X

Cele 12 invazii rusești asupra teritoriilor românești

Image result for invazii rusesti
Vecinul rus: 12 la 1. Titlul nu reprezintă scorul unei partide de fotbal cum s-ar părea şi nici al unei alte întreceri sportive.

El este tristul rezultat al unor încălcări teritoriale dintre două ţări pe care destinul istoric le-au adus în vecinătate: Rusia şi Ţările Româneşti.
De curând ruşii, prin reprezentanţii lor politici, ne-au certat într-o formă neadecvată şi neutilizată în relaţiile diplomatice uzuale. L-au incriminat pe şeful statului roman că a îndrăznit să afirme că şi el, ca român, ar fi ordonat, în 1941, trecerea Prutului pentru a ne recupera un pământ, cu neîndoielnice drepturi istorice, al nostru.

Să vedem, în rezumat, desfăşurarea acestui 12 la 1, acestor încălcări de frontiere de-a lungul perioadelor istorice.

După căderea Constantinopolului, în 1453, principatul moscovit, devenit prin cuceriri successive de teritorii şi etnii, Marea Rusie, se erijează în moştenitoarea culturii şi misiunii istorice a Bizanţului.

Primul contact politic mai direct cu această ţară se petrece în anul 1711, când Domnul Moldovei, Dimitrie Cantemir, care voia să scape de vasalitatea turcească, încheie un tratat cu Petru I, Ţarul Rusiei. Între altele, se specifică:

“Frontiera principatului Moldovei este determinată, după drepturile sale din vechime, de către Nistru, Cameniţa, Bender, inclusive teritoriul Bugeacului, Dunărea, Valahia, Marele Ducat al Transilvaniei şi graniţele deja cunoscute cu teritoriul Poloniei”.

Este primul act prin care Rusia recunoaşte frontierele legitime ale Moldovei. Urmează războiul ruso-turc cu înfrângerea ruşilor la Stănileşti.

I. În anul 1739 izbucneşte un nou război ruso-turc. Armatele ruseşti invadează Moldova, cum se va întâmpla de multe ori în istoria noastră. Pacea se încheie la Iaşi şi ruşii părăsesc pământul românesc. Este prima invazie rusească la noi.

II. În 1768 ruşii se încaieră din nou cu turcii. Armatele ruseşti invadează Tările Române. Caterina II cerea anexarea celor două provincii la Rusia sau cel puţin independenţa lor, cu gândul de a le anexa într-un viitor apropiat. Aceste cereri neliniştesc însă Austria şi Prusia care se opuneau dorinţelor de expansiune spre sudul Europei, a Ruşilor. Se încheie tratatul de la Kuciuc-Kainardi.

III. Anul 1787 aduce un nou război ruso-turc. Ca de obicei, ruşii trec pentru a treia oară Nistrul. În Tratatul de pace de la Iaşi (1792) turcii, bătuţi, sunt obligaţi să cedeze Rusiei ţinutul dintre Bug şi Nistru, cunoscut sub numele de Transnistria. Iată-i pe ruşi ajunşi vecini pe Nistru. De-acum începe tragedia noastră, căci nesaţiul rusesc este de nestăvilit. Sub forma diferitelor „Pan”-uri (pan-ortodoxism, pan-slavism, pan-comunism) se ascundea, de fapt, intenţia lor de a ajunge la Adriatica, trecând peste noi.

IV. În 1806, o nouă înfruntare ruso-turcă îi aduc din nou pe ruşi în ţările române. Europa se nelinişteşte din nou, căci acum era vorba de împărţirea Imperiului Otoman, ajuns în starea de „om bolnav al Europei”. Au loc neîntrerupte negocieri: Franţa cu turcii, Austria, cu ruşii, din nou Franţa, cu Rusia etc. În toate aceste negocieri se punea problema ţărilor noastre pe care le „pohteau” şi ruşii şi austriecii. Nu se ajunge la nicio înţelegere şi armatele ruseşti sunt obligate să se retragă peste Nistru. Norocul ne-a surâs, căci aceste „pohte”nepotolite ale ruşilor şi austriecilor s-au neutralizat reciproc.

Rezultatul acestor ocupaţii succesive ale Moldovei şi Munteniei a fost devastator. Iată ce observau chiar şi străinii: „locuitorii mai erau expuşi, în afara acestor rechiziţii, să le spunem regulare, la tot felul de abuzuri, hoţii, jafuri, care îi aduceau la nivel de sărăcie”. Sau „… armata rusă distrusese în aşa măsură această ţară (Valahia), încât la începutul anului, ea nu mai oferea decât imaginea unui deşert”. (Meriage către guvernul francez) 2

V. O nouă încălcare a teritoriului român (a cincea) se petrece în 1811, cu ocazia unui nou război ruso-turc. Turcii sunt bătuţi. Li se cere cedarea Moldovei până la Siret. Dar cum Napoleon decisese atacarea Rusiei, aceştia se grăbesc să încheie pacea cu otomanii, mulţumindu-se cu provincia dintre Nistru şi Prut. Şi cu toate că turcii nu aveau dreptul de a ceda ceva ce nu le aparţinea (firmanele turco-moldave din anii 1500 erau clare), ruşii ne răpesc Basarabia şi începe procesul de rusificare a ei.

VI. Cu ocazia răscoalei Eteriei contra turcilor şi încercarea de implicare a provinciilor româneşti în ea, în anul 1821, trupele ruseşti ne invadează din nou cu nelipsitele încălcări şi pauperizare a populaţiei române.

VII. Anul 1828 îi aduce din nou pe ruşi în ţară. Ei invadează Moldova şi Dobrogea pe care le ocupă timp de 6 ani. Sărăcia la care ajunseseră românii, era extremă: „Ocupaţia rusească a venit cu cortegiul ei de rele: jafurile insuportabile, cererea continuă de căruţe pentru transporturi, brutalităţile şi maltratările ce cădeau asupra poporului”3

VIII. Revoluţia română din 1848 a fost şi ea înăbuşită prin intervenţia trupelor ruse ce invadează pentru a opta oară spaţiul românesc. Convenţia de la Balta-Liman stipulează între altele, staţionarea în ţările noastre a 35.000 de soldaţi ruşi.

IX. 1853. O nouă invazie rusească. Se jefuieşte visteria statelor noastre. Dar în 1854, statele europene declară război Rusiei şi asediază Sevastopolul. La încheierea păcii, se restituie Moldovei sudul Basarabiei.

X. 1877. Războiul de Independenţă. Principatele Române, reunite sub sceptrul lui Carol I, intră în războiul ruso-turc ca aliate ale Rusiei. Drept răsplată, ruşii, care printr-o convenţie parafată de însuşi împăratul Rusiei recunoştea drepturile româneşti şi integritatea teritorială, ne răpescc cele trei judeţe din sudul Basarabiei, încorporate Moldovei în 1857.1918. Basarabia, prin decizia poporului ei, revine la sânul naţiunii române de unde fusese răpită în 1811.

