X

Vizită în Fanar a președintelui Ucrainei, la solicitarea Departamentului de Stat al SUA

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a avut o întâlnire cu Patriarhul ecumenist Bartolomeu I la Fanar, în Istanbul, informează president.gov.ua.

Patriarhul ecumenic a reiterat sprijinul pentru integritatea și suveranitatea teritorială a Ucrainei. Volodymyr Zelenskyy a mulțumit Patriarhului Ecumenic pentru sprijinirea Ucrainei.

„Valoarea noastră comună este viața umană. Acesta este principalul lucru pentru mine, mai ales acum, când am devenit președinte al Ucrainei. Autoritățile nu ar trebui să se amestece în treburile bisericii. Voi apăra independența bisericii ”, a subliniat șeful statului.

Agenda vizitei președintelui în Turcia include și Catedrala Sf. Gheorghe, situată pe teritoriul Patriarhiei Ecumenice.

Departamentul de Stat al SUA se așteaptă ca noul președinte al Ucrainei să continue politica bisericească a lui Petro Poroșenko, consideră Constantin Bondarenko.

Subiectul Tomosului ucrainean a fost sub controlul comisarului de stat pentru religii al Departamentului de Stat Sam Brownback, a amintit analistul politic ucrainean Constantin Bondarenko într-un comentariu pentru publicaţia Strana.ua, cu privire la întâlnirea planificată la Istanbul între Vladimir Zelenski şi Patriarhul Bartolomeu.

„În genere, este puțin probabil ca vizita în Turcia să fie productivă, iar întâlnirea cu Bartolomeu dovedește încă o dată că nu este decât o vizită de rit”, a menționat expertul. „Al doilea moment – odată ce aventura cu Tomosul a fost planificată la Washington (a fost realizată de comisarul de stat pentru religii al Departamentului de Stat, Brownback), respectiv şi Ucraina, rămânând pe unda americană sub noul președinte, continuă aceeași linie. Şi cel mai mult probabil anume Departamentul de Stat doreşte ca președintele Ucrainei să demonstreze că va continua linia președintelui precedent”.

Cu toate acestea, după părerea politologului, nimeni nu va provoca în politica bisericească o escaladare cum a făcut-o Poroşenko, deoarece „Zelenski este departe de problemele bisericii”.

Amintim că după părerea expertului politic Alexei Iakubin, anumite persoane din anturajul lui Zelenski încearcă să-l atragă în tema bisericii, iar la viitoarea sa întâlnire cu Patriarhul Bartolomeu din Constantinopol vor încerca să-i „testeze” disponibilitatea sa de a continua politica bisericească a lui Petro Poroșenko.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Erezii
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Acesta a fost ultimul esec al rachetei cu propulsie nucleara.
   Racheta cu propulsie nucleară a fost testată de patru ori din noiembrie până în februarie și de fiecare dată s-a prăbușit. Testele au fost cerute de oficiali de la Kremlin, în ciuda obiecțiilor din partea inginerilor, care și-au exprimat îngrijorarea că sistemul era încă într-o fază incipientă. În timpul unei declarații din martie, Putin a susținut că racheta este capabilă să zboare în orice punct al lumii, fără dă fie detectată de scuturile antirachetă.
   https://playtech.ro/2018/racheta-propulsie-nucleara-putin/
   ‘Brief radiation spike’ after rocket engine blast in northern Russia
   A woman in Severodvinsk named only Alina told Russian news site lenta.ru: „I work in the hospital where they’re bringing the injured.
   „They advise everyone to close their windows and drink iodine, 44 drops per glass of water.”
   https://www.bbc.com/news/world-europe-49275577

 1. Bine zice ca Biserica trebuie sa fie independenta de stat nu ca la noi ca preotii primesc salarii de la stat si trebuie sa se supana ordinelor lumesti antihristice… Preotii trebuie sa-si faca mai intai datoria asa cum trebuie sa marturisesca Adevarul si nu erezia ca Dumnezeu nu-i va lasa sa moara de foame daca se incred in El si nu in puterile lumesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.