X

Cum încearcă răpitorii Sorinei din Mehedinți să o facă să uite de familia ei din țară

Sorina, fetița din Baia de Aramă, adoptată de familia americană cu rădăcini românești, după un scandal care a împărțit opinia publică în două, trăiește fericită în Statele Unite, în familia adoptivă.

Sorina a fost în mai multe excursii alături de părinți, ultima petrecere având loc într-un parc de distracții din Long Island (SUA), la sfârșitul lunii trecute. Tânăra de 8 ani s-a apucat de gimnastică și ia lecții de canto.

De mai bine de două săptămâni, de când a ajuns în Statele Unite ale Americii, Sorina are activități zilnice menite să o țină ocupată. Familia a fotografiat-o în mai multe ipostaze care arată că fetița are o serie de activități zilnice pentru a-i desăvârși educația.

Sorina a primit deja primele lecții de gimnastică, față de care manifestă inclinații, dar și-a încercat și vocea la orele de canto.

Restul timpului liber și l-a petrecut alături de părinții săi adoptivi, Gabriel și Ramona Săcărin.

Fetița a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost adoptată legal de o familie din Statele Unite.

Sorina a fost luată, pe 21 iunie, de către procurorul de caz din locuinţa familiei asistentei maternale din Baia de Aramă, unde locuia de la vârsta de un an şi două luni.

Procurorul, însoţit şi de un psiholog şi un asistent social de la DGASPC Dolj, a descins cu mascaţii la familia respectivă pentru a efectua o percheziţie domiciliară, pe motiv că fetiţa era adoptată de familia din Craiova care are şi cetăţenie americană, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Craiova, iar asistentul maternal nu mai avea dreptul să o deţină pe Sorina.

Cazul a stârnit un scandal în toată țara, după ce ea a fost filmată în timp ce era luată cu forța.

Ulterior, procurorul general al României a cerut instanței să interzică plecarea din țară a Sorinei, fetița de opt ani care a fost adoptată de un cuplu de români stabiliți în Statele Unite.
Bogdan Licu a formulat și o cerere de revizuire a deciziei de adopție.

În paralel, procurorii derulează și o anchetă cu privire la intervenția organelor de ordine pentru luarea minorei de la asistenta maternală.

Sorina și părinții săi au părăsit România pe 21 iulie.

Cât de forțată pare Sorina în imaginea de mai jos:

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
"Protecția copilului"
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. OFF TOPIC
  Qmagazine o spulberă pe Birchall în cazul de la Caracal și denunță complicitatea lui Hans Klemm: „Gestul umanitar” a constat în distrugerea ultimelor speranțe ale părinților Alexandrei cum că fiica lor ar mai fi în viață, prin comunicarea unei știri false

  „Gestul umanitar” al Anei Birchall a constat în distrugerea ultimelor speranțe ale părinților Alexandrei Măceșanu cum că fiica lor ar mai fi încă în viață, prin comunicarea unei știri false, inventate, mincinoase, scrie jurnalista Nora Noapte într-o analiză din Qmagazine privind modul în care a acționat ministrul Justiției, Ana Birchall în cazul de la Caracal. Aceasta a fost cea care, zilele trecute, anunța ezultatul expertizei IML privind identificarea rămășițelor umane ca aparținând Alexandrei Măceșeanu, o informație care ar fi trebuit să fie destinată exclusiv entității care e procesională. Nora Noapte arată cum s-au derulat, cronologic, elementele anchetei, în care există o serie de neconcordanțe, sugerând că, în spatele anunțului lui Birchall, criticat și de unii membri ai CSM, s-ar afla anumite interese. Dar și comlplicități cu Ambasada SUA la București.

  Subliniind faptul că este posibil ca Ana Birchall să fi obținut rezultatele expertizei nu de la parchet, ci de la IML, semnatara articolului scrie că acțiunea ministrului Justiției constituie un amestec al factorului politic într-o procedură judiciară.

  https://www.activenews.ro/stiri/Qmagazine-o-spulbera-pe-Birchall-in-cazul-de-la-Caracal-si-denunta-complicitatea-lui-Hans-Klemm-%E2%80%9EGestul-umanitar-a-constat-in-distrugerea-ultimelor-sperante-ale-parintilor-Alexandrei-cum-ca-fiica-lor-ar-mai-fi-in-viata-prin-comunicarea-unei-stiri-false-157269

 2. Oare familia care a crescut-o, cea din Baia de Aramă, mai întreprinde ceva ca să o recupereze pe fetiță? Oare mai are șanse să o aducă înapoi?

 3. Articolul din libertatea e posibil sa fie sponsorizat de familia romano-americana.

  Analizati exprimarea ultimei fraze. Ce interes are ziarul sa calmeze opinia publica?

 4. Eu as zice mai degraba ca e sindromul Stockholm. Pentru necunoscatori, este acel comportament de atasare al victimei fata de rapitor.

 5. Fata nu pare fortata in ultima poza…ci mama adoptiva. Ceeace sa ne dea de gandit. Mama.adoptiva are un rictus in zambet.
  Nu vreau sa zic neaparat ca vrea sa faca ceva rau fetei, ci doar ca e obosita, sictirita, deja. Cand abia incepe lucrul ei de mama adoptiva in lume.
  Si as mai adauga ca parintii adoptivi nu sunt „de origine romana” ci sunt chiar emigranti de prima sau a doua generatie in USA. Cu alte cuvinte…diaspora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.