XI. România este ruptă din nou. Prin pactul Ribbentrop-Molotov, ruşii ne răpesc iarăşi Basarabia. Printr-un ultimatum brutal, duşmănos şi necivilizat ni se acordă trei zile pentru evacuarea întregii provincii, cu toată administraţia ei. Apoi armata română, ce avea ordin să nu riposteze, este umilită şi fugărită până la Prut. 1941. România, în alianţă cu foştii prieteni ai ruşilor, „fasciştii” germani, trec înapoi Prutul. Armata română, ultragiată şi umilită în 1940, primeşte ordinul de la Antonescu: „Vă ordon, treceţi Prutul!” Astfel, am recuperat ceea ce era al nostru, ceea ce este al nostru. O reparaţie istorică a dreptului poporului nostru de a dispune de viaţa lui.

XII. A douăsprezecea, şi sperăm ultima invazie rusească, are loc de 23 August 1944. Trupele comuniste ruseşti ne ocupă şi ne impun legea lor timp de jumătate de secol.

Aşadar, de-a lungul ultimelor trei secole din istoria noastră am suferit 12 invazii ruseşti. De 12 ori aceste armate au tercut Nistrul şi Prutul, cu direcţia spre vest, jefuind şi umilind ţările româneşti, în avântul lor agresiv de a-şi mări imperiul.

Astăzi, diplomaţia rusească ne acuză că în anul 1941 am îndrăznit să recuperăm ceea ce este al nostru: Basarabia şi ţinuturile Bucovinei. Şi ne acuză într-o formă expresivă, cinică şi făţarnică, specifică, de altfel, politicii ruseşti că ne-am aliat cu fascistul Hitler pentru a ne recupera ceea ce ei, ruşii, ne răpiseră, în alianţă cu acelaşi fascist Hitler, atunci când au încheiat înţelegerea de a împărţi Europa între ei.„Vă ordon, treceţi Prutul!” a însemnat în 1941 o reabilitare a noastră ca popor, o reparaţie istorică a armatei române ce fusese agresată şi umilită. Orice bun român nu poate fi decât de acord cu această chemare la denmitate. Ne bucură faptul că şeful statului român ne-a readus-o în memorie. (autor: Nicolae Roșca, sursa: revista „Permanențe” Nr. 7-8 /2011)

——————————————–

1. D.A. Sturdza şi Golescu Vartic: Convention et Traité de la Roumanie (Bucarest 1874)
2. A.D. Xenopol, Histoire de Roumains (Paris 1896)
3. A.D. Xenopol, Op. citată

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Neamul românesc
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

49 comentarii

 1. Si invazia din 1989 cu trupa Spetnatz, deghizate in turisti, care au dat lovitura de stat (alaturi de serviciile speciale ale altor state) si au impus un regim antiromanesc nu o puneti ?

  1. Putem pune și invazia SUA, prin NATO. Deocamdată istoricii asteapta declasificarea dosarelor, daca se va realiza vreodata

 2. Bravo. Buna initiativa de a spune adevărul.Din toate națiile, practic sovieticii sunt cei care ne-au provocat cele mai mari pierderi . Sa caste bine ochii si pupatorii de sovietici ,poate o sa le mai vină mintea la cap.

 3. Dumnezeu ii loveste pe rusi cu o maciuca din ce in ce mai mare: doua explozii la doua baze militare si un milion de hectare de paduri in flacari!
  Sunt active 118 incendii forestiere care inglobeaza 963.000 de hectare
  Cele mai multe incendii sunt in zone greu accesibile. Peste 1.300 de pompieri si peste 100 de aeronave, elicoptere si alte echipaje intervin in aceste zone.
  http://www.ziare.com/international/rusia/dezastru-in-padurile-siberiei-focul-arde-pe-un-milion-de-hectare-foto-video-1572941

 4. Se clatina tronul lui Putin, iar maine vor fi noi proteste in 40 de orase!
  MAE rus convoacă un diplomat german, după ce Deutsche Welle a lansat apeluri de participare la proteste la Moscova
  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/08/08/mae-rus-convoaca-un-diplomat-german-dupa-ce-deutsche-welle-a-lansat-apeluri-de-participare-la-proteste-la-moscova–353360
  Trei organizații occidentale au desfășurat pe teritoriul Rusiei campanii de propagandă îndreptate spre răsturnarea ordinii constituționale și radicalizarea dispozițiilor protestatare, a declarat Procuratura Generală a Rusiei
  https://sputnik.md/russia/20190809/27190446/Rusia-Trei-organizatii-sunt-acuzate-de-tentative-de-a-radicaliza-protestele-din-tara.html
  Navalny supporters in 40 cities from St. Petersburg to Vladivostok have announced “pickets in solidarity with Moscow” this Saturday.
  Moscow police have detained more than 2,300 people at rallies this summer.
  Investigators opened criminal proceedings against 11 people over what they have called mass civil unrest, an offense punishable with up to eight years in jail.
  https://www.themoscowtimes.com/2019/08/08/what-to-expect-from-moscow-protests-this-saturday-a66760

 5. Toate aceste zise invazii sant de fapt actiuni de lupta impotriva paganilor turci ! Asta nu se vede pentru ca propaganda de dezbinare a popoarelor ortodoxe e foarte mare !!!
  Rusii nu au ocupat pe români, dimpotriva, intrau intr-un teritoriu controlat de paganii turci si aveau tot dreptul sa o faca !!! Noi atunci nu existam ca stat independent ci eram sub suzeranitate otomana. Asadar rusii daca intrau bine faceau, pentru ca loveau in interesele otomanilor paganilor turci !!!! In schimb occidentul ateu si iudeomason faceau aliante cu paganii turci !!! In ziua de azi….ni mai vorbim….

  1. Turcii nu au ridicat moschei in Principatele Romane, iar Rusia avea si inca are foarte multi musulmani pe teritoriul ei, in special in Caucaz si Crimeea, nu i-a crestinat si nici nu le-a distrus geamiile, iar musulmanii au luptat de partea cazacilor in multe razboaie, inclusiv impotriva lui Napoleon. Abia bolsevicii au interzis musulmanilor religia.

   1. Cand vorbiti de musulmanii de pe teritoriul Rusiei poate luati in considerare si perioada ateista comunista…si atunci cum sa-i mai crestineze…poate vreti cu sabia si cu tunul cum au facut papistasi pe alte continente? Nu! Ortodocsii nu duc razboaie „sfinte”, ci numai de aparare…pentru ca razboaiele nu au cum sa fie sfinte….numai ratacirea papistasa si mahomedana a impus asta !
    cele 12 razboaie ale rusilor impotriva paganilor turci au fost de aparare a crestinatatii !!! Faptul ca au trecut si pe teritoriul nostru nu e nici o problema, devreme ce se poporul asuprit de turcu ii primeau cu bucurie si chiar se inrolau in armata rusilor pentru eliberarea de sub jugul otoman a pamantului stramosesc !
    Aceste fapte nu se spun de propagandistii iudeomasoni occidentali care vor sa impuna ura impotriva rusilor sa ne dezbine ca popoare ortodoxe, pentru ca occidentul imperialist agresiv are nevoie de o un tap ispasitor de cineva pe care sa-l provoace pentru a avea pretextul declansarii unui conflict razboi…steag fals…pentru asta noi santem bagati la inaintare impregnati artficial cu ura impotriva rusilor, ca rusii ne ocupa ne jefuiesc…tocmai pentru a masca, a acoperi exact ceea ce fac ei de mai bine un veac si jumatate cand impun „regii” lor si mai ales dupa 89 cand se instaleaza total in institutii pentru a ne asupri si jefui cu simt de raspundere sistematic nemteste…ceea ce si fac…ceea ce se si intampla….e cutremurator cum traim pe pielea noastra asuprirea si jaful occidentului imperialist si ne lasam amagiti cu textele viclene de genul : rusii cei rai…ne invadeaza, ne ocupa….

