte încurajatoare. O echipă din Spitalul Regal din Londra, unde este internată, a decis, totuși, că ar fi în „interesul său să-și încheie viața. Noi, părinții ei, nu suntem de acord.

Avem nevoie disperată de fonduri pentru a face față costurilor necesare, care vor duce la zeci de mii de lire sterline. În cazul în care vom reuși, va trebui să găsim, de asemenea, 20.000 de lire sterline pentru a plăti transportul lui Tafida în Italia și aproximativ 100.000 de lire sterline pentru a acoperi costurile tratamentului pentru menținerea în viață.”

Barts Health NHS Trust , care conduce Royal London Hospital, a spus într-o declarație anterioară

„Acesta este un caz foarte trist, pentru care suntem în strânsă legătură cu familia pentru a oferi sprijin. Specialiștii noștri care au grijă de Tafida Raqeeb au stabilit, în discuție cu experți medicali independenți suplimentari din alte părți din Londra, că tratamentul medical invaziv este inutil.

Ca atare, ne asigurăm că menținem familia implicată și susținem interesele cele mai bune ale lui Tafida, recomandând retragerea tratamentului care menține viața și acordarea de îngrijiri paliative.”

Cazul prezintă unele asemănări atât cu Charlie Gard ,care a murit în iulie 2017 la vârstă de 11 luni, cât și Alfie Evans, care a murit în aprilie anul trecut, cu puțin înainte de a împlini 2 ani.

În ambele cazuri, copiii aveau tulburări genetice ale creierului, iar Înalta Curte a decis că ar trebui să fie ținuți în țară și să li se acorde doar îngrijiri paliative – împotriva dorințelor părinților lor.

Până marți după-amiază, peste 380 de donatori au contribuit cu aproximativ 20.000 de lire sterline la fondul micuței Tafida, cu un donator anonim care a promis 10.000 de lire sterline.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Iar „rezistenții” TFL-iști vor „o țară ca afară”! Ei sunt ciuma țării, nu PSD-ul! Putem înțelege?

    1. Corect, umanistii iubitori de “rai pe pamant” sunt cei care atrag pedeapsa lui Dumnezeu asupra intregului norod.

  2. Royal London Hospital este un spital specific. Dupa nume iti poti da seama. Sint citeva spitale care nu sint spitale in UK…

  3. Iertare pentru părere, dar PSD-ul nu s-a cam aliniat corectitudinii politice, după ce au “scăpat de dictator” ?
    Poate doar așa se vede de la noi. Să nu fie.

  4. @@@Un om,vă contrazic:ciuma(sau ciumele)țării sunt toți politicienii,cu precădere cei de la PSD deoarece în cea mai mare a timpului după revoluție ei au fost cei care au condus aveai țară și au adus o în halul în care este;din păcate,de aici încolo va fi mai rău (întotdeauna există loc de mai rău,răul neavând limită).

  5. “Dar sa crezi ca un sistem economic sau politic te mai poate izbavi, este o mare inselare, pentru ca societatea este alterata ca si conducatorii lumii pana in adancurile fiintei lor E o mare pierdere de timp. Nu mai avem alta solutie decat rugaciunea”, din carticica „Din invataturile si minunile Parintelui Justin”. Are tot: biometrie, cipuri, tradarea preotilor si ierarhilor, vaccinuri, ecumenism, sfintii inchisorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button