X

Trump impune embargo economic total Venezuelei

Imagini pentru trump freezes assets venezuela

Președintele american Donald Trump a semnat luni un ordin executiv, impunând un embargo economic complet asupra Venezuelei.

Embargoul, menit să accelereze presiunea asupra președintelui Nicolás Maduro, blochează toate bunurile și bunurile guvernului și ale funcționarilor acestuia și interzice orice tranzacții cu acestea. Administrația Trump a avertizat, de asemenea, Rusia și China că, dacă îl vor susține în continuare Maduro, vor pierde miliarde de dolari în împrumuturi și investiții pe care le-au acordat Venezuelei.

Singurele alte țări aflate sub un embargo complet similar sunt Cuba, Iran, Coreea de Nord și Siria. Într-o scrisoare trimisă președintei Camerei Reprezentanților, luni seară, Trump a declarat că înghețarea activelor este necesară „având în vedere uzurparea continuă a puterii de către regimul ilegal de Nicolas Maduro, precum și abuzurile drepturilor omului, arestarea și detenția arbitrare a cetățenilor venezueleni, îngrădirea libertății presei și încercările continue de a-l submina pe Juan Guaidó, pe care administrația Trump îl recunoaște ca președinte interimar al Venezuelei.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Deci alesul este „uzurpator” iar autoproclamatul este „legitim”!!!
  Foarte tare! Nu s-a schimbat nimic in istoria omenirii. Democrația este doar o amăgire, o șaradă, ceva bun (deși chiar si acolo este indoielnic) doar pentru Imperiu. Singura democrație autentică a fost in Grecia antică. Ce vedem acum peste tot in lume e o bătaie de joc. Dar asa trebuie sa fie pentru că lucrurile sa se îndrepte către finalul „glorios” al umanității.

  1. Despre democratie, cand a aparut si cui i-a folosit cel mai mult.
   În cea de-a doua perioadă a vieţii sale, ea va acapara atenţia lumii, ca una ce poate să rezolve toate problemele omenirii. Este mai mult decât probabil că ocârmuirea ei lumească va începe într-o vreme în care haosul înspăimântător şi revoluţiile îi vor fi adus pe oameni în pragul deznădejdii.
   Omenirea, orbită duhovniceşte, va striga după o rezolvare a crizei mondiale şi va primi cu recunoştinţă planul democratiei de a statornici un guvern mondial – un plan care este deja în pregătire.
   Democratia va apărea mai întâi ca un lup în piele de oaie, ca să-i amăgească pe oameni şi să le câştige încrederea „Va veni ca unul smerit, blând, un urător (cum va spune despre sine) al fărădelegii, dispreţuind idolii, dând întâietate cucerniciei, bun, iubitor de săraci, peste măsură de frumos, statornic, îngăduitor cu toţi… Nu va primi mită, nu va vorbi cu mânie, nu va avea chipul posomorât, ci printr-o înfăţişare cuviincioasă va duce lumea în înşelare, până ce va deveni împărat”
   Una din primele ţinte ale democratiei va fi să dobândească popularitate printre evrei. Va reuşi să ducă la bun sfârşit organizarea guvernului evreiesc şi va face să înceapă înfăptuirea visului vechi de veacuri al evreilor – rezidirea templului lui Solomon. Cu ajutorul mass-mediei şi al tehnologiei comunicaţiei. Democratia va câştiga grabnic un renume mondial, iar chemarea sa va fi irezistibilă.
   Primind stăpânire şi putere de la Satana în schimbul supunerii sale depline faţă de el, democratia îşi va întări statutul de stăpânitor al lumii.
   Odată declarata cârmuitor al lumii, democratia va începe să ceară închinare si supunere ei, în locul venerării Dumnezeu-Omului Iisus Hristos. Cei care îi rămân credincioşi lui Hristos, vor stârni furia sistemului democratic.
   „În vremea aceea, orice împotrivire organizată faţă de democratie va deveni cu neputinţă. Nu năzuiţi să o opriţi cu mâna voastră slabă. Retrageţi-vă, păziţi-vă de ea; şi aceasta vă va fi de ajuns” (Sfântul Ignatie Briancianinov).
   Orbită de propria ei nelegiuire şi de amăgirile democratiei, mulţimea omenirii i se va alătura în dispreţul ei pentru creştini. Vrăjmaşii democratiei vor fi socotiţi drept răzvrătiţi, drept vrăjmaşi ai binelui şi ordinii publice” (Sfântul Ignatie Briancianinov). Această mare parte a omenirii se va bucura de o perioadă de destindere, „mâncând şi bând, însurându-se şi măritându-se”.
   Toate acestea se vor petrece când vor fi mai puţin aşteptate şi când îndepărtarea omului de Dumnezeu va fi atins hotarul cel mai de pe urmă.
   „Căci prin îngăduinţa Dumnezeului celui Sfânt, democratia va primi puterea de a înşela lumea, fiindcă nelegiuirea va fi umplut pământul şi pretutindeni se vor săvârşi tot felul de urâciuni” (Sfântul Efrem Sirul).
   Democratie inseamna de fapt anarhie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.