   2. Rusia, SUA, Israel, Arabia Saudita, UE sunt capetele aceleasi fiare.
    Alaturi de masonerie, biserica catolica, aceeasi FIARA.

 6. Acum doar negociaza cu americanii prin noi d-aia se tot baga rusii. Suntem moneda de schimb. Ca sa se care americanii din Ucraina. Americanii s-au dus in Ucraina ca sa aiba momeda de schimb cu Rusia. Cand o fi sa faca razboi cu Iranul vor da la schimb Ucraina. Daca mai fac nu stiu ce razboi ne dau si pe noi la schimb cu tot parteneriatul strategic. Oricum Trump a facut un fel de NATO II, cu grupul de la Visegrad. Iranul fara rusi nu face fata americanilor. Dar cu rusi le pune probleme americanilor. Asa ca la momentul X americanii vor zice – vrei Ucraina inapoi? Lasa-mi Iranul mie.
  Ma intreb daca noi nu vom fi moneda de schimb pentru un razboi cu Turcia, ca tot vor americanii o cruciada si papa le tot zice nu de decenii incoace.
  Vom vedea. Unii zic ca avem rezerve de uraniu in Valea Prahovei si deci nu ne vor da rusilor never ever. Chi vediamo.
  Daca L-am fi luat si pe Domnul de partea noastra la referendumul pentru familie nu dormeam cu totii mai bine? Aveam un prieten sigur. Asa…

 7. Pentru( Gheorghe ,Ioan și ceilalți troli sovietici chinuiți ).
  Dacă îți place sa-i pupi așa de tare pe sovietici, de ce nu emigreazi în rusia? Ca nu am prea auzit sa emigreze lumea în paradisul sovietic unde curge numai lapte si miere. Mai lasati-ne în pace cu manipulările voastre.
  Dacă si dupa ce ai citit articolul mai afirmi ca: (Rusii nu au ocupat pe români, dimpotriva, intrau intr-un teritoriu controlat de pagani ) înseamnă că ori ai reavoință ori esti trol sovietic.
  Nu e locul vostru aici. Nu va iubim.
  P.s. Felicitările mele pentru administrator. Nota 10!

  1. santeti inselat de propaganda iudeomasonica occidentala !
   Ganditi-va numai atat, de ce credeti ca au atacat tarile ortodoxe prin comunism incepand chiar cu Rusia in 1917? Primul guvern bolsevic din 1917 era format 85% din evrei !
   Si de ce occidentul apostat iudeomason a fost atat de binevoitor cu mahomedanii facand aliante cu ei, numai si numai ca rusii sa nu recucereasca Constantinopolul si popoarele ortodoxe sa fie unite, sa fie puternice!
   Si de ce tot acest occident, care a luat ochii multora cu rahatul „valorilor” lui impachetate frumos intr-un ambalaj stralucitor, inseland lumea cu „lapte si miere” cu „paine si circ” si cu lantul card si cip…aduce acum invazia mahomedana si sodomista dupa ce ne-au acaparat resursele economia pamantul, daca nu pentru a distruge identitatea crestina si nationala a Europei, daca nu pentru a deveni o colonie numai buna de jefuit, pentru a ni se fura, a ni se pierde SUFLETUL, miza lor finala, prin pacat si vicii impuse prin politica oficiala de stat, de statul lor de „drept”, prin „justitea” lor independenta, prin politica lor „corecta”….GANDITI-VA, rusii sant de vina pentru toate acestea ???
   Ganditi-va, americanii au 800 de baze militare in afara granitelor lor, pe ale rusilor le numeri pe degetele de la o mana…Rusia practic e incercuita de bazele americane….si Rusii sant agresivi???? rusii sant ocupantii???? Rusii sant jefuitorii????
   Treziti-va !!!

 8. DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE consider ca noi in mometul in care ne punem impotriva unui VECIN si ORTODOX cum sint RUSII de fapt ne punem impotriva lui DUMNEZEU.
  Cei ca au avut sansa sa stea de vorba cu MARELE PARINTE SFINT IUSTIN PIRVU ,chiar nu au avut inspiratia ca sa-l intrebe EXPLICIT care este PORUNCA LUI DUMNEZEU pentru felul in care trebuie sa ne purtam noi fata de rusi ?
  De ce citi INAINTE VAZATORI CU DUHUL A AVUT MOLDOVA in cei 2000 de ani ,NU AVEM TRASATA O LINE CLARA DE LA DUMNEZEU ,nu logica umana dupa mintea omului cazita,care trebuie sa fie pozitia nostra CONCRETA fata de RUSIA,ca sa nu mai BIJBIIM ?
  „Cui i s-a dat mult i se cere mult,iar unde ste multa intelepciune este.si mult necaz .”
  Logic vorbind cum sa ne infratim cu SATANISTII IMPERIALISTI ,si sa ne merga STRALUCIT ?
  Daca ascultam romanii din Ardeal despre asuprirea imperiului HASBUIRGIC timp de opt sute de ani ,iti piere pofta pentru vesnicie sa te infratesti cu
  APUSUL !
  TOT LOGIC,LUMINA VINE DE LA RASARIT !
  AMIN ! AMIN ! AMIN !

 9. DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE consider ca noi in mometul in care ne punem impotriva unui VECIN si ORTODOX, cum sint RUSII ,de fapt ne punem impotriva lui DUMNEZEU.
  Cei care au avut sansa sa stea de vorba cu MARELE PARINTE SFINT IUSTIN PIRVU ,chiar nu au avut inspiratia ca sa-l intrebe EXPLICIT care este PORUNCA LUI DUMNEZEU pentru felul in care trebuie sa ne purtam noi fata de rusi ?
  De ce citi INAINTE VAZATORI CU DUHUL A AVUT MOLDOVA in cei 2000 de ani ,NU AVEM TRASATA O LINE CLARA DE LA DUMNEZEU ,nu logica umana dupa mintea omului cazuta,care trebuie sa fie pozitia nostra CONCRETA fata de RUSIA,ca sa nu mai BIJBIIM la infinit ?
  „Cui i s-a dat mult i se cere mult,iar unde este multa intelepciune este.si mult necaz .”
  Logic vorbind cum sa ne infratim cu SATANISTII IMPERIALISTI ,si sa ne merga STRALUCIT ?
  Daca ascultam romanii din Ardeal despre asuprirea imperiului HASBUIRGIC timp de opt sute de ani ,iti piere pofta pentru vesnicie ca sa te infratesti cu
  APUSUL !
  TOT LOGIC,LUMINA VINE DE LA RASARIT !
  AMIN ! AMIN ! AMIN !

 10. Pentru( Gheorghe ,Ioan și ceilalți troli sovietici chinuiți ).
  Aveti creierul spălat de propaganda sovietică. De unde scrii trolule? De la moscova sau de la Chișinău?
  Sovieticii nu sunt decât o nație invadatoare. Pe unde ati trecut ,totul ati pustiit. Ca lacustele sunteți. Nu ati vrut decât să vă extindeti si sa invadati vecinii. Sunteți ca un cancer. De cand e Putler la putere numai de armament și invadat va preocupați. Nici voi pe voi nu va suportati. Ce nație a și-a omorât 5 milioane de conaționali, cum a facut-o tatuca vostru Stalin? Ce nație a inventat gulagul sovietic unde v-ati chinuit si omorat proprii conationali? Nu va plăcea nici voia de voi. Va urâti si voi , probabil de aia le-ați inventat. Sa va exterminați între voi.
  Lasă că o șteargă Dumnezeu cu voi si nu va rămâne decât firmituri din acesjt neam blestemat și osândit. O sa va rada chinezii de pe fața pământului și o sa simțiți pe pielea voastră cum e sa vii invadat. Cine stie….. poate o sa va placa:)).
  Mai lasati-ne in pace, ca nu va iubim! Pe acest site încearcă românii ortodocși fie informați cum evoluează lucrurile in lume din punct de vedere duhovnicesc și sa se puna de acord în ce privește problemele duhovnicesti si mai ales sa se pregătească pentru utimii ani apocaliptici ,nu sa fie intoxicati cu otrava voastră ideologica si de altă natură. Vad ca nu înțelegeți asta. Sper ca administratorul sa se sesizeze si sa va trimită acolo unde va este locul adică în recycle bin.

 11. Îmi cer scuze pentru limbaj față de administrator. Totusi ,nu se poate face ceva fața de manipulările trolilor? La urma urmelor nu doresc decât să înșele și sa prostească lumea. Aici nu e vorba de o dezbatere cinstită. E vorba ca urmăresc sa înșele și astfel vor vătăma pe cei care au un discernămînt mai slab. Ma intreb cu cat îi plătește Putler pentru înșelăciune.

  1. Trebuie sa facem diferenta intre poporul rus, ce a dat Ortodoxiei mari sfinti, si conducerea vremelnica care, ca si la noi, este si a fost numita de sionisti, bolsevici…

   1. Corect. Asa este. insa din pacate propaganda anticrestina antiortodoxa e atit de mare incat a impus o ura inversunata diabolica chiar, impotriva poporului ortodox rus care a patimit foarte mult de pe urma comunismul impus de occidentul iudeomason in 1917 ! 85 % din guvernul format in 1917 erau evrei ! asta spune tot ! dar ura si rautatea occidentului ocupat de iudeomasoni de mult timp si mai cu seama din 1789, de la asa zisa revolutie franceza care a fost in esenta anticrestina!
    un influent om de stat american, anume Breszinski, debita ca dupa caderea comunismului singurul dusman al americii a ramas Biserica Ortodoxa!
    Din atacurile occidentului iudeomason impotriva noastra ca popor ortodox in ultimii 30 de ani, vedem destul de clar ca pentru ei Biserica ortodoxa reprezinta un dusman impotriva caruia au luptat intotdeauna, de la alianta cu mahomedanii pagani turci, pentru ca rusii sa nu recucereasca Constantinopolul pentru a apara si a reface unitatea popoarelor ortodoxe, pana la asaltul impotriva crestinismului prin promovarea imoralitatii a desfraului sodomist atacand familia crestina si provocarea invaziei mahomedanilor in Europa pentru a distruge identitatea crestina si nationala a Europei !
    Dar…din pacate spalatii pe creier cu valorile occidentului nu pot sa vada Adevarul….vad invazia rusilor….dar nu vad ca santem practic ocupati asupriti si jefuiti de multinationalele si corporatiile occidentale….

 12. Nea IOANE ,cauta-ti un DUHOVNIC BUN ca sa-ti citeasca rapid MOLIFTELE SFINTULUI VASILE !
  Din pacate scriu din buncarul BUC,dar
  chiar mi-ar fi placut sa fiu din MOLDOVA sau de la MOSCOVA.PENTRU GLAGORII SI PURITATE mai dease pe Kmetru patrat decit pe metru londoneza
  Vezi ca IMPERIALISTII TAI SATANIZATI adica OCCIDENTALII atit de tare o vor lua in bot incit vor cersi PAMINT la propriu de la RUSI pentru gazduire fortata !
  Daca din ORTODOCSI vor ramine unul la BUC si UNUL la MOSCOVA ,garantat din ” BORDELUL ” OCCIDENTAL nu va mai fi nici PAMINT ,dar sa mai ramina picior de SATANIST HOMOSEXUAL occidental,nici de prasila,ca prea au fost
  DASTEPTI !.DREPT E DUMNEZEU !
  Prostul nu e prost destul ,pina nu e si fudul !
  In loc sa NE GASIM O FILOZOFIE de VIATA ROMANEASCA ,rahatii romani ,asazisiiintelectuali ,neamuri de sluga ,ROMANII ,le -a picat degeaba,fara sa se prinda,de cel putin 500 ani mucul pe masa imperialistului ,care de fiecare data le da cu flit direct in ochi ,_ciocu mic, ca voi sinteti prosti si nu ginditi-contati_,cum se vede cu OCHIL LIBER macar de 30 de ani .
  Daca ati avea demnitate si DUMNEZEU ,ati intelege ca tot ar fi mai bine sa ne piseze RUSII si cenusa in cap ,decit SATANISTII OCCIDENTALI sa ne aduca VAGOANE DE MARFA OTRAVITA SCHIMBATE GENETIC ,HOMOSEXUALITATE,PORNOGRAFIE ,DEPRAVARE inca de la gradinita ,HOTIE ,IMORALITATE si 5G ,POLITICA CORECTA,MADONERIE si ILUMINATII.plus extraterestrii la insectar .
  Dar n-ai cu cine !
  ROMANUL CA REGULA,NU GINDESTE,E FUDUL !
  Mai bine te-ar preocupa soarta ALEXANDREI SI A LUIZEI,iti garantez ca ,SFINTA TREIME ,S-AR INTOARCE din drum,si macar peste umar,si tot te-ar privi !
  ORGANELE umane SI PROSTITUATELE romanesti (de 30 de ani dispar anual 6000 de copii,iar la.prostitutie sintem pe locul 2 dupa VEZENUELA facind parte din UE,nu URSS.),deci merg la PARIS ,nu la MOSCOVA !
  DESI MOSCOVA ACUM din pacate e cel mai cosmopolit oras EUROPEAN ,cu UN LUX afisat net superior tuturor capitalelor occidentale …
  Cind ma vei saluta din mers ,EU VOI FI IN RAI si tu spre IAD,si vei afla atunci de ce spun eu ce spun.!
  FATAL de tirziu !

 13. Pentru( Gheorghe ,Ioan și ceilalți troli sovietici chinuiți ).
  Nu te preocupa tu de viata mea duhovnicească. Am destui duhovnici buni în Moldova care să mă îndrume.
  Mai bine ai spune cat te plătesc serviciile sovietice ca sa înșeli lumea. Ia legătura cu cei din cealaltă tabără și vinde-ti lor serviciile ca am auzit ca platec mai bine pentru vanzare de neam. Ati fi in stare sa dati foc Stăpânului precum a-ti facut cu biserica din Iași care era poleita cu aur și i-ati dat foc sa se scurgă aurul de pe pereți si să-l furati,cand ne-ati invadat. Nu conta ca Duhul Sfânt era acolo. Așa ati daramat si bisericile și ați făcut din ele grajduri.
  Dar lasă ca o sa va rada Dumnezeu de pe fața pământului și o sa fiti terminati de chinezi după cum au profeții ai tăi .

  1. inca o data… face-ti o confuzie…. una e poporul rus ortodox, altceva reprezinta comunismul impus la ei in 1917 de occidentali ! ba inca putem spune ca influenta malefica a occidentului impotriva rusilor s-a impus incepand cu Petru zis cel mare, care a fost influentat foarte mult de occidentalii spioni catolici si evrei din cartierul strainilor din Moscova…poate ca ar fi mai bine sa va documentati cu istorie adevarata prin biblioteci, in loc sa plecati urechea la alogeni, la instigatorii care vor sa dezbine pe ortodocsi si popoarele ortodoxe….de exemplu citindu-l pe Dostoevski in „Demonii” , veti constata ca strainii se infiltrasera masiv in Rusia cu mai bine de jumatate de veac inainte de 1917 si pregateau o „revolutie”, rasturnarea guvernului si un atac impotriva ortodoxiei asa cum s-a intamplat in 1917 !
   ura pe care o manifestati nu e specifica ortodoxului….pacat…

 14. Catre administrator.
  Tocmai asta incerc sa spun si eu. Trebuie făcută distincție între sfinți și incursiunile militare.
  Neamul sovietic este un neam invadator.Aceste invazii au fost facute in scop de jaf și cotropire .La care se adaugă și nelegiuirile aferente, crime , torturi violuri și altele. Nu putem vorbi și despre acestea ca despre niste binefaceri. La urma urmelor nu sfintii rusi ne-au invadat.Aici a fost si e o țară ortodoxă. Nu au venit să ne crestineze!
  Articolul nu este despre sfintii rusi ci despre atrocitățile si suferința noastră pe care le-au facut sovieticii prin invazii militare. Despre ce vorbim?

 15. Către administrator.
  Dacă acceptăm manipulările prin prezentarea acestor incursiuni militare și prezentarea rușilor sovietici ca niste binefacatori spirituali riscam sa se repede istoria și o sa ii primim în caz de invazie cu flori ca atunci când au invadat Bucureștiul și bucureștenii i-au primit cu flori pe ,,armata sovietică eliberatoare”. Si apoi …,stiti bine ce a urmat…

  1. Realitatea este ca ostasii simpli pot fi de buna credinta, dar trebuie sa execute un ordin dat de conducatori-marionetă, manevrati de oculta

 16. Către administrator.
  Realitatea e că am fost invadati de 12 ori de sovietici . Cât despre soldați nu prea cred ca au violat din cauza ordinelor masonice oculta sau cine vreti dumneavoastra. Si exista posibilitatea sa fim invadati din nou. Oare vom spune că am fost invadati pentru plăcerea noastră și o sa ii primim cu flori pe violatori și criminalii invadatori?
  Nu ar trebui să fim cinstiti si să spunem că practic sovieticii sunt dusmanii noștri de moarte. Ca ne-au anexat teritoriile și la ora actuala Romania nu este întreagă din cauza lor ?
  Dacă ne-ar invada din nou cum credeți va ne va fi noua ca români? Eu am crezut că scopul acestui articol este trezirea atentiei românilor de a nu cadea în pericolul simpatizarii dușmanilor noștri sovietici prin aducerea aminte a faptelor istorice.
  P.S. Rusia de acum nu mai are nimic de a face cu vechea spiritualitate rusă. E pervertită practic în niste urmași neocomunisti atei. Si stiti prea bine ca conducătorul lor Putler e cadru kgb-ist ,ofițer kgb. și nu putea sa fie ofițer superior până nu avea la activ două crime. Si e legitimat de poporul sovietic prin alegere liberă. Despre ce rusie vorbim?

 17. Către administrator.
  Si nu domnule administrator nu aveti dreptate. Atâta timp cât esti soldat și invadezi o țară vecină ortodoxă nu poti fi de bună credință și sa asculti ordinele date de oculta ca tot criminal te numești.
  La mine la servici a venit un părinte care a binecuvântat locul și la stropit cu aghiazma si am intrat în vorbă cu el și mi-a povestit că el de fapt era ofițer în armată și își iubește mult țară dar cand a vazut ca am fost trimiși în Afganistan cu corp de armată și-a dat demisia. Asta pentru ca a considerat că e o invazie într-o țară străină și e o crimă . Si, atenție, nu era o țară ortodoxă sau creștină. Si s-a facut preot.

  1. Soldatul nu poarta nicio vina, el executa ordine, altfel este executat. Ce vina avea soldatul Evghenie ca a fost trimis peste ceceni si i-au taiat gatul? Niciuna! Dar pentru ca nu s-a lepadat de credinta, acum este sfant mucenic.

 18. Ce are a face martirajul cu crimele de război? Dacă te trimite cineva sa faci o crimă în numele țării , tot crimă se numeste. Daca ne invadau sovieticii jefuiau violau si faceau toate fărădelegile intr-o tara ortodoxa si era prins si omorat se mai chema martir? E martir dacă nu se leapădă de credință sub tortura si il mărturisește pe Hristos în față paganilor . Asta doar dacă face mărturisire. Dacă ar fi fost omorât de ortodoxi si nu il mai mărturisea pe Hristos se mai chema martir? In plus putea sa isi dea demisia dacă a văzut că invadează teritoriu străin cum a făcut parintele roman de care va spuneam mai sus.
  Nu e corect sa legitimăm crimele de război în numele lui Hristos și sa afirmăm că e martiraj. Martirajul e ceva spiritual. Nu ceva lumesc.

 19. 1. In momentul de fata, Rusia impreuna cu arsenalul ei nuclear este singura putere militara ce se mai opune globalizarii si satanizarii lumii.
  2. Parintele Iustn Parvu arata intr-un interviu acum aproape 20 de ani, ca doar crestinii ortodcsi rusi, cu tenacitatea lor mai pot incerca cu oarecari sanse de succes sa intoarca lumea spre viata crestina.
  3. In ultimii 300 de ani, Rusia a dus o politica de cotoire a terutoriilor locuite de romani. Unde au ajuns stapai, au dus o politica salbatica de deznationalizare.
  De exemplu, in perioada de dinainte de 1917 (de-a lungul a 50 de ani), sub tarii pravoslavnici unii ierarhi rusi au pus pe foc cartile de cult in limba romana din Basarabia si au adus in schim carti de cult in limba rusa.
  4. Este un fapt incontestabil faptul ca politica de deznationalizare religioasa continua si azi. Cea mai buna dovada, B O Rusa a creeat o schisma intre romani, prin mitropolia rusofona a Basarabiei, condusa de IPS Vladimir. Normal ar fi fost ca IPS Vladimir sa-i pastoreasca pe rusofoni, iar romanii sa revina la BOR.
  5. Romanii nu au nimic cu Rusia nici cu poporul rus, nici cu rusii, descendenti ai fostilor ocupanti: RUSIA INSA TREBUIE SA RECUNOASCA SUVERANITATEA POPORULUI ROMAN ASUPRA TERITORIILOR STRAMOSESTI !

 20. O noua mostra de pura propaganda stalinista oferita de Ambasada Rusiei. Basarabia ar fi „ADERAT” la URSS in iunie 1940!

  postarea Ambasadei Rusiei:

  În urmă cu 79 de ani, Guvernul URSS, care nu a recunoscut niciodată aderarea Basarabiei la Regatul România, a trimis Guvernului român o notă, oferind „în scopul de a restabili dreptatea, să se procedeze împreună cu România pentru soluționarea imediată a problemei revenirii Basarabiei la Uniunea Sovietică“. După ce s-a pronunțat acordul părții române de a-și retrage trupele la 28 iunie 1940, Armata Roșie a intrat nestingherit pe teritoriul Basarabiei și a Bucovinei de Nord.

  Analizând, în prezent, motivele care au adus omenirea la tragedia fără precedent al celui de-al Doilea Război Mondial, precum și lecțiile trase din acesta, ne permitem să afirmăm că o interpretare eronată a evenimentelor din vara anului 1940 în Basarabia l-a împins pe dictatorul I.Antonescu la decizia care s-a dovedit cu timpul una aproape fatală pentru România, și anume „să se poziționeze pe latura incorectă a istoriei”, prin aderarea la invazia Germaniei naziste în URSS. Consecințele acestui “calcul strategic eronat “, din păcate, sunt, de asemenea, resimțite și în România modernă.

  Este relevant de menționat că cererea sovietică pentru revenirea Basarabiei se bazează în totalitate pe normele de drept internațional din acea epocă, iar Protocolul de la Paris (de la 28.10.1920) cel notoriu, prin care foștii aliați ai Rusiei în cadrul „Antantei“, fără acordul ei, au recunoscut „suveranitatea România asupra teritoriului Basarabiei“, niciodată nu a intrat în vigoare datorită refuzului Japoniei de a-l ratifica. (https://riss.ru/bookstore/journal/2011-2/j9/).

  Amintirile martorilor oculari și numeroasele fotografii care s-au păstrat de atunci arată că trupele sovietice au fost întâmpinate de populația locală cu bucurie și chiar exultare. La Varnița, Sîngerei, Mereni, Chetrosu, Todirești, Chirca, Calfa si alte localități prin care trecea drumul spre Chișinău, țăranii, de parcă urmând tradițiile unei nunți la țară, întindeau direct de-a curmezișul drumului mese cu vin și gustări, opreau coloanele militarilor și nu le permiteau să treacă până ce soldații nu gustau din merindele oferite.

  Cum, oare, se poate explica acest lucru dacă, conform “experților” moderni ai istoriei relațiilor ruso-române, Basarabia a fost “ocupată” de URSS? În opinia noastră, o explicație foarte convingătoare a fost prezentată încă din 1924 într-o scrisoare către Ferdinand, Regele României, trimisă de 29 de senatori și deputați ai Parlamentului român, care reprezentau regiunea respectivă. În special, aceasta spunea: “Timp de șase ani, Basarabia este administrată într-un mod în care este imposibil să fie astăzi administrate chiar și coloniile negre din Africa… Actualul regim din Basarabia nu mai poate continua! Basarabia nu mai poate, nu mai vrea să-l îndure!” (http://journalrusin.ru/data/uploads/pdf/2010/22.pdf). Eventual, merită remarcat faptul că majoritatea reprezentanților aleși ai poporului menționați mai sus începuseră drept susținătorii consecvenți ai unionismului, și au rămas în continuare în poziția pe măsură.

  În perioada dintre cele două războaie mondiale, ținutul între râurile Prut și Nistru s-a transformat într-o sursă de materii prime ieftine și un furnizor de forță de muncă aproape gratuită. Conform datelor evidențiate de mai mulți cercetători, numărul total de locuitori care au părăsit Basarabia în perioada interbelică a ajuns la jumătate de milion de oameni (http://berg-bendery.org/images/Nazaria_Basarab.pdf).

  De la finele lunii iunie 1940, mulți originari de pe teritoriul Moldovei moderne, nevoiți anterior să caute un destin mai prielnic în alte regiuni ale României, au decis să se întoarcă pe meleagurile lor natale. Încă de la data de 28 iunie, Ambasada Sovietică din București a primit aproximativ 250 de cereri din partea basarabenilor care rugau să li se permită să se reîntoarcă. Apoi, din toate colțurile României, în direcția Prutului s-au îndreptat puhoaie de oameni care se grăbeau spre casă, în pofida obstacolelor impuse de autoritățile locale.

  Unul dintre cele mai tragice episoade a avut loc la Galați, la 30 iunie 1940, unde în piața din fața gării s-au adunat peste 2 mii de oameni, plecați din Basarabia, care așteptau sa plece înapoi acasă. Piața a fost înconjurată de jandarmi și soldați. Oamenii au fost ținuți în plină arșiță, lipsiți de apă și alimente, ce transforma așteptarea într-o tortură. Și apoi, când ei au încercat să scape, s-a deschis focul asupra celor neînarmați: aproximativ 600 de persoane au fost ucise, numărul celor răniți a fost de două ori mai mare (https://riss.ru/images/…/journal/2011/1/Babilunga_2011_1.pdf).

  Veteran al muncii, rezident din orașul Benderi, Ludmila Gorenco, a fost martorul ocular al evenimentelor de la Galați, de unde se întorcea acasă cu familia ei în acea zi. Potrivit celor relatate de ea, acolo a fost atât de mult sânge încât, literalmente, acesta a inundat caldarâmul (https://riss.ru/images/…/journal/2011/1/Babilunga_2011_1.pdf).

 21. Hotul striga hotul !
  Sa-i judeci pe rusii atei ,vizavii de romani , dar morti toti (e strict problema stramosilor rusi si romani pentru care au fost judecati de DUMNEZEUcind au plecat la EL ),care au sigur crime strigatoare la cer cu carul.,dar,TRECUTE.,dar GARANTAT nu la fel de multe ca OCCIDENTALII SI AMERICANII contemporani(SINGURUL LUCRU PENTRU CARE NOI DAM SOCOTEALA )este TIMPUL IN CARE TRAIM FIECARE , cei care ne-au ocupat ACUM de 30 de ani , inseamna sa fii PROST FACUT GRAMADA.
  Faptul ca stramosii rusilor sovietci au fost imperialisti,e problema TRECUTULUI ,si raspunde de ea stramosii neamurilor in FATA LUI DUMNEZEU ,si sa nu vezi ca ACUM OCCIDENTALII SI AMERICANII sint COTROPITORII SI ASASINII ECONOMICI SI CRIMINALII vietilor noastre prezente ,adica cei MAI PRIMITIVI.,HOTI ,JIGODII,TICALOSI, SATANISTI si CRUZI OAMENI din ispria omenirii inseamna sa fi in PRIMUL RIND tu roman PROST facut gramada si in al doilea rind si vindut occidentalilor din nimicnicie absoluta ,tu roman contemporan, pe SUME IMENSE .FIECARE GENERATIE este chemata de DUMNEZEU sa raspunda pentru faptele sale.SA INVOCI TOT TIMPUL neputinta TRECUTULUI si sa nu GINDESTI cu orice.pret,avind EXEMPLU doar pe CONSTANTIN BRINCOVEANU ,strict, inseamna sa fii prost .
  Te vrei DEMNITAR ROMAN ?!atunci trebuie sa ai ca etalon,pe CONSTANTIN BRINCOVEANU.
  DREPTATE pina la.capat.cu pretul vietii tale strict.dar si ai copilor tai .Te bagi,romane straveziu ?!
  NU esti CAPABIL,du-te la.PORCI sau sofer pe TIR in comunitate ca.prea iubesti OCCIDENTUL ,prostavane!
  Orice om normal la.cap ar trebui sa puna in primul rind problema prezentului si a.viitorului pentru a le putea DIRIJA astfel ca.POPORUL RESPECTIV.sa traiasca dupa LEGILE DREPTE ale LUI DUMNEZEU.
  Noi in loc sa stam de vorba cu.RUSII in aceste vremuri de la egal la egal pentru a ne revendica drepturile PREZENTE ,facem apologetica greselilor stramosilor lor.si ai nostri,pentru care noi nu raspundem deloc
  in fata lui DUMNEZEU.
  Deci sintem INUTILI ,redusi mintali.
  Asa romanul de fiecare data demonstreaza cit e de prost.
  De asemenea in loc sa NE SCUTURAM ,SI SA NE IMPUNEM cu drepturi egale in FATA COTROPITORILOR contemporani noua , IMPERIALISTII occidentali si americani ,care ne-au JEFUIT de 30 ani ,noi imvocam pericolul rus care ORICUM AZI aici si acum NU EXISTA in ROMANIA .NU RUSII ne sint azi CPTROPITORI.IN MOLDOVA SI BADARABIA sa se DUMIREASCA sa se organizeze si sa se IMPUNA !
  Armata americana este.la deveselu,! NATO cu ajutorul cozilor de topor din.SECURITATE.si.ARMATA SI STATUL ROMAN au distrus ARMATA ROMANEASCA.BRAVA ! Din aceasta cauza traim drama celor 30 de ani .BARBATUL ROMAN E MUIERE PROASTA la fel ca si comentatorii !
  Si daca.ar fi fost posibil ca RUSII sa ne ocupe.imediat si EU tot n-as.fi semnat vreodata cu imperialistii NATO distrugerea armatei romane .
  MULTINATIONALELE occidentale AU FURAT si singele romanesc ,AZI ,romanii au fugit zece milioane in occidendent( pentru ca sint FAMENI )si PROSTAVANII ROMANI ANALFABETI vorbesc.de RUSI ! Bag mina in foc ca liicenu ,plesu si cartarescu n-au facut armata fiind FAMENI din nastere !
  BAI PROSTAVANILOR ,cind veti fi si voi CAPABILI.sa vorboti de PROPRIA voastra VIATA pentru care.veti da socoteala DTEAPTA ?
  Sa va fereasca.DUMNEZEU sa ajungeti pe mina mea ,desi n-ar fi exclus !
  Ori ginditi,ori muriti.!
  Sigurul dusman de moarte.al romanului e romanul.
  Am scapat.de zece milioane din mila LUI.DUMNEZEU.
  Ceilalti.daca iubiti occidentul.atit de mult de ce nu va duceti acolo sa-l pupati in bot DIRECT.,si sa lasati sa creasca CIULINII in RO, care vor fi cei mai prietenosi si DEMNI locuitori ai pamintului romanesc ,mult SUPERIORI oricarui roman care iubeste occidentul.
  Sa ramina ROMANII VERZI CA.BRAZII aici, ca sa ne gospodarim glia fara.VEST.SI FARA EST doar cu SFINTA TREIME,MAICITA.DOMNULUI.SFIMTII SI INGERII !
  Nu stiu de ce cred,ca va veni si aceasta vreme cit de curind .
  MI-O SPUNE DUHUL SFINT ?!
  Cit de posibil !

 22. SARUT MINA,DOMNULE REDACTOR !
  Va multumesc din siflet pentru acest VIDEO GENIAL cu ACEST UNIC SFINT PARINTE al romanilor ,DRAGUL SI IUBITUL nostru INAITE VAZATOR CU DUHUL PARINTELE IUSTIN PIRVU !
  NIMIC DE ADAUGAT ,NIMIC DE SCAZUIT ,perfectiunea intelepciunii DUHULUI SFINT spusa in ESTENTA prin gura SFINTULUI PARINTE IUSTIN PIRVU despre CARACTERZAREA EXACTA a acestui popor roman contemporan
  lincezit si fara nici o scuza pentru ceea ce i se intimpla !
  DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE ,DOMNULE REDACTOR si PARINTELE IUSTIN PIRVU sa se roage pentru luminarea neamului nostru,ca prea de tot e dus cu pluta in aceste timpuri RELE ,dar di grele dupa gindurile si faptele noastre.
  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE pe dragul nostru PARINTE !
  AMIN !
  VA MULTUMESC cu PLECACIUNE !
  TOT RESPECTUL !

 23. DOMNULE IOAN,dupa acest ultim COMENTARIU ma inclin cu scuzele de rigoare,si nu te mai fac „prostavan „.
  Dar daca mai continui si ma FACI TROL,chiar ca te „BLESTEM „!
  ALTFEL,poti sa ma faci cum CREZI CA MERIT,nu e cu.suparare,dar sa ma faci.TROL sau VINDUT sau TRADATOR vad precum TAURUL din CORIDA,rosu in fata ochilor si reactionez promt !
  Si eu astept JUDECATA DREAPTA a lui DUMNEZEU pentru a curatii rezidiu,asa cum a proorocit SFINTUL PARINTE ARSENIE BOCA !
  Nu cirtesc daca merit !
  Dumnezeu sa ne lumineze pe toti ,si sa MARTURISIM ADEVARUL fiecare dupa DAR si dupa capacitate !
  Deci,IARTA-MA, TE ROG !

 24. Nu se compara jaful rusilor cu purtarea si jaful occidentalilor!!!
  Totul porneste de ura occidentului impotriva ortodoxiei a dreptei credinte !
  Si mai cu seama incepand cu 1789 cu asa zisa revolutie franceza cand occidentul a cazut in capcana ateista a iudeomasonilor !
  Ceea ce au facut occidentalii in toata lumea prin ocupatia imperialista colonialista timp de sute de ani incepand cu sabia cu tunul si cu racheta pana in ziua de azi, chiar nu se compara cu nimic nici chiar cu mizilicul rusilor, pe langa ce au facut occidentalii „civilizati” in toata lumea si nu cu abureli democratice, ci cu forta cu sabia si tunul cu varsare de sange, rauri de sange, milioane de victime pe toate continentele….asa incat purtarea rusilor chiar e un mizilic….numai propaganda lor a occidentului de a imbiba cu ura inimile oamenilor si mai cu seama a popoarelor ortodoxe sa nu fie unite a facut asa ceva si asta incepand cu asaltul iudeomasonilor asupra crestinatatii de vreo 2-300 de ani…la rusi incepand chiar cu Petru zis cel mare care a fost inselat de spionii occidendali…si asta pentru a pregati o lovitura distrugatoare in poporul rus ortodox materializata la 1917 cand iudeomasonii din occident le-a impus prin forta varsare de sange comunismul, si nu….cu abureli democratice, facand milioane de victime in poporul rus ortodox !!! Asta nu poate fi stiuta de propaganda lor…pentru ei e cea mai mare primejdie ca popoarele ortodoxe sa fie unite…cand nu aveam parte de propaganda lor diabolica de a insufla ura impotriva rusilor, popoarele noastre , voievozii nostri au avut relatii foarte bune….de la Sfantul Voievod Stefan cel Mare care facea aliante matrimoniale si militare cu rusii pana la Dimitrie Cantemir….dar asta nu trebuie sa se stie….face rau propagandei occidentale de insuflare a urii impotriva rusilor…de ce? Pai au nevoie de un tap ispasitor de un paravan de o masca pentru a acoperi nelegiuirile lor jaful lor pe intreg pamantul !!! Dupa ce au ocupat popoare intregi si le-au jefuit le-au exterminat cu sabia cu tunul cu racheta in America pe incasi si azteci in Africa comertul cu sclavi si exploatare la sange a resurselor, in Asia India exploatata la sange de englezi….dupa acest jaf material….acum cu democracy….urmeaza jaful sufletului pierderea sufletului prin pacatele si viciile instituite ca politica de stat, de statul lor de „drept”….
  ce tragedie ce pierdere mai mare avem asadar, comparativ cu mizilicul rusilor, care la randul lor si ei au devenit victimele occidentului iudeomason incepand cu petru zis cel mare cu 1917 pana in ziua de azi….
  Un profesor Stanescu a facut o statistica a jafului occidentului imperialist asupra noastra ca popor incepand cu turcii cu austriecii cu rusii si occidentalii „civilizati”,
  mai ales in ultimii 30 de ani de integrare occidentala……PAI NICI SE COMPARA CU MIZILICUL RUSILOR !!!

  http://www.cunoastelumea.ro/statistica-socanta-in-ultimii-27-de-ani-romania-a-fost-jefuita-de-33-ori-mai-mult-decat-ne-au-jefuit-3-imperii-in-530-de-ani-de-istorie-detalii/

  asta din punct de vedere material…dar pe noi ca ortodocsi trebuie sa ne preocupe mai intai jaful duhovnicesc la care am fost supusi si noi si rusii ca ortodocsi prin influenta materialista malefica antihristica occidentala prin „regii” lor impusi de la materialismul ateu comunist impus de occidentali si la noi si la rusi, pana la noul comunism globalist politic corect din ziua de azi in care se ataca crestinismul pe fata, familia, traditia cultura….care ne pierde sufletul….care ne extermina din popoare in populatii controlate si manipulate prin card si cip si paine si circ….iata asadar pentru ce atita ura impotriva rusilor….pentru a masca nelegiuirea lor : uraciunea pustiirii in locul cel sfant ! Pentru a ataca direct popoarele ortodoxe in unitatea lor. Dezbinare la noi in Transilvania la 1700 cu „uniatia” lor, la 1695 la Brest alta „uniatie” ….poporul ortodox ucrainian frate cu rusii trebuie bine dezbinat…..
  Cele 12 invazii au fost de fapt razboaie ruso-turce ! Orice istoric si manual de istorie care se respecta spune asta ! Dar ura insuflata de propaganda occidentala e infernala e foarte mare !
  Occidentul intodeauna a luptat impotriva ortodoxiei incepand cu Bizantul . Occidentalii au contrubuit masiv la caderea Bizantului de la acapararea comertului pe Bosfor la tratative si aliante cu turcii….Sfantul Constantin Brancoveanu era martirizat de turci sub ochii ambasadorilor occidentali…
  Asadar, pentru ce au pornit acele razboaie ruso -turce daca nu pentru apararea crestinilor asupriti din Balcani ! Si de ce s-a opus occidentalii „crestini” ? Pentru ca nu voiau ca popoarele ortodoxe sa fie unite pentru ca ei pierdeau influenta intr-un punct strategic in Bosfor ceea ce dauna grav economic comertului lor !
  Razboaie la care participau si românii voluntari in armata rusilor pentru eliberarea de sub asuprirea otomana….asta iarasi nu spune…Razboaiele se incheiau cu tratate intre rusi si turci noi nu aveam nici un cuvant de spus pentru ca eram sub suzeranitate turca, ca urmare a unui astfel de tratat a fost luata si Basarabia in 1812!
  Dar ceea ce a fost mai important a fost obtinerea independentei in 1877 cu ajutorul rusilor! Occidentul imperialist nu a ridicat un deget pentru asta, ba dimpotriva ne-a pus si piedici a conditionat recunoasterea Independentei de modificarea art 7 din Constitutie pentru a favoriza pe evrei !!!
  Occident care a beneficiat din plin de acesta Independenta pentru ca am devenit dependenti colonie a lor pe o perioada buna de timp.
  Ce este Europa spune Sfantul Nicolae Velimirovici : ESTE LIPSA DE MILA SI MINCIUNA !
  deci e vorba si de parsivenia si abureala cu….democracy, dar e vorba si de lipsa milei, adica de exterminare prin forta agresivitate pana la sange(ceea ce istoria o dovedeste din plin pe toate continentele)….ceea ce iarasi nu exista termen de comparatie cu….rusii….asta in cazul in care nu santem spalati pe creier si inima noastra nu a fost impregnata cu propaganda urii diabolice occidentale !

 25. De acord, DOMNULE REDACTOR!
  Dar am pus ghilimelele… deci doar cu o înjurătură în barba trecem punte….
  Va mulțumesc pentru tot efortul depus! !DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE!
  AMIN!
  Va rog sa Ma iertați